Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
merett píše:gabi.design píše:já jsem rodila na posledním sále až na konci chodby, ten sice nemá manželskou postel ale má klasickou polohovací postel, a taky má křeslo a velkou rohovou vanu. Jedinně že ten záchod je daleko, ale já ho za ten rychlej porod ani nestihla navstívitLuisaa píše:Na tomhle sále jsme rodila já, ten má i WC.
ocenila bych tu manzelskou postel u Miloušu jak je to jinde?
Já právě taky ne.
Jen mě tam pak poslali po porodu vyčůrat a to jsem právě zjistila, že je tam záchod.
Kontrakce jsem si vychutnala na té posteli a pak jsem se přesunula tlačit normálně na to porodnické křeslo.
mauglie píše:gabi.design píše: …Takže já z Milosrdných nadšená, příště se hrnu zase tam.naprosto souhlasím se vším
Jo, já taky.
Snad jen, že jsem po porodu měla naopak obrovský hlad, že bych sežrala krávu, takže porce mi přišly spíš malé. Ale zase i když mě ten den jídlo třeba úplně nenadchlo, tak jsem nenechala nic.
(Třeba bílý jogurt k snídani. Já vím, je to tak zdravé, ale mě to bez ovoce či marmelády nechutná. A jak mi to tam šmakovalo..
)
Jinak nevím, jak je to teď, ale dřív býval v Bohunicích problém s čistým prádlem. U Milošů bylo fakt super, že si ve dne v noci můžeš jít na chodbu k vozíčku vyzvednout si čisté (špinavé jim tam dáš). Nikdo tě u toho nemusí vidět, nikoho se nemusíš o nic ptát/prosit a ještě se tě sanitárka druhý den ráno zeptá, jeslti nepotřebuješ něco vyměnit, jestli nechceš čisté.
Ale možná je to tak už všude, nevím…
A péči o miminko mi také dost vysvětlovali, téměř jak pro blbý. I teď u druhého měla sestra tendenci, resp. pak se vzpamatovala a zeptala se, jestli je to druhé a já když jí řekla že ano, tak se ptala, jestli to chci odvykládat. Tak jsem říkala, že ne-e. ![]()
Wiolla píše:mauglie píše:gabi.design píše: …Takže já z Milosrdných nadšená, příště se hrnu zase tam.naprosto souhlasím se všímJo, já taky.
Snad jen, že jsem po porodu měla naopak obrovský hlad, že bych sežrala krávu, takže porce mi přišly spíš malé. Ale zase i když mě ten den jídlo třeba úplně nenadchlo, tak jsem nenechala nic.
(Třeba bílý jogurt k snídani. Já vím, je to tak zdravé, ale mě to bez ovoce či marmelády nechutná. A jak mi to tam šmakovalo..
)
Jinak nevím, jak je to teď, ale dřív býval v Bohunicích problém s čistým prádlem. U Milošů bylo fakt super, že si ve dne v noci můžeš jít na chodbu k vozíčku vyzvednout si čisté (špinavé jim tam dáš). Nikdo tě u toho nemusí vidět, nikoho se nemusíš o nic ptát/prosit a ještě se tě sanitárka druhý den ráno zeptá, jeslti nepotřebuješ něco vyměnit, jestli nechceš čisté.
A péči o miminko mi také dost vysvětlovali, téměř jak pro blbý. I teď u druhého měla sestra tendenci, resp. pak se vzpamatovala a zeptala se, jestli je to druhé a já když jí řekla že ano, tak se ptala, jestli to chci odvykládat. Tak jsem říkala, že ne-e.Ale možná je to tak už všude, nevím…
jooo, hlad jsem měla taky a sežrala vše co dostala a ještě koukala, co sním dál ![]()
Holky já hlad teda neměla vůbec, dokonce jsem jeden ani vůbec neobědvala a to mě pak sanitárky přemouvali, že jako bych ale sníst něco měla. No nepřesvědčili mě.
Já byla děsně vynervovaná z těch našich problémů s kojením, takže to mi taky nepřidalo. Jen jsem měla pořád příšernou žízeň, to jsem teda lohnila jak o závod.
Ja jsem v jidle celkem vybirava, nesnasim jidlo z kantyny, ale je pravda, ze u Milousu mi fakt chutnalo. Zizen jsem mela taky, caje mohlo byt vic, ale dobry bylo i mliko co bylo k dispozici v kuchynce, sestricky mi ho doporucily na podporu laktace.
bubli píše:
Ja jsem v jidle celkem vybirava, nesnasim jidlo z kantyny, ale je pravda, ze u Milousu mi fakt chutnalo. Zizen jsem mela taky, caje mohlo byt vic, ale dobry bylo i mliko co bylo k dispozici v kuchynce, sestricky mi ho doporucily na podporu laktace.
No mě povídej. Já když viděla první den ten smažák s oblohou, tak jsme si připadala jak na meníčku v restauraci.
Ještě mi k tomu chyběla tatarka a byla bych spokojená jak želva. ![]()
gabi.design píše:
No mě povídej. Já když viděla první den ten smažák s oblohou, tak jsme si připadala jak na meníčku v restauraci.Ještě mi k tomu chyběla tatarka a byla bych spokojená jak želva.
Jj, my meli prvni den myslim spenat, ale krasne libove maso, bramborove knedliky, mnam. ![]()
bubli píše: … Zizen jsem mela taky, caje mohlo byt vic…
Čaj byl přece imrvére furt na chodbě v té obrovské nerezové konovici. Tam sis mohla chodit s tím džbánem dolívat si a odnést na pokoj… ![]()
souhlas, čaj byl nonstop k dispozici. Dokonce jsem si chodila se svou vlastni termoskou na sesternu pro horkou vodu a delala si čaj svuj neslazenej…
Dceru jsem rodila u Milosrdných, protože jsem chtěla brzo po porodu domů a tam se daly očekávat nejmenší problémy s propuštěním.
Na průběh porodu si nemůžu vůbec stěžovat, na všechno se mě ptali, žádný nástřih, oxytocin ani nucení do polohy na zádech se nekonalo.
Dr. jsem viděla jen na příjmu a pak na šití, rodila mě v podstatě jen nemocniční PA s mojí PA, co jsem měla jako doprovod (ale fungovala jen jako dula, samotný porod nevedla). Nezapomenu, jak mě společně těsně před tlačením fofrem přesunovaly z vaku na stoličku, protože na vaku mi to prostě nevyhovovalo… Jo a monitor jsem mohla mít na sobě v kleče na zemi, nemusela jsem ležet na zádech.
MAlou na moje přání neměřili, nekoupali, neočkovali proti TBC, neodnášeli!!! Byla pořád se mnou, nedala jsem ji z ruky - to bohužel není všude samozřejmost.
Dokonce byla hned po porodu zabalená do naší přinesené deky, do eráru jsem si ji oblíkala až asi 10hodin po porodu. Že se na pokoji špatně manipuluje s postýlkou mi nevadilo, malou jsem měla u sebe v posteli
Ale ano, celkově jsou ty pokoje pro tři maminy a mimina malé a tenkrát byl dost nával, takže plno bylo všude.
Teď půjdu asi zase k Miloušům a zase s doprovodem, to, že tam byl někdo celou dobu jen pro mě je neskutečná pomoc…
ahojky,ja rodila ani ne pred mesicem u milousu a musim rict ze sem byla spokojena samozdrejme ne vsechny sestricky byli prijemny a doktori trpelivi na otazky,ale to je vsude nejradsi sem mela sestricku z novorozeneckyho Marcelku a pana doktora Crhu…takze tak ![]()
Já rodila ve Vyškově a jsem za to moc ráda, nelituji ani po té, jsem nakonec musela na revizi výškrabem. Oslovila jsem proto dle rady své gynekoložky Milosrdné a jak sestřička tak i lékař mě poslali tam, kde to „zvorali“, jejich slovy „asi uznáte i vy a já nevidím ani důvod proč bychom to měli dělat, že chyby se mají napravit tam kde vznikly, aby se tam poučili a vyvodili důsledky“ … naštěstí tohle protiprávní a neetické jednání neměli na Obilňáku, kde se o mě krásně postarali a moc jim děkuji ![]()
Rodila jsem březen 2012 na Obilňáku. Jsem zastánkyně přirozeného porodu. Porodnici jsem jako prvorodička navštívila předem, očekávala jsem medicinský přístup a rozkazy. Staniční sestra p. Kameníková mne při přednášce tak nadchla, že jsem se rozhodla, že chci rodit zde a nikde jinde.
V porodnici vládne velmi příjemná, přátelská atmosféra. Na porodním oddělení jsem strávila 16 hodin. Celou dobu se mnou bylo zacházeno velmi příjemně. U porodu se mnou byl partner, por. asistentka Michaela Galařová mne pravidelně kontrolovala. Patří jí velké díky za poskytnutou péči.
Domnívám se, že důležitý není pouze porod, ale i poporodní péče. Tu si opět nemohu vynachválit. Dopoledne je sice stále někdo přítomen (sanitárka, porodníci, dětský lékař, uklízečka…). Ale kdykoliv měl někdo jakýkoliv problém (potíže s kojením, bolestivost při nalití prsou, zácpa či potíže s miminkem) vždy se mu dostalo ochotné pomoci. Nehledě na to, že sestry a doktoři sami sledovali, jak jde komu kojení. Pokud to bude možné, chci příště opět rodit zde a nikde jinde.
Za mě jedině obilnák.Rodila jsem tam už dvakrát a u obou porodů žádný problém.Porodní pokoj moc pěkný… ![]()
Taky za mě vede Obilnej trh rodilajsem tsm tři kluky a kdybych ještě jednou byla těhu jdu jedině tam
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.