Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@medulinka666 me teda v bohunich vadi ze je tam hrozne studaku a mladi doktori..
Ahoj holky, potřebuju poradit. Čekám první dítě, jsem ve 30. týdnu a tak přemýšlím, kterou porodnici v Brně si vybrat. Jsem po oční operaci, takže je tu jistá možnost, že budu potřebovat rodit císařem.. Poraďte prosím, jaké máte čerstvé zkušenosti s porodem v Brně. Moc děkuju ![]()
Ahoj, tezko rict
ja rodila na Obilnaku a super, jen sestinedeli je tam hruza, ale to asi vsude. Na Obilnaku maji nejlepsi pristrojove vybaveni a kdyz se neco poo tak hladce pomuzou. V Bohunicich je lepsi prostredi, klid (neni to ve meste a nikdo nehulaka pod okny) a vetsi pohoda, ale neni to porodnice jako takova, takze to vybaveni takove neni. Dokonce jsem byla svedkem, jak rodicku, ktere se neco zkomplikovalo prevezli na Obilnak. Mil. bratri vubec nevim ![]()
@dolenicka za mě rozhodne bohunice. Z miloušu převážejí tam.. Já sama nakonec dopadla na akut. císařovi
/, ale byla jsem spokojena. Příště pujdu zase tam
Za mě Milouši rozhodně NE, pokud by měl být porod bez jediné potíže a komplikací pro tebe i díétě, tak to tam dají, ale jak je problém nebo komplikace, nevím o nikom, kdo by si tam nestěžoval, pokud jsou potíže
Já porodila obě děti na Obilňáku, vždy milý přístup, 100% kontrola, vše nachystané a i v situaci, kdy probíhaly dva porody najednou (paní porodila 3 min po mě)a naše malá už toho měla plné krovky a docházel vzduch, tak to zvládli perfektně, bylo to v pátek v noci a dr tam byla sama, bylo o nás dobře postaráno. To 6ti nedělí…není to tam pěkné. Tak to prostě je. Ale čisté, personál ÚŽASNÝ, sestry na npovošském ochotné, milé, i sestry z gynekologie, vyjdou vstříc…přišla za mnou mamkamimoi návštěvy a nebyl problém, nechali ji tam 2h…já jsem byla sppokojená, ale taky nevím onikom, kdo by si stěžoval na ty Bohunice. Já chtěla Obilňák kvůli péči o mimi kdyby se něco dělo…
Ja jdu taky na cisare a Bohunice… ale mam tam mudr tak asi proto. Dalsi varianta Obilnak. ono to je asi skoro jedno
@dolenicka -Rozhodne bych nechtel rodit u Milosu
.
Vsechny tri kluky jsem rodila na Obilnym trhu
.
Byla moc spokojena, nejstrasiho jsem nemela u sebe nejake mensi problemy nastaly, ale za tri dny fo bylo OK.
Prostrednim klukem jsem tam byla 14.dni nemela vubec u sebe chodila kojit na jene pokoje.
A nejmladsho jsem mela u sebe hned od jeho narozeni jen pak tri dny mel silnou zloutenku tak se svitil, a chodila jen kojit.
Mali se narodil v utery v noci a v pondeli jeli domu, nestezuji si vubec dr. perfektni pristup a i na novorozeneckem super. A pokud se stejne neco stane prevezou te na Obilnak a do Bohunic.
Za me Obilnak i kdyz sestinedeli nic moc
,ale tech 5.dni se d vydrzet
.
@Kalla1412 píše:
Za mě Milouši rozhodně NE, pokud by měl být porod bez jediné potíže a komplikací pro tebe i díétě, tak to tam dají, ale jak je problém nebo komplikace, nevím o nikom, kdo by si tam nestěžoval, pokud jsou potížeJá porodila obě děti na Obilňáku, vždy milý přístup, 100% kontrola, vše nachystané a i v situaci, kdy probíhaly dva porody najednou (paní porodila 3 min po mě)a naše malá už toho měla plné krovky a docházel vzduch, tak to zvládli perfektně, bylo to v pátek v noci a dr tam byla sama, bylo o nás dobře postaráno. To 6ti nedělí…není to tam pěkné. Tak to prostě je. Ale čisté, personál ÚŽASNÝ, sestry na npovošském ochotné, milé, i sestry z gynekologie, vyjdou vstříc…přišla za mnou mamkamimoi návštěvy a nebyl problém, nechali ji tam 2h…já jsem byla sppokojená, ale taky nevím onikom, kdo by si stěžoval na ty Bohunice. Já chtěla Obilňák kvůli péči o mimi kdyby se něco dělo…
jak muzes napsat " za me milousi ne", kdyz jsi tam nerodila?? Fakt prinosny nazor.
Tak za me teda milousi. Na rozdil s prispevatelkami vyse s nimi mam zkusenost, maximalne pozitivni. Nikdy bych navic nerekla, ze do Bohunic nebo na Obi ne, protoze jsem tam jednoduse nebyla.
Tyhle nazory jedna pani povidala me opravdu dokazou vytocit, neber je v potaz.
Preju pekny porod a prijemny pobyt v porodnici. Verim, ze s zadnou brnenskou chybu neudelas ![]()
Já doporučuji Obilňák, byla jsem tam max. spokojená, rodila jsem akutním císařem, malá měla 2,2 kg (i když donošená), krásně se mi tam o ni postarali, jakmile to šlo, dali mi ji, postarali se výborně i o mě. Byla jsem tam hospitalizovaná už před porodem kvůli tlaku a vyzkoušela jsem několik oddělení, nejvíc musím pochválit přístup sester a por. asitentek, byly milé a profesionální. I když oddělení šestinedělí není vzhledově nic moc a na pokoji jsou až 4 matky, přátelská atmosféra personálu mi to vynahradila, já jsem byla moc spokojená. A souhlasím, když jsou komplikace, Obilňák je na to nejlepší.
Ale jak je již psáno výše, mám i kamarádky, co byly moc spokojené u Miloušů i v Bohunicích. Mě Obilňák vyhovuje právě tím umístěním v centru u parku kousek od kaváren a míst, kam denně chodím, kde pracuji a kde bydlím, Bohunice jsou mi jako nemocnice moc nesympatické:-))), taková neosobní krabice (jde pouze o osobní pocit).
Já jsem rodila v Bohunicich a za sebe mužů doporučit:-)myslím, že se personál střídá s obilnakem…spíš si ty porodnice projdi a uvidíš, kde se ti bude líbit…pořádají i dny ot. dveří…
Ja doporucuju taky milouse. 2× jsem tam v tehotenstvi lezela a pak i rodila a super. Bohunice v zadnym pripade. Mam spatny zkusenosti
Ahojky všem, já jsem se rozhodla rodit v Bohunicích. Jsem dost rizikový pacient. Moje doktorka mě dokonce říkala že Obilňák už není v případě předčasného porodu tak vybaven, že dokonce to je snad od 32 týdne nebo nad 1800g a pokud tam někdo porodí dřív tak mimčo vezou do Bohunic pokud jsou komlikace a že se vše přestěhovalo tam. Byla jsem dvakrát operovaná na Obilňáku a první operace super protože mě operoval primář a po té druhé operaci mám na břichu pár delších šrámu od skalpelu a to byla jen laparka. Od 29 týdne chodím do Bohunic do rizikovou poradny, ted jsem začala 32.týden Jsem po operaci děložního myomu v dolní části dělohy a měla jsem i Edometriozu 3.stupně a mám děložní přepážku (septum dělohy), která trochu brání otočeni mimča. Teď je málá pořád pánevním dnem a doktorka mě říkala že se pořád může otočit, ale i tak budu mít rizikový porod a mluvila o císaři že pokud se neotočí tak musím frčet na císaře. Snad jsem se rozhodla dobře, ale asi je to u každého individuální. Moje sestra rodila v termínu u Miloušů a byla taky spokojená ale oba porody měla bez komplikací.
Nejlepší jsou příspěvky těch, co u Milošů nerodily, ale ví, že tam rozhodně ne. ![]()
Rodila jsem u Milošů obě děti (červen 2011 a červenec 2013) a perfektní u obou. Nedám dopustit jak na porodní, tak potom na šestinedělí. První porod jsem měla vyvolávaný hned po termínu, kluk byl veliký, druhý šel přirozeně, bez jediného zásahu a medikace. U obou porodů perfektní personál, úžasné PA i doktorky, primář vynikající, výborné chování, vždycky se mi doktoři představili, podali ruku. S vyjímkou teda Nagyho, ale ten je zkrátka svůj a zase je to skutečně odborník. U druhátka byl šílený fofr, rodilo nás tam ten den deset, rodilo se fakt jak se dalo, PA a lékařka tam létaly jak hadr na holi, bylo mi jich úplně líto a nikdo nebyl ani jedním okamžikem nějaký protivný. Jedna holčina od nás ze skupiny je nevidomá, rodila tam a byla hrozně moc spokojená. Jinak u Miloušů jsou nové parádní sály, já je nezažila, otevřely se týden po tom, co jsem porodila, ale holky si je hrozně chválí. Pokud chceš přirozený porod, bez zbytečných zásahů, tak u Miloušů neuděláš špatně.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.