Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@jessikka píše:
jak muzes napsat " za me milousi ne", kdyz jsi tam nerodila?? Fakt prinosny nazor.
nemam naladu se hadat, co se hned vzutekáš? neřikam, že je to špatná porodnice, ale co se týče vybavení a připravenosti na nejhorší je to blbé…navíc oini jsou poro přirozené porody…za každou cenu, což nevim nevim
obilnak určo ano, ostatní neumím posoudit…lepší?
První porod v Bohunicích. Byla jsem tam celkem spokojená. Druhý na Obilňáku, kam jsem sice původně nechtěla, ale nakonec se mi tam líbilo mnohem víc. Na porodnim boxu tam mají sprchu a záchod, což je v Bohunicích jen na nadstandardu. Návštěvy na pokoje nesmí, což jsem po zkušenostech z Bohunic opravdu ocenila. A a celkově tam byla taková pohodovější atmosféra a lepší péče. Takže za mě Obilní trh ![]()
Ahoj! Já rodila v Bohunicích před dvěma týdny… A maximální spokojenost! Měla jsem úžasnou PA a jak se říká, že všude se najde nějaký blbec, tak v Bohunicích jsem fakt na žádného nenarazila! Všichni byli neuvěřitelně ochotní, snažili se pomáhat… Navíc co se do vybavenosti týče… Myslím že nějaké nadstandarty jsou druhotnou věcí a mnohem důležitější (alespoň pro mě) je určitě péče o miminka a o mě (a myslím, že v tomhle jsou Bohunice nastejno s Obilňákem - vždyť přece spadají pod sebe…). Jinak jsem byla na pokoji s maminkou, která rodila ve 33 týdnu a v pohodě, o jejího maličkého bylo perfektně postaráno.
Všichni tam byli perfektní, jak ženské sestry, tak na novorozeneckém. Mám hodně uplakané miminko a dokonce mi ho tam na pár hodin pohlídali, abych se mohla víc vyspat…
Na porodní sál mi navíc po porodu donesli krupičnou kaši - ve tři ráno - byla jsem hladová
.
Jo a navíc v den kdy jsem rodila, měli na Obilňáku i u Miloušů prý hrozně moc rodiček a v Bohunicích klídek (myslím, že tím, že jsou asi pro Brňáky víc z ruky… nevím) a tak jsem si mohla vybrat porodní sál, jaký jsem chtěla.
Za mě jedině Bohunice - všechno vysvětlí, poradí…
. Doslova jsem byla z té porodnice nadšená!!
Já rodila první dcerku na Obilňáku. A u druhého jsem tam nešla. Dcerka měla komplikovaný porod a po porodu prodělala sepsi. Nikdo nám nebyl schopný podat žádné informace, byl to děs. Ve čtvrtek nad ránem jsem porodila, ve čtvrtek dopoledne mi ji vzali, pořád opakovaliže ještě nemají výsledky atd.. o víkendu jsme se šli znovu zeptat a o to nám řekli, že informace nepodávají. No byla jsem zralá na cvokhaus. Člověk porodí miminko a neví vůbec co se s ním děje.. Nehledě na to, jaké příšerné pokoje tam jsou - my byly 4na pokoji, sociálky na chodbě a návštěvy taky na chodbě. Švagrová tam rodila také první dítě, měla nadstandart. Jediným plusem bylo to, že tam byla sama a měla tam televizi, ke které stejně nebyl ovladač. Hezké jsou porodní pokojíky, které mají i sociální zařízení, což mi v případě druhého porodu v Břeclavi fakt chybělo.
@Michaela111 píše:
Ahoj! Já rodila v Bohunicích před dvěma týdny… A maximální spokojenost! Měla jsem úžasnou PA a jak se říká, že všude se najde nějaký blbec, tak v Bohunicích jsem fakt na žádného nenarazila! Všichni byli neuvěřitelně ochotní, snažili se pomáhat… Navíc co se do vybavenosti týče… Myslím že nějaké nadstandarty jsou druhotnou věcí a mnohem důležitější (alespoň pro mě) je určitě péče o miminka a o mě (a myslím, že v tomhle jsou Bohunice nastejno s Obilňákem - vždyť přece spadají pod sebe…). Jinak jsem byla na pokoji s maminkou, která rodila ve 33 týdnu a v pohodě, o jejího maličkého bylo perfektně postaráno.
Všichni tam byli perfektní, jak ženské sestry, tak na novorozeneckém. Mám hodně uplakané miminko a dokonce mi ho tam na pár hodin pohlídali, abych se mohla víc vyspat…
Na porodní sál mi navíc po porodu donesli krupičnou kaši - ve tři ráno - byla jsem hladová.
Jo a navíc v den kdy jsem rodila, měli na Obilňáku i u Miloušů prý hrozně moc rodiček a v Bohunicích klídek (myslím, že tím, že jsou asi pro Brňáky víc z ruky… nevím) a tak jsem si mohla vybrat porodní sál, jaký jsem chtěla.
Za mě jedině Bohunice - všechno vysvětlí, poradí…. Doslova jsem byla z té porodnice nadšená!!
Tak u mě s tou obsazeností přesně naopak. V Bohunicích narváno, na Obilňáku jsem rodila pomalu jediná ![]()
Díky moc za názory, já si právě říkám, že snad chybu neudělám nikde v Brně, ono je to asi stejně hlavně o lidech, když budou šikovní, tak to bude OK.. Tak jsem zvědavá, zkusím ty porodnice projít a uvidíme no.. Klidně pište i další názory, budu za ně vděčná, díky ![]()
@jessikka -Ja mam jeden su od proc zrovna nerodit u Milosu, i kdyz jsem tam nerodila.
Ale kazda ma pravo rodit kde chce a taky jak je spokojena, tech par dnu se da vsude vydrtet.
@Kalla1412 neříkej, přirozené, jo? jediná porodnice, která neměla problém mi udělat císaře.
@Kalla1412 píše:
nemam naladu se hadat, co se hned vzutekáš? neřikam, že je to špatná porodnice, ale co se týče vybavení a připravenosti na nejhorší je to blbé…navíc oini jsou poro přirozené porody…za každou cenu, což nevim nevimobilnak určo ano, ostatní neumím posoudit…lepší?
Tak to vubec neni. Jsou pro prirozeny porod, pokud je to mozne. Me i cisar nabizeli. A kamoska tam mela taky planovany cisar bez problemu.
Kamaradka tam porodila dve deti, a i druhe mela cisarem.Ale doktori ji nic nsrekli ona nemela maleho vubec u sebe, az posledni den kdy mela byt peopustena tak ji ho dali na pokoj.
Tak si myslim ze je to vsude stejne.
A druhou kamaradku nechaly tri dny trpet ve velkych bolestech vubec se na ni nebyli podivat, potratila v 5.mesici plod byl poskozen, tohle chapu, ale proc se kni takhle zachovaly.
A pak ma zdrave miminko a porodila na Obilnym trhu a byla max spokojena.
Takze Milosi maji sve i proti.
A i ostani porodnice maji to same vsude se neco najde
.
@Staninka30 píše:
Kamaradka tam porodila dve deti, a i druhe mela cisarem.Ale doktori ji nic nsrekli ona nemela maleho vubec u sebe, az posledni den kdy mela byt peopustena tak ji ho dali na pokoj.
Tak si myslim ze je to vsude stejne.
A druhou kamaradku nechaly tri dny trpet ve velkych bolestech vubec se na ni nebyli podivat, potratila v 5.mesici plod byl poskozen, tohle chapu, ale proc se kni takhle zachovaly.
A pak ma zdrave miminko a porodila na Obilnym trhu a byla max spokojena.
Takze Milosi maji sve i proti.
A i ostani porodnice maji to same vsude se neco najde.
Samozřejmě. Jako každá porodnice. Má spokojené i nespokojené pacientky.
jen prostě napsat „tam bych nikdy nešla“, když tu zkušenost nemám, je hloupé, toť vše.
Já bych to nikdy o B nebo O nenapsala, protože prostě nevím. ![]()
@jessikka -Ja tam mela prvniho kluka rodit, ale pak jsem musela rodit na Obilnaku, a je jasne ze neni spatn porodka to nerikam.
Treba v Boskovicich si nedokazi rodit, tam je hodne blby primar.
Ma bejvala svagrova tam musela dva na potrat a byli kni hodne neprijemni.
To je asi vsude, a jde taky o lidi jak se oni chovaji k tobe tak ty jim to vracis nebo nastavajici maminky.
Nektera si zajeci na porodnim sale druha je bolest skryva
.
Hlavne miminka at jsou zdrava a maminky taky
.
To je hodne dulezite
.A uz je uplne jedno kdyz se mimisek narodi uz se venujete broucinkum
.
@lucyyyy -Taky jde o lidi, a o porodniky nekteri nadavaji ze je zbudis.
Mela jsem to normalne dodnes si to pamatuji, to bylo na Obilnym trhu v roce 1999 kdy se narodil syn Marek dojeli do porodnice jeste to bylo za starych porodnich pokoju, pani porodni asistentka me po zazvoneni zdrbala co tam chci, a my na ni ze jdu ridit na me nic nebylo vydet.
A po prevleceni jsem musela na pasy a hned dalsi zdrb ze moje miminko nemuze dychat dala nohy krizmo u tech silenych bolesti co jsem mela.
Ale pak uz vse bylo v pohode, nejkrasnejsi byl treti porod, vseci moc hodni vse me vysvetlily fakt nedam dopustit.
.
Ale kazdy ma pravo rodit kde se citi fajne
.
@Staninka30 tak pro mě jedine Vyškov, bohužel jsme museli těhu ve 22.tt ukončit pro VVV a chování kor jedné doktorky tam mě dovedlo do Vyškova, protože jsem řekla, že tam nepůjdu už ani se zlomeným malíčkem na noze. Jasně, že pokud žena rodí v pohodě, zdravé dítě, tak je to něco jinýho, já zažila v Bohunicich jen stres, chlad a urážky! ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.