Kam jít studovat dálkově?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.6.19 09:57
@Ernais píše:
No zalezi jestli chces jen ten IT kurz nebo i VS, protoze na te IT VS se nevyhnes ani matice ani fyzice a uprimne je to to nejmensi (absolvovala jsem Ing. na VUT a tam je matika a fyzika snad na vsech fakultach a pak se dale aplikuje v dalsich predmetech, technika proste stoji na techto vecech). Jaky IT kurz si chces vlastne delat?

Chci si udělat kurs programování, uvidím jestli se v tom vůbec najdu.

• Citovat
  • Upravit
316
18.6.19 09:59
@Anonymní píše:
No můj vztah k fyzice a matematice je příšerný, nikdy jsem tomu nerozuměla. Spíše ten IT obor, chci si udělat kurs protože mě to docela zajímá, nebo pak zdravotní sestra. Jedno z toho. Jinak ráda šiji oblečení sama pro sebe, nevylučuji že bych se tím mohla i živit. Ale to jenom tak na okraj :)

Jenže bez matematiky a aspoň základů fyziky na IT obor můžeš rovnou zapomenout, stejně tak na ekomické školy, protože tam všude se prostě matika vyžaduje. U IT je potřebná i na dosti vysoké úrovní a pokud s tím nemáš vůbec žádnou zkušenost, tak na dálkové studium rovnou zapomeň. Vím o čem mluvím, protože první vysokou jsem si dělala IT obor na ČVUT a ještě byl spojen s ekonomií, po dostudování jsem si ještě dodělávala PR a psychologii se zaměřením na personalistiku. Ze zkušenosti ti můžu říct, že pokud nevíš přesně, co chceš studovat a nepůjdeš si hodně tvrdě za svým, tak s tím ani nezačínej. Protože vysoká prostě není pro každého, musíš počítat s tím, že tam ti nikdo nedá nic zadarmo a dost často je to o tom zakousnout se a vydržet do konce i přes všechny překážky, navíc je to prostě žrout času. Dobrý ekonom má široké uplatnění, ale musí si vybrat správné zaměření a hlavně mít v daném oboru praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.6.19 10:04
@Anonymní píše:
Chci si udělat kurs programování, uvidím jestli se v tom vůbec najdu.

No takhle, programovani je zabava, ale ne pro kazdeho. Ja mam IT prumyslovku, takze jsem si to programovani okusila, me bavilo moc a slo mi, ale bohuzel spousta lidi s tim mela problem, protoze nepochopili tu programovaci logiku. Programovani neni jen o tom, ze se naucis par syntaxi a jedes, musis tomu rozumet. Doporucila bych ti jedine, najdi si stranky Czechitas a prihlas se na nejaky kurz at si to zkusis. Prinejhorsim zjistis, ze to opravdu neni pro tebe a budes se hledat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.19 10:06
@phedr píše:
Jenže bez matematiky a aspoň základů fyziky na IT obor můžeš rovnou zapomenout, stejně tak na ekomické školy, protože tam všude se prostě matika vyžaduje. U IT je potřebná i na dosti vysoké úrovní a pokud s tím nemáš vůbec žádnou zkušenost, tak na dálkové studium rovnou zapomeň. Vím o čem mluvím, protože první vysokou jsem si dělala IT obor na ČVUT a ještě byl spojen s ekonomií, po dostudování jsem si ještě dodělávala PR a psychologii se zaměřením na personalistiku. Ze zkušenosti ti můžu říct, že pokud nevíš přesně, co chceš studovat a nepůjdeš si hodně tvrdě za svým, tak s tím ani nezačínej. Protože vysoká prostě není pro každého, musíš počítat s tím, že tam ti nikdo nedá nic zadarmo a dost často je to o tom zakousnout se a vydržet do konce i přes všechny překážky, navíc je to prostě žrout času. Dobrý ekonom má široké uplatnění, ale musí si vybrat správné zaměření a hlavně mít v daném oboru praxi.

V tom případe bych zkusila studovat za zdravotní sestru, vím že peníze nic moc. Rozhodně bych to ale zkusila. Nebo tu pedagogiku, ale spíše se vidím ve zdravotnictví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.19 10:07
@Ernais píše:
No takhle, programovani je zabava, ale ne pro kazdeho. Ja mam IT prumyslovku, takze jsem si to programovani okusila, me bavilo moc a slo mi, ale bohuzel spousta lidi s tim mela problem, protoze nepochopili tu programovaci logiku. Programovani neni jen o tom, ze se naucis par syntaxi a jedes, musis tomu rozumet. Doporucila bych ti jedine, najdi si stranky Czechitas a prihlas se na nejaky kurz at si to zkusis. Prinejhorsim zjistis, ze to opravdu neni pro tebe a budes se hledat dal.

Právě proto chci zkusit ten kurs jestli by mě to bavilo a jestli mi to vůbec půjde.

• Citovat
  • Upravit
6654
18.6.19 10:10
@Anonymní píše:
Právě proto chci zkusit ten kurs jestli by mě to bavilo a jestli mi to vůbec půjde.

A ted je tvuj vztah k pocitacum jaky? Nebo jak te vlastne napadlo IT a konkretne programovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.19 10:13
@Ernais píše:
A ted je tvuj vztah k pocitacum jaky? Nebo jak te vlastne napadlo IT a konkretne programovani?

Budu upřimná, nemám k IT vztah, vím že IT je hodně vyhledávaný obor a má uplatnění na trhu práce ale asi to není nic pro mě. Ale to zdravotnictví by jsem chtěla, tam se vidím. Lituji že jsem nestudovala střední zdravotní.

• Citovat
  • Upravit
281
18.6.19 10:18

Jenom taková technická k té zdravotnické škole. Dálkově to půjde dost těžko, je tam strašně moc praxe. Takže mysli i na toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.6.19 10:19
@Anonymní píše:
Budu upřimná, nemám k IT vztah, vím že IT je hodně vyhledávaný obor a má uplatnění na trhu práce ale asi to není nic pro mě. Ale to zdravotnictví by jsem chtěla, tam se vidím. Lituji že jsem nestudovala střední zdravotní.

Tak jestli k tomu nemas zadny vztah, tak se na to rovnou vybodni a venuj se necemu co te bude opravdu zajimat. Takovych holek uz jsem videla dost, ze se na to daly, protoze se vi, ze je tam uplatneni, ale vztah k tomu nemely zadny, nakonec zjistily ze je to fakt nebavi, nerozumi tomu, je to pro ne prilis narocne a vzdaly to. Kdyby programovani bylo pro kazdeho, tak tam neni takovy nedostatek lidi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
@Ernais píše:
Prace s lidmi je nesmirne narocna, to nepopiram a ne kazdy je na to staveny. Ja bych to uprimne nedavala, jsem nejspokojenejsi sama v kancelari za pocitacem, kdy krom uzkeho kruhu kolegu s zadnymi lidmi do kontaktu neprichazim. Predstava, ze bych mela nekoho ucit, delat zdravotni sestru, poradkyni, soc. pracovnici apod. je pro me naprosto desiva.

Já si až potom přečetla že zakladatelka se chce vyhnout fyzice a matice, tak už nevím co jí poradit. Takhle jsem nad vysokou nepřemýšlel, v 15 jsem šla na zdravku, a pak jsem šla pracovat, mám teď 5 letyho kluka a teď čekáme 2.a letos jsem dodělal vysokou. Nepřemýšlím o změně oboru, protože mě ta práce baví ae zkloubit ji s rodinou a životem je fakt náročný. Taky jsem přemýšlela nad učitelkou, právě třeba na střední zdravotnické škole, ae nevím jestli mám takový zkušenosti abych těm děcka něco dala na té škole. Mám doma 5 lety dítě, a na cestě další, zkloubit rodinu s malými dětmi a se směnami, víkendy, noční, rodina je 300km. Není to lehký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
@Anonymní píše:
V tom případe bych zkusila studovat za zdravotní sestru, vím že peníze nic moc. Rozhodně bych to ale zkusila. Nebo tu pedagogiku, ale spíše se vidím ve zdravotnictví.
Zdravotní sestra se dá studovat dvěma způsoby, buď půjdeš na VOŠ s příslušným zaměřením a po dostudování si většinou na vazujícím oboru můžeš do roka udělat Bc., nebo jít rovnou na medicínu. U tebe se jedná o naprastou změnu oboru, nikdy jsi nestudovala žádný z předmětů co se učí na zdrávce, takže být tebou určitě bych si zaplatila přípravný kurz na přijímačky a připrav se že biologie je prostě masakr. Je otázkou jestli nemáš spíš na mysli práci v sociálních službách, tam jsou různé pečovatelské obory.
@Anonymní píše:
Právě proto chci zkusit ten kurs jestli by mě to bavilo a jestli mi to vůbec půjde.

Ty si pod IT představuješ primárně programování, takže IT obor na VŠ bych vypustila, zkus kurz a když tě to bude bavit, tak bych si postupně rozšiřovala vzdělání pomocí certifikovaných kurzů programování ať už v různých jazycích, nebo pak třeba kurzy na CISCO (odborníci jsou hodně žádaní, ale kurzy jsou drahé), ale za mě narazíš opět na to, že bez znalosti vyšší matematiky to jde jen do určitého bodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.6.19 10:28
@phedr píše:
Ty si pod IT představuješ primárně programování, takže IT obor na VŠ bych vypustila, zkus kurz a když tě to bude bavit, tak bych si postupně rozšiřovala vzdělání pomocí certifikovaných kurzů programování ať už v různých jazycích, nebo pak třeba kurzy na CISCO (odborníci jsou hodně žádaní, ale kurzy jsou drahé), ale za mě narazíš opět na to, že bez znalosti vyšší matematiky to jde jen do určitého bodu.

No ja bych se v jejim pripade asi nepoustela ani do tech kurzu, kdyz k tomu nema zadny vztah a vlastne ji to nezajima, jen vi, ze je tam uplatneni. Co se tyce Cisco kurzu, ty treba konkretne pro me byly dost narocne a vzdala jsem je, ale programovani v ruznych jazycich nebyl problem, takze zakladatelce bych takovy kurz nedoporucovala, protoze je vysoka sance, ze to pro ni budou vyhozene penize..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
18.6.19 10:31
@Mirenka píše:
Jenom taková technická k té zdravotnické škole. Dálkově to půjde dost těžko, je tam strašně moc praxe. Takže mysli i na toto.

Dálkove zdravka jde studovat pouze pokud v oboru pracuješ a to myslím minimálně rok. Jinak musíš na denni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
18.6.19 10:35

@Ernais to bylo myšleno do budoucna, když by jí programování bavilo a chtěla si zvyšovat kvalifikaci. Jinak na mě působí tak, že od boku střílí obory, které by jí podle ní mohly bavit. Přitom si zatím vůbec nezjistila, jaké jsou v oboru předměty a hlavně přijímací zkoušky.
Já bych jí za sebe IT nedoporučila, nemyslím si že je tam to potřebné. A ano Cisco kurzy jsou náročné, manžel má dva a byl to fičák. Dle toho co píše jí zajímají spíš humanitární obory, jenže tam je absolventů tolik, že jsou přehazovat vidlemi a budoucí uplatnění na trhu práce je kolikrát spíš otázka štěstí a známostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
18.6.19 10:35

@89Luca ale houby, v oboru nepracuju, jsem na rodičáku a od září nastupuju na dálkové studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze