Kam s problémovým kocourem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1097
18.2.17 10:43

Zakladatelko, od jste? Mohla bych ho vzit k nam, mame RD, zahradu a kocour by mel volny pristup domu, na zahradu.Kdy by se mu chtelo.Zil,jak by chtel u nas.Jsme z Vyskovska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
18.2.17 10:45
@Lejinkabejinka píše:
@Ou a vy vite, jak se ke kocce chovame? Bydlite s nama? Myslite, ze kocoura mlatime, rveme po nem? Resime to dlouhodobe. Hledame pro nej zahradu. Tam se vyblbne. Dekuji za radu, mineraly me neberou a az me syn prestane poslouchat, supnu ho rovnou pastaku…

Já tě chápu. Zřejmě jste chtěli nalezenci poskytnout domov, ale že vám všechno ničí je pochopitelný důvod, jak se ho zbavit, aniž byste ho odvezli do lesa a odsoudili k smrti. Tady se nedozvíš víc, než jaký jsi hrozný tyran, který měl raději nechat kotě chcípnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59508
18.2.17 11:44

@Judithkaj no právě, navíc jestli to trvá celou dobu :jazyk:

chce to ho dát fakt k domku, protože doma takové zvíře nikdo nesnese :?. V tom bytě to musí být smrad :? a zvíře si zvyklo se venčit kamkoliv a to se jen tak nepřeučí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
18.2.17 13:26

@toooja Konečně super reakce, doufám, že ho k vám zakladatelka zaveze, i kdyby to mělo být přes celou republiku.

Jinak osobně bych taky ještě změnila veterináře, kamarádky kočka dělala to samé, snad 3 roky, a až potom se zjistilo, že měla zánět moč. cest a močové kameny…Bydlela rovněž v bytě, nechala si ji, a problém už je naštěstí vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.2.17 13:42

@Pety2 Můžete citovat zákon?
Většina útulků je soukromých a velmi pochybuji, že si nesmí vzít zvíře. Mohou a nechají si za to zaplatit-zcela správně. U nás bere psí útulek psy-cena 3,5-4 tis. kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
18.2.17 14:24

@jenny.fields
Tohle ale není „odložení“ psa do útulku, ale regulérní změna majitele. Můžete samozřejmě psa darovat nebo prodat a o to se tedy bude jednat zde…Do klasického útulku nelze odložit psa, kdy se jedná o naplnění zákona ve smyslu „opuštění zvířete“, ale kvůli vám - část první, paragraf 4, ostavec jedna - za týrání se považuje, písmeno s) opustit zvíře s výjimkou zvířete volně žijícího s úmyslem se ho zbavit nebo zvíře vyhnat

řešili jsme to na legislativě - máme z toho povinnou zkoušku i státnici a právě pod tento odstavec patří, když někdo jde do útulkus múmyslem jim tam zvíře nechat, protože k tomu útulky neslouží. Ale pokud si za to soukromý útulek nechá platit, tak by se asi jednalo o „prodej“ zvířete a změnu majitele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.2.17 14:40

Vim z vlastni zkusenosti, za jakych podminek utulky berou zvirata. A to:nasla jsem uz nekolik psu, ktere se toulali z dedinama. Vzala jsem je domu.MEla jsem sve 2 psy, a tak volala starostovi vesnice, nejliz lezici od mista, kde nasla psa. Starosta ma ze zakona povinnost se postarat 2 tydny o toho psa. Pokud se nenajde majitel, pak utulek je povinen psa vzit.Ale dedina asi neco musi zaplatit. Majitel se nasel.
A treti pesan se toulal po silnici, byl slpy, hluchy, stary pesan. Nikdo ho nechtel brat, ja ho vzala do auta, domu. Vyhlasili rozhlasem, komu se stratil pes. Starosta mi hned rekl, ze zajem o psa nema, nemam ho ani vodit k nemu, at ho dam tam, kde jsem ho nasla.Ze to je jen zbytecna starost a vydaje.Diki bohu, za 2 dny se nasla panicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
18.2.17 14:43

@toooja
Ano, tuto povinnost obec má.
Starosta pak porušil zákon :nevim: Kdyby se situace postoupila dál, čekala by ho minimálně pokuta a pokárání do budoucna. Platí, kde není želobce, není soudce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
18.2.17 14:46
@Pety2 píše:
@toooja
Ano, tuto povinnost obec má.
Starosta pak porušil zákon :nevim: Kdyby se situace postoupila dál, čekala by ho minimálně pokuta a pokárání do budoucna. Platí, kde není želobce, není soudce…

Ja to vim, ze ma povinnost to resit dal.NA to se i vybiraji poplatky za psy na dedine take. Nechci byt na sve vesnici za rypalku, pesana bych nechala dozit u nas, dyby panicka se nenasla.
Nejde mluvit s clovekem, pokud nechce s tebou mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.2.17 16:35

To by mohla byt i infekce…zajdete na veterinu at se na nej mrnout…nebo ho nechte utratit…kdysi jako dite jsem dostala stene to taky kalelo a mocilo vsude na veterine zjistili nejakou nemoc mysl, ze psinku a parmovirozu nebo cosi takove a pejska utratili…Nemusi to byt zmenou v domove ale zdravotnim stavem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
18.2.17 17:24
@LUCYHla píše:
To by mohla byt i infekce…zajdete na veterinu at se na nej mrnout…nebo ho nechte utratit…kdysi jako dite jsem dostala stene to taky kalelo a mocilo vsude na veterine zjistili nejakou nemoc mysl, ze psinku a parmovirozu nebo cosi takove a pejska utratili…Nemusi to byt zmenou v domove ale zdravotnim stavem

To s tím utracením myslíš vážně? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.2.17 19:12

No jestli ma zdravotni problem, a malo financi…kocek je hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
18.2.17 20:28

@LUCYHla Lidi je taky hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
19.2.17 08:31
@LUCYHla píše:
No jestli ma zdravotni problem, a malo financi…kocek je hodne

Zaprvé nebylo prokázáno, že má zdravotní problém. Zadruhé, pokud má zdravotní problémy, je to podnět k léčbě, ne k usmrcení. A aby koček nebylo tak hodně, to se dělá tak, že se kastruje, ne, že se vybíjí nehodící se kusy. Fakt nestačím zírat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6125
19.2.17 08:33
@LUCYHla píše:
No jestli ma zdravotni problem, a malo financi…kocek je hodne

Mimochodem, veterinář nesmí utratit zvíře jen tak. To je na ztrátu licence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný