Kam s problémovým kocourem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12862
3.3.17 08:00
@jenny.fields píše: člověk by si měl pořizovat zvíře v momentě, kdy má nějakou rezervu právě na zverolékaře.
Plus existuje pojištění zvířat.
Jenže tohle je utopie, většina majitelů psů (u koček nevím, nejsou tak často vidět) jsou ignoranti, kteří nejsou ani schopní svoje zvíře vychovat nebo v případě, kdy vychované není, tak zabezpečit, aby neohrožovalo okolí. Takže to, že mám mít rezervu na nenadále problémy u zvířete, to je totální utopie. :roll:

Tak to pojištění je opravdu dobrá věc..ale jinak, co je dostatečná rezerva? Mohou nastat nepředvídané situace v rodině, rozchod, rozvod, přijít o práci nemoc a rezervu fakt potřebuji na něco jiného..Přiznávám, že hysterické výkřiky typu..jak se mohou zbavit kočky psa, mě docela točí..oni jsou opravdu důležitější problémy v rodině kolikrát a nikdo nemůže vědět co ho za pár let potká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.3.17 08:07

@lilith1 Dostatečná rezervace je relativní pojem, to je jasné, ale nemít nic, jako má velká část lidí, tak je pak logické, že první jde pes a nebo kočka. Což je smutné.
Jiný případ je to, co píšeš, vyjímky, kdy se to prostě po.ere.
Ale bazoš a FB skupiny jsou plné ignorantů, kteří nejsou ochotni investovat ani čas-psa nezvládnou, natož peníze na léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
3.3.17 09:32

Tak my máme podobnou zkušenost. Milovaný kocourek, přišel až po dítěti. Od kotěte na syna útočil, i přesto, že mu syn nic nedělal. Ale tak nějak jsme se je snažili separovat, věnovat se oběma. Kocour ale začal být útočný na návštěvy, čůral kde mohl (i nemohl). Trochu pomohla kastrace a pořízení parťáka. Za čas se ale vrátil do starých kolejí až to začalo být neúnosné. V době kdy jsme byli doma byl zalezlej pod postelí, když jsme odešli počůral téměř celý byt. Ten smrad si asi umíte představit. Postele jsme převlékali i 2× denně. Začali jsme jej nenávidět a on nás. Loni jsem to nevydržela a dala inzerát (samozřejmě i s popisem situace). Ozvalo se plno lidí, bohužel většina s dětmi - což by asi opět nedělalo dobrotu. Nakonec se ozval mladý pár ze stejného města, jako my. Kocourka si, i přes všechna varování, vzali. Každý měsíc nám píší info, jak jej milují a on je. Ani jednou se jim doma ještě nepočůral. Po příchodu z práce je vítá jako pejsek. Jsem šťastná, že je on je šťastnej.

Trápili jsme se opravdu všichni navzájem. A toto bylo jediné a evidentně správné řešení.

Příspěvek upraven 03.03.17 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19505
3.3.17 10:01

Já mám také podobnou, nemilou zkušenost. Mám už starší kočku, kterou jsem kdysi našla jako kotě. Loni se situace opakovala, já zachránila malého kocourka. Kdybych věděla, co nás doma čeká, asi bych si to rozmyslela. Hned od prvního dne začal šikanovat starší kočku, všechny kousat a škrábat. Nejraději chodil čůrat do ustlaných postelí, na vyčištěnou sedačku a na chlupatý koberec. Nepomohla ani kastrace, vůbec se nezklidnil. Moje trpělivost skončila, když se vysr..do převlečených peřin. To jsem otevřela okno - přízemí, a letěl ven. Od té doby je napůl venkovní, chodí se domů jen najíst a na noc vyspat, uklidnil se a ještě mi za odměnu nosí do obýváku myšky a ptáky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.8.25 06:47

@toooja prosím vás taky mám kocoura co má 12 let a je problémový nechtěla byste můj kontakt tekefoni 604747061 když tak zavolejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný