Kam se starým mobilem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
14.11.12 10:56

Kam se starým mobilem?

Ahoj holky, nevíte některá, kam se starým mobilním telefonem? :nevim: Máme jich doma s manželem snad 5 nefunkčních i s nabíječkama a do popelnice je házet nechci. Nabídla se mi možnost je věnovat sběrateli, ale nechci riskovat, že je úplně cizí člověk opraví a náhodou se dostane k datům, která jsou v nich uložena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6529
14.11.12 11:03

Odevzdat tam, kde nové mobily prodávaji. Obvykle umi ekologicky zlikvidovat ty staré. Ale i tam je riziko, že se dostanou ke starým datům

V jedné ZOO ( tušim v Plzni) jsem viděla sběrný box, kdy staré mobily poté posilaly do Afriky chudým.

Ty vaše staré jsou až tak nefunkčni, že si ta data nemůžete vymazat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
14.11.12 11:06

Normálně bych je hodila do elektroodpadu, kdo by se jím prohrabával :nevim: jinak třeba na naší základce je pravidelně soutěž ve sběru starých mobilů (tedy i elektroodpadu, ale mobily se sbírají extra), ani nevím, jaká organizace to pořádá, ale je to meziškolní. tak jestli máš v okolí nějaké školáky, zkus se jich zeptat, třeba u vás jede něco podobného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
14.11.12 11:09

U nás je bereme v družině dětem na hraní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.11.12 11:13

Asi dvakrát ročně probíhá v ČR soutěž - hod mobilem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
14.11.12 11:17

Nějaké malé dítě v okolí, které by je uvítalo jako super hračku? Moje dítě si takhle jeden nefunkční samo vyrobilo :cert: :zed: :zed:

Nebo prostě do elektroodpadu, případně odevzdat v prodejně, kde mobily prodávají, při koupi nového se platí poplatek za ekologickou likvidaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
14.11.12 11:18

@Neferti Například v pražské ZOO je box, kam se dají staré mobily hodit. Využívá se z nich nějaký kov (tuším, že kobalt? Ale jistá si nejsem), kterého je málo a mělo by to napomoci tomu, aby se tolik nedrancovalo a neničila příroda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
14.11.12 11:18

@Neferti zkus se kouknout jestli je někde v okolí nevykupují, většinou za ně dávají kolem 50kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
14.11.12 11:19

@fatin je v nich zlato :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
14.11.12 11:21

@Neferti Našla jsem tenhle článek http://www.nazeleno.cz/…zaplati.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
14.11.12 11:24

@iiiv No vidíš, a já měla pocit, že to bylo ještě něco jiného. Ale už je to hrozně dávno, co jsem to četla… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
14.11.12 11:45

@fatin taky jsem četla kdysi o nějakém kovu, který tam, jako ty. A zlato to určitě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.11.12 11:51

@princeznaII Bohužel jsou, my si necháváme mobily dokud slouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.11.12 11:57

@fatin Něco takového bych si představovala, stačilo by mi, kdybych věděla, že ty telefony někdo zrecykloval na součástky a neskončili někde, kde nemají a škodí přírodě. Problém je v tom, že jsem z malého města a takové sběrné boxy tu nemáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
14.11.12 12:08

Ahoj u nás máme přímo na obecním úřadě box na elektroodpad, tedy na mobily a na tom malý boxík na baterie. Zkus se třeba poptat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová