Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o info. Letos jsem se přestěhovala a mám problém s doručováním pošty, neboť trvalé bydliště si měnit nechci. Bojím se abych tímhle něco neprošvihla (uz se to bohužel stalo), protože s jednou osobou se soudím o dlužné peníze:-/ Máte zkušenosti s datovou schránkou pro fyzickou osobu - občana? Funguje vše ok? Děkuji za reakce.
Tak já používám datovku jako právnická osoba, bude to fungovat úplně stejně. Z mé strany jsem spokojená, protože nemusím lítat po úřadech všechno posílám datovkou. Na druhou stranu málo co datovkou přijde. Přijde mi, že to úředníci používají málo nebo vůbec.
A nemůžeš si na poště zřídit přeposílání, je to sice placená služba, ale asi by tě to nezrujnovalo, já jsem si takhle nechávala přeposílat poštu, když jsme se přestěhovali, platila jsem to rok a fungovalo to bez problémů.
Ahoj, já mám s datovkou blbou zkušenost-zřizovala jsme ze stejnýho duvodu ale nic mi do ní nepřišlo, až náhodou jsme zjistili že nám exekutor obstavil byt
kvulu 20tis, o dluhu jsme neměla páru. ex. komora se zatím nevyjádřila, dost mě nas**** aler já to pak vyřešila dosílkou, stojí 120 na měsíc a mám klid a jistotu že budu o všem vědět
Máme s mužem datovou schránku oba a když jsme vyřizovali stavební povolení, tak nám do ní chodilo všecko. Třeba teď oznámení o tom, že se mi vyrábí sKarta mi ale přišlo normálně dopisem, takže datová schránka funguje sice bez problémů, ale taky to do ní někdo musí poslat, že ![]()
@spiky01 @Angua To je přesně to co jsem psala, úředníci jsou líní si vyhledat zda daná osoba má DS a radši to pošlou klasicky poštou
.
Aha, takze datovku tedy nebrat.. Ta dosilka 120 Kč na mesic je v pohode, půjdu do toho a snad to bude fungovat:-)
@radka101 jasně, ono to má totiž malinko lidí. Jde to vyhledat a u nás ve městě jestli to má tak 30 lidí, tak je to moc (EDIT: tak 53 přesně a město má skoro 30 tis. obyvatel). A matky na MD asi mezi nima moc nebudou, tak to podle mě ani nehledali. i na tom SÚ nám pán říkal, že si nás pamatuje, páč jsme jediní, kdo to má ![]()
Bomba teda je, že v tom seznamu je celé jméno i s adresou a zjistila jsem to náhodou ![]()
@radka101 jo a přitom jsou ze zákona povinní to do ní poslat pokud ji máš… na up bych řekla že jsou jen líní ale exekutoři to podle mě dělaj naschvál aby na tom vydělali ![]()
@spiky01 píše:
Ahoj, já mám s datovkou blbou zkušenost-zřizovala jsme ze stejnýho duvodu ale nic mi do ní nepřišlo, až náhodou jsme zjistili že nám exekutor obstavil bytkvulu 20tis, o dluhu jsme neměla páru. ex. komora se zatím nevyjádřila, dost mě nas**** aler já to pak vyřešila dosílkou, stojí 120 na měsíc a mám klid a jistotu že budu o všem vědět
A kdy to bylo? Proti tomu bych se teda bránil, mít datovou schránku. Pokud má někdo zřízenou datovou schránku, je pro úřady jeho doručovací adresou ta datová schránka a pokud mu nějaká písemnost určená do vlastních rukou nepřijde do datové schránky, jako by nepřišla.
@eumedon píše:
A kdy to bylo? Proti tomu bych se teda bránil, mít datovou schránku. Pokud má někdo zřízenou datovou schránku, je pro úřady jeho doručovací adresou ta datová schránka a pokud mu nějaká písemnost určená do vlastních rukou nepřijde do datové schránky, jako by nepřišla.http://www.epravo.cz/…k-79800.html
http://www.nsoud.cz/…7A8C0030EAC2?…ování
jj vím to, psala jsme stížnost na erxekutorskou komoru (i z duvodu obsatevmní nemovitosti-ta je ve svm, dluh byl muj ještě před svatboua na běžnym učtě jsme měla dostatek financí k uhrazení. bylo to za min 12,málej jsme o byt přišli
vzhledem k tomu že se mi ek neozvala ani za 3měsíce tak jsme všechny podklady předala dasce, zatim to zkoumají a zjišťují kama ana koho konkretně podat stížnost event, trestní oznámení
@radka101 píše:
Tak já používám datovku jako právnická osoba, bude to fungovat úplně stejně. Z mé strany jsem spokojená, protože nemusím lítat po úřadech všechno posílám datovkou. Na druhou stranu málo co datovkou přijde. Přijde mi, že to úředníci používají málo nebo vůbec.
A nemůžeš si na poště zřídit přeposílání, je to sice placená služba, ale asi by tě to nezrujnovalo, já jsem si takhle nechávala přeposílat poštu, když jsme se přestěhovali, platila jsem to rok a fungovalo to bez problémů.
To je u právnický fakt divný, protože jí mají ze zákona, což by měl vědět každý úředník, který má povinnost do ní doručovat.
Já taky běžně doručuji do DS, ale je pravda, že v rámci spisové služby nám to automaticky vahledává, zda má zadaná osoba DS.
Mně přijít, že mám úřední psaní na poště, tak nezvednu zadek, ale hne prostřednictvím DS píšu na úřad, ať si laskavě splní svoji povinnost a doručují mi do DS.
@radka101 píše:
@spiky01 @Angua To je přesně to co jsem psala, úředníci jsou líní si vyhledat zda daná osoba má DS a radši to pošlou klasicky poštou![]()
.
tak zorvna u S-karty to nebude o lennosti úřednice. Pochybuji že nadepisují obálky ručně. Spích chyba systému, ten by mě propojit databázi majitelů DS s databází příjemců S-karet a rovnou dopis zaslat do DS a netisknout. ![]()
@Lama Lama já se na to dívám a ono to přišlo asi obyčejně… Tak že by proto?
Neměli to radši posílat vůbec ![]()