Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DanielaD píše:
asi podnikáš, když ti socka poslala evidenční list
Nepodnikám, jsem zaměstnanec, ale ty to víš asi lépe než já
.
Je to informativní osobní list důchodového pojištění, pokud nevíš, co to je, tak googli.
Evidenční list dostávám od zaměstnavatele.
@MirecekG
Mirečku, tento stát neumí vybrat daně, tak vše dohání výběrem pokut.
Na volbách si připadnu jak otravný hmyz. Volební komise má před sebou křížovky, háčkování…přijde mě to nedůstojné
kam se hrabe datová schránka na volby.
Neboj, pokud jí máš pouze jako FO nepodnikající, pamatuj pravidlo: Nesmím na Finančák, mám datovku ![]()
Nebo si jí zruš, ale pro mě dobrý. Taky mě naštvali 2 litry pokuty, jak kdybych spáchala trestný čin, proti kterému není odvolání. Mě vadí, že ty tetky co sedí na úřadě, nezavolají, spletla jste se, napravte to, ale ty sviňuchy čekají rok pak pošlou elaborát na 2 strany, kde se dozvíš jaký jsi ničema
![]()
@MirecekG Souhlasím s Tebou, že když už schránku občan má, tak by ji úřady měly využívat.
Jinak mi to Tvé stěžování přijde mimo, prostě máš schránku, tak musíš vědět, jaké povinnosti se s tím pojí.
Já jsem měla povinnost podat za minulý rok daňové přiznání, podala jsem ho přes datovku a vše v pohodě
.
Na druhou stranu, pokud se jedná o první prohřešek, tak by snad mohli jen upozornit a nedávat hned pokutu, to mi přijde také přehnané.
@Adinal
njn daňový řád platí pro všechny
*Nepodnikám, jsem zaměstnanec, ale ty to víš asi lépe než já
To rozhodně nevím. Hluboce se omlouvám, že jsem tě nazvala podnikatelkou ![]()
Je to informativní osobní list důchodového pojištění
IOLDP - já vím co to je a žádáš si o něj sama, je to od nich milé, že alespoň tento IOLDP pošlou do datovky. Přitom datovka ušetří tolik Kč, podle mě je to dobrá věc
Ahoj, oživuji diskusi. Máte zkušenosti s datovou schránkou pro fyzickou osobu (zaměstnance, rodiče na mateřské,…)? Slyšela jsem, že pokud má FO zřízenou datovou schránku a podává si sám daňové přiznání musí ho podat přes datovku. Je to pravda?
Ahoj, ano pokud máš datovou schránku tak se vše posílá přes ni.
Změnila jsem trvalé bydliště, nahlásila, v datovce je v profilu ale stále uvedena stará adresa. Myslela jsem, že to tam skočí automaticky hned po změně na ohlašovně. Máte zkušenost?
@Eliška píše:
Změnila jsem trvalé bydliště, nahlásila, v datovce je v profilu ale stále uvedena stará adresa. Myslela jsem, že to tam skočí automaticky hned po změně na ohlašovně. Máte zkušenost?
Proč se ptáš na zkušenosti, a ne na to co potřebuješ vědět?
Nepotřebuješ nikoho se zkušeností - potřebuješ vědět způsob, jak požadovat opravu.
I bez vlastních osobních zkušeností jsem pro tebe ten způsob našel: https://www.datoveschranky.info/…obnich-udaju
V sekci „PRÁVO POŽADOVAT OPRAVU OSOBNÍCH ÚDAJŮ“ máš napsáno:
Osobní i další údaje zpracovávané v ISDS jsou získávány automatizovaně z informačních systémů veřejné správy, zejména z Registru obyvatel, Registru osob a Rejstříku OVM. Chybný údaj je nezbytné opravit ve zdrojovém registru, do ISDS se oprava promítne obvykle s jednodenním zpožděním. Osobní údaje, které nejsou získávány automatizovaně z jiných informačních systémů veřejné správy, např. údaje pověřené osoby či administrátora, zadávané držitelem či administrátorem datové schránky, lze opravit. Požadavek na opravu lze uplatnit u Správce ISDS případně prostřednictvím infolinky ISDS.
Takže - opatři si výpis svých osobních z registru obyvatel a pokud se tvé osobní údaje v ISDS neshodují s těmi v registru, žádej o opravu v systému ISDS.
Pokud se tvé osobní údaje v registru obyvatel neshodují s těmi, co jsi nahlásila (trvalý pobyt), žádej o opravu v registru.
Takže i když nemám zkušenosti (a protože pochybuju, že se ozve někdo se stejnou zkušeností, jakou máš ty), napíšu, jak bych postupoval: