Datová schránka pro občana

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lidský Zdroj
7.3.13 15:58

No.

Já mám velice špatné zkušenosti s dosílkou.

Ale já jsem to měl kombinované ještě s PO BOX. A asi v 50% mi pošta prostě nepřišla. Jednou byl problém na straně nové pošty, kdy nevložili oznámení do boxu (respektíve vložili ale ne do mého), pak zase na straně původní pošty, kde zásilku nedoslali.

Proto přecházím na:
1. Datová schránka
2. Plus jištění ukládaním na poště. Tedy v místě původní adresy si nechám ukládat zásilky na poště. Je to zdarma, ale poštu tam drží jen 15 dnů. Takže když se tam dostanu jednou za měsíc je poloviční šance, že o něco přijdu. Ale stejně by mi mělo všechno(od státních Orgánů) chodit na datovou schránku.

• Citovat
  • Upravit
532
12.3.13 17:11

Ahoj, můžu se zeptat zkušených uživatelů datové schránky na jedno info? Posílala jsem odvolání na soud a napsali mně zpět, že je musím poslat písemně do 3 dnů. Myslela jsem si, že cokoliv pošlu datovkou je jako bych poslala poštou. Ještě mně napadá, že mně tam chyběl podpis. Možná kdybych odvolání podepsala a oskenovala s podpisem, tak by mně to vzali. Nevíte jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
12.3.13 17:18

@LauJak No… pokud to posíláš elektronicky, tak to musí být elektronicky podepsané. Jak jsi to posílala datovkou? Ty máš datovou schránku a nemáš k tomu svůj elektronický podpis?

Příspěvek upraven 12.03.13 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 17:19

@LauJak pro takovýhle případy si můžeš nechat na poště zřídit elektronický podpis. Oskenovaný by jim asi nestačil.

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
12.3.13 17:56
@eumedon píše:
@LauJak No… pokud to posíláš elektronicky, tak to musí být elektronicky podepsané. Jak jsi to posílala datovkou? Ty máš datovou schránku a nemáš k tomu svůj elektronický podpis?Příspěvek upraven 12.03.13 v 17:19

K datovce ho nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
12.3.13 17:57
@LauJak píše:
Ahoj, můžu se zeptat zkušených uživatelů datové schránky na jedno info? Posílala jsem odvolání na soud a napsali mně zpět, že je musím poslat písemně do 3 dnů. Myslela jsem si, že cokoliv pošlu datovkou je jako bych poslala poštou. Ještě mně napadá, že mně tam chyběl podpis. Možná kdybych odvolání podepsala a oskenovala s podpisem, tak by mně to vzali. Nevíte jak to je?

Dle mě by mělo stačit odeslání datovkou, podpis je u ní automatický, napiš jim datovskou, že trváš na tom, že podání prostřednictvím DS je automaticky podepsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
12.3.13 18:04

§ 18 o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů
Provádění úkonů vůči orgánům veřejné moci prostřednictvím datové schránky
(1) Fyzická osoba, podnikající fyzická osoba a právnická osoba může provádět úkon vůči orgánu veřejné moci, má-li zpřístupněnu svou datovou schránku a umožňuje-li to povaha tohoto úkonu, prostřednictvím datové schránky.
(2) Úkon učiněný osobou uvedenou v § 8 odst. 1 až 4 nebo pověřenou osobou, pokud k tomu byla pověřena, prostřednictvím datové schránky má stejné účinky jako úkon učiněný písemně a podepsaný, ledaže jiný právní předpis nebo vnitřní předpis požaduje společný úkon více z uvedených osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
12.3.13 18:11

Díky za reakce. No právě jsem si dřív zjišťovala zda je potřeba k datovce el. podpis a bylo mně řečeno, že ne. A najednou mně napíší, že mám dodat odvolání písemně, neboť datovkou jim to nestačí.. Kocourkov :? Takže jsem jim to tam raději rychle poslala i písmeně, ale až pojedu na soud tak se tam zeptám a od příště chci vše řešit jenom přes datovku. Děkuji za rady! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
12.3.13 18:15

@LauJak Oni jsou tam občas sto let za opicemi, normálně bych napsala přímo tomu asistentovi, či vyššímu soudnímu úředníkovi, ať ti to zdůvodní a možná bych si podala i stížnost k předsedovi soudu.

A tu výzvu ti poslali datovkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
12.3.13 18:51

@mag
No právě tu výzvu mně poslali přes datovku. Přípomínku jim tam určitě napíšu, takhle by ta datovka přeci postrádala smysl. Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.13 14:01

Ahoj jdu pro radu, tak mě dostali, musíme zřídit datové schránky, ale kde a jak? Co k tomu potřebuju? Stačí na poště? Jsem datovou schránkou nepolíbená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
17.12.13 14:02

@terinka4444 Potřebuješ OP, zřídí ti jí na každém CZECH pointu, tedy i na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.13 14:07

A stojí to něco? Musím začít posílat tiskopisy na sociálku datovkou, to jsem na sebe zvědavá tedy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
17.12.13 14:25

Nestojí nic a posílání zpráv orgánům veřejné správy je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.12.13 14:50

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie