Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
S tema penezma to teda vidim dost jinak - Helios je nejlevnejsi IVF centrum. Ze ti nekdo maze med kolem huby a ty pak zaplatis dvakrat tolik a vysledek je stejny…vim o cem mluvim.
Zasadni rozdil v Heliosu oproti vsem ostatnim centrum, ktere jsme navstivili, byl ten ze nam jasne bylo receno, jake mame moznosti a ktere vysetreni ma a nema smysl jeste podstupovat. Vzhledem ke spatnemu spermiogramu by nebyla jina moznost nez IVF-ICSI a dalsi vysetreni vy toto rozhodnuti nezmenily, akorat bysme zbytecne cekali na to, co se stejne udelalo. Je to zkusenost nejen moje, ze v nekterych centrech te vysetruji horem dolem a stejne ti udelaji nakonec IVF-ICSI, protoze jsou spatny spermie a neda se s tim nic jineho vymyslet. Vysetreni spermiogramu je to nejjednodussi vysetreni a casto ti vysledek rekne, ze uz dalsi vysetreni delat nemusis ![]()
S tim naprosto souhlasim. V Reprofitu strasne mlzili a vubec jsme nevedeli, na cem jsme. Navic nam jeste popletli jmeno a rodne cislo u manzela a pak se z toho vykrucovali a lhali…nastesti slo jen o spermiogram, ale pri predstave, ze se to stane pri oplozování vajíček…odešli jsme odtamtud a udělali jsme dobře.
hanulka0102 píše:
Zasadni rozdil v Heliosu oproti vsem ostatnim centrum, ktere jsme navstivili, byl ten ze nam jasne bylo receno, jake mame moznosti a ktere vysetreni ma a nema smysl jeste podstupovat. Vzhledem ke spatnemu spermiogramu by nebyla jina moznost nez IVF-ICSI a dalsi vysetreni vy toto rozhodnuti nezmenily, akorat bysme zbytecne cekali na to, co se stejne udelalo. Je to zkusenost nejen moje, ze v nekterych centrech te vysetruji horem dolem a stejne ti udelaji nakonec IVF-ICSI, protoze jsou spatny spermie a neda se s tim nic jineho vymyslet. Vysetreni spermiogramu je to nejjednodussi vysetreni a casto ti vysledek rekne, ze uz dalsi vysetreni delat nemusis
Ahoj holky, mam ted cerstve nastudovano z ruznych diskuzi, tak se e vami musim podelit
Pokud se jeste rozhodujete a chtely by jste PGD,tak doporucuji Helios, protoze tam to hradi pojistovna. Jak tu starou metodu,tak tu novou metodu-nebudete nic doplacet. Mam to potvrzene telefonicky, vcera jsem si tam volala a rovnou jsem se objednala. Pro me je to docela rozhodujici, protoze PGD potrebujeme-za prve se nam nedari a za druhe jsme po potratu:(…takze ja mam jasno… ![]()
Jj, myslim, ze Helios je jedno z mala CARu v cele republice, kde PGD plati pojistovna
Ahoj holky,tady je pred vanocema vsude mrtvo,tak vam aspon jeste napisu sve cerstve zkusenosti z Heliosu.
Takze byla jsem u Dr. Suly-je mladej, milej, vtipnej, pohodar, jinak sestricky jsou v pohode a v laboratori jsou taky super,vysledky vysetreni spermiogramu a tech dalsich testu spermrii byli do tydne hotovy,takze muzu vazne jen doporucit.A co se tyce PGD,tak tam maji i tu novou metodu co hodnoti vsechny chromozomy a ptala jsem se pani koordinatroky a ta mi rekla, ze se take nedoplaci a hradi to pojistovna…takze jestli to nekdo potrebujete tak super muzu jen doporucit
![]()
My jsme se pres Vanoce doma rozhodli, ze si pujdeme do Heliosu pro dalsi mimco, tak doufam, ze budeme stejne uspesni jako predtim, docela jsme se namlsali
Jak se mate, holky?
hanulka0102 píše:
My jsme se pres Vanoce doma rozhodli, ze si pujdeme do Heliosu pro dalsi mimco, tak doufam, ze budeme stejne uspesni jako predtim, docela jsme se namlsaliJak se mate, holky?
No mne dve teda asi staci, ale je fakt, ze kdybych jich mela vic, tak bych asi premyslela jinak
To ja smyslim jak hanulka, taky se mi je v Heliosu nechce nechavat-prece jen v brisku jim bude tepleji,ze?
Ale kazdopadne uvidime podle toho,jak vubec budu zvladat to prvni ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.