Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystáme se v létě na kratší dovolenou do Londýna (děti nemáme). Má někdo nějaké tipy, kam se určitě podívat, kromě těch „proflaknutych“ míst jako Tower Bridge atd.? Třeba nějaká méně známá památka /atrakce, kde se vám líbilo? ![]()
Kew - tam se chci vrátit, Camden (ten miluju), parky, lanovka přes Temži, Borough Market.
Příspěvek upraven 23.04.21 v 09:45
Jela bych hned. Národní galerie na Trafalgar square, tam jsem si to užila. Leonardo, Botticelli a hlavně sbírka impresionistů. Nezapomenutelný zážitek.
A čínské restaurace v Chinatown.
@divine woman píše:
Jela bych hned. Národní galerie na Trafalgar square, tam jsem si to užila. Leonardo, Botticelli a hlavně sbírka impresionistů. Nezapomenutelný zážitek.A čínské restaurace v Chinatown.
Ano, bože, kéž se tam zase brzy dostaneme.
Určitě Natural history museum - vstup je zdarma, jen musíte předtím booknout lístky, stejně tak Sky garden - krásný výhled na Londýn a kavárna s nejlepšími muffiny, co jsme jedli - a opět zdarma, jen je nutné booknout předem. Londýn je naše srdcovka, jak to půjde letíme. Minule jsme nestihli studia HP, takže plán je jasný
.
@SAJ Měla jsem jet loni v březnu a už byly zavřené hranice. Měla jsem zaplacené studio Warner Bross. ![]()
@pajinaa píše:
Určitě Natural history museum - vstup je zdarma, jen musíte předtím booknout lístky, stejně tak Sky garden - krásný výhled na Londýn a kavárna s nejlepšími muffiny, co jsme jedli - a opět zdarma, jen je nutné booknout předem. Londýn je naše srdcovka, jak to půjde letíme. Minule jsme nestihli studia HP, takže plán je jasný.
Natural history museum je boží, ale bylo tam strašně lidí. Jako fakt strašně - hlavně děti fůůůůj. (Rozdíl mezi pedagogem a pedofilem znáte, ne? Pedofil má ty děti opravdu rád…) Spíš bych doporučila British Museum - já se tam jela podívat na Rhind Mathematical Papyrus (hajzli ho měli v depozitáři a vystavovali jen nějaké nezajímavé knihy mrtvých…) ![]()
V Londýně jsem byla dvakrát a přesto mě ani jedinkrát zrovna nenadchnul. Nicméně když už bych měla něco vypíchnout, tak se mi líbil památní princezny Diany. Bylo to v létě, takže po náročném dni super.
@SAJ My tam byli v říjnu a naštěstí v pohodě, dokonce byli i místa, kde jsme byli úplně sami - asi hlavně díky počasí, poněvadž na Londýn bylo neobvykle krásně, tak narváno bylo kolem všech venkovních atrakcí
, ale s malým dítětem bych tam rozhodně nelezla. Jinak ještě určitě doporučuju prohlídku toho profláklého Tower Bridge - protáhnou vás od strojovny po skleněné patro a je to prostě zážitek. A hned kousek je křižník HMS Belfast, kde tedy strávíte nejméně 3 hodiny, ale opět TOP. No..je toho prostě hodně
. My byli naposledy na 4 dny a stihli jsme tak půlku plánu.
Portobello Road Market v londýnské čtvrti Notthing Hill, takový lepší bleší trh.
určitě bych doporučila Covent Garden Market, procházkou směrem k Leicester Squire až kPiccadilly Circus.
Leadenhall Market moje srdcovka, natáčel se tam také Harry Potter.
Za návštevu urřitě stojí i vlaková stanice Kings Cross má zajímavou architekturu, také se tu nachází nástupiště 9 3/4 věnováné Harrymu Pottrovi.
Líbila se mi také galérie Tate Modern, Milenium Bridge spojuje břehy Temže u St. Paul Cathedral a galerie Tate Modern, slouží pouze pro pěší chodce.
Zajímavé je Observatory Greenwich+Cutty Sark, Windsor Castle, Kensington palace a Hampton Court Palace.
Muzeum Sherlock Holmes lze navštívit v domě na Baker Street.
Victoria and Albert Muzeum, je v blízkosti Science Museum a Natural History Museum. Kousek dál je Royal Albert Hall pořádájí se tam koncerty a věnovaná je princi Albertovi.
Parky a pak jen tak courat ulicema. Treba ctvrt Victoria gardens je nadherna! Ach jo, Londyn je laska. <3