Kamarádka je prasátko :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.7.11 08:56

Kamarádka je prasátko :-(

Ahoj holky,omlouvám se,že sem dávám svůj dotaz anonymně ale nechci aby si kamarádka myslela,že ji pomlouvám.Mě spíš jde o radu jak jí to říct,rps.jestli jí vůbec něco říkat :-(.Kamarádka - říkejme jí Petra má dvě děti a momentálně žije v odloučení od muže - ten si našel jinou.Žije ve velkém bytě s tchýní a s dětma.Ted jí skončila mateřská,chodí do práce.Tchýně je v důchodu a hodně jí pomáhá s dětma.Bohužel u ní doma to vypadá jak po vybuchnutí atomovky.Všude je bordel.Na zemi drobky,špína,mastnota…chlupy od psa :-( na záchodě smrad :-( umyvadlo nemyté snad rok :-( vana taky.Dětské zubní kartáčky vedle tchýniných spoďárů.Jestli byli čisté jsme nezjišťovala :-( zásadně pere jen on víkendu ale nežehlí,jen to naháže do skříně.Na rychlej program a na malou teplotu,takže se to stejně nevypere.Tuhle jsme u ní byla,měla jsme baleriny,zula jsme se a když jsem šla za 2hod domu tak jsem měla uplně černý nohy :-(( Na záchod se tam štítím taky.Fakt nevim co jí mám na to říct.Teda jestli jí vůbec něco říkat.Děti maj ekzém :-( a jsou alrgický na chlupy od psa a stejně ho tam maj :-( Nezačalo to,když ji manžel opustil ale ještě předtím.Tak já nevim no.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.7.11 09:06

no, tak já taky anonymně, když se ženil můj brácha, tak nám kluky hlídala švagrová, starší syn měl 2roky a 2.měs. měl hysterická záchvat z nočníku u ní-byl tak špinavý. Prostě, když její děti vykonaly potřebu jen se to vylilo do WCa neoplachovalo, tak mu řekli, že půjde na záchod a to taky obrečel. Místo aby se švagrovka nad tím zamyslela, tak to dávala známým k dobru. Jinak běžné bylo u ní, že by tam na kuch. linku nedal ani krabičku zápalek, prádlo čisté, špinavé-člověk nepoznal. Povlečení ani nemluvím. Já netvrdím, že mám doma sterilně čisto, ale mám běžně uklizeno.

• Citovat
  • Upravit
397
2.7.11 09:06

Neřešila bych to. Jak jí to jako chceš říct, aniž bys jí urazila? Taky mám kamarádku, která má v bytě na můj vkus neuvěřitelný binec - a to teda nejsem vzor pořádkumilovnosti. Jak píšeš - všude chlupy od zvířat, nemytá umyvadla, atd. Ale neřeším to, je to její věc. Taky nemám ráda, když mi třeba moje máti naznačuje, že mám někde bordel - ona je na pořádek až úzkostlivá, což jsem teda fakt nepodědila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.11 09:09

To je ale čuně, neřeš to, stejně s tím nic neuděláš, moje tchýně je taky čuně, a 100× jsme jí naznačovali ať si uklidí a nic z toho, ani kvůli dětem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
2.7.11 09:11

Za nepořádné - když se vám to nelíbí, buď to řekněte a nebo tam nechoďte, ne? :nevim: A když už to řeknete, tak ukažte jak je to správně, my bordelářky se velmi rády podíváme jak se to dělá správně a můžete chodit pravidelně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
2.7.11 09:15
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.11 09:18

neni prasatko,ale prase. mam podobnou tchyni. je to hodna zenska, ale v zivote ma zmatek. je sama, obcas u ni prespava druhy syn, ma dvougeneracni domek a bordel je uplne vsude. Kdyz manzel neco namita, chce aby si udelala v zivote i doma poradek, tak rekne: to neni tak jednoduchy :zed:
myslim, ze to je tim, ze chybi ten chlap, neni proc se trochu snazit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5077
2.7.11 09:22

Ahoj,
neřeš to a už tam prostě nechoď. Někteří lidi prostě na tu čistotu moc nejsou, nevidí bordel nebo nechtějí vidět a řešit. Tchýně je to samé, všude stabilně nepořádek. Neumí po sobě uklízet a asi ani nechce, takže se po celém domě válí oblečení, nádobí, jídlo, noviny, prostě vše. Ona teda jednou za čas, když má přijet návštěva, tak pořádně uklízí třeba dva dny a k tomu si pozve paní na úklid, ale za pár hodin to vypadá jako před tím. :roll:
Prostě to neřeš, kamarádka by se mohla urazit a hlavně je to její byt a její bordel a ona v tom žije, ne ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
2.7.11 09:23

Záleží na tobě, ale já bych jí nic neříkala. je to její domácnost a do té ti nic není. Pokud ti to tak moc vadí, že tam nechceš chodit, tak tam chodit nemusíš. Ale když tam půjdeš, tak na to prostě musíš být připravená.
Tak mám takovou kamarádku. Sice tam nemá to co popisuješ ty, ale máme každá jinou představu o úklidu. Mám ji ráda a tím to pro mě končí. Je to její domácnost a hotovo.Někomu se zase nemusí líbit tvůj, podle tebe uklizený byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
2.7.11 09:24
Hanule píše:
Za nepořádné - když se vám to nelíbí, buď to řekněte a nebo tam nechoďte, ne? :nevim: A když už to řeknete, tak ukažte jak je to správně, my bordelářky se velmi rády podíváme jak se to dělá správně a můžete chodit pravidelně :mrgreen:

no on je neporadek a bordel. ja teda taky nelitam doma s hadrem kazdy den,neporadek mi sice vadi, ale lenost vyhrava :pankac: jsou dulezitejsi veci. ale jsou nejake meze, kdyz uz se pak clovek boji posadit na zachod, nebo si dat kafe, tak tomu uz se neporadek nerika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.7.11 09:29

Co teda bytostně nesnáším do té míry, že jsem schopná pálit mosty, je, když mi někdo - zvláště ten, kdo tu nebydlí - začne nařizovat, jak by to tu mělo vypadat. Do háje - co je vám do toho? Když se vám tu nelíbí, co sem lezete???

Ale v klidu - pochopitelně jí to říct můžeš. Ale fakt nečekej, že se chytne za nos a něco s tím udělá. Ta buď na pořádek je, nebo není. A případě drobet hodně hrozí, že za podobný morální šťouchanec o kamarádku přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
2.7.11 09:31

Ty jo, já si tak říkám, co si asi myslí lidi tady o mně… :oops: Na můj vkus mám jen provozní bordel, ale „nepořádek“ je pro každýho něco jinýho… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
2.7.11 09:31

No, já bych tak prostě nechodila, u nás je taky chlívek, ale takový ten, co se večer rozděli do krabic na hračky a drobky se vyluxuji :) umyvadlo myju denne a wc dle potreby. proste mame provozni bordel od deti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
2.7.11 09:32

A vadí jí to, že tam má bordel? Stěžuje si třeba, že by ráda měla uklizeno, ale prostě nestíhá? Nebo to bere jako normální?
Já o svém nepořádku vím, vím, že je u nás často chaos a děcka udělají během chvilky neskutečný bordel a občas mě přepadá depka, že to stejně nemá cenu uklízet, když za chvíli je tu úplně stejný bordel. Ráda bych měla naklizeno a čisto, ale s tou naší roční cácorou to teď prostě nejde :nevim: A to ani nechodím do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
2.7.11 09:32

Jen podotázka, jak často k ní chodíš?
Není možné, že je to typ ženský, která si naplánuje úklid 1× za týden ať už z jakéhokoliv důvodu a bordel co se nakupí přes týden neřeší.
Zastávat se nechci, ale co ta její tchýně? Ono mít dvě děti (bordeláře) a tchýni (asi taky špindíru, když jí to nevadí) dokáže s člověkm udělat to, že na bordel rezignuje.
Btw. taky nežehlím :mrgreen: Věším tak, aby to bylo nejméně zmuchlaný a z věšáku skládám a rovnám do skříně.
A náprava? Těžko říct. Spíš omezit návštěvy, vymyslet důvod jako, že dítě je třeba taky alergický na chlupy. Pak jí zvát častěji k tobě a mít kvůli ní spešl uklizeno a občas nadhodit, že musíš ještě udělat tohle a tamto (občas, nekacat o tom furt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný