Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, vím, že mě ted napíšete, že jsem blbá, že mám co jsem chtěla, ale potřebuji konstruktivní řešení.
Na začátku srpna jsme se konečně přestěhovali do svého. Vzhledem k tomu, že původní majitelé nám v bytě přenechali kompletně vybavenou kuchyni, svůj sporák jsem prodala kamarádce(bývalá sousedka). Při předání sporáku neměla hotovost. Řekli jsme si s mužem, ok, jsme lidi. Přijdeme si po víkendu. O víkendu napsala, že bphužel ted nemá a moc mě prosila, abych jí pár dní počkala, že určitě dá peníze co nejdříve. Nejdéle prý do konce sprna…JE 30.8. peníze nemám. Holka mi každý den píše, že zítra, zítra…Pak se mnou třeba dva dny nekomunikuje, neotvírá, nezvedá telefon
Prosím Vás, nenapadá Vás, jak to z ní dostat?? Díky za rady
Asi bych jí pohrozila ostudou, že to roznesu po FB, popř. nalepím ve vchodě…
já to znám, peníze kazí přátelství, byla jsem naštvaná i když mi kamarádka nechtěla vrátit stovku, šlo o princip ![]()
Peníze z ní pokud nemáš smlouvu právně nedostaneš. Pokusila bych se s ní tedy domluvit jinak bych udělala co psala JaneDoe.
@JaneDoe píše:
Asi bych jí pohrozila ostudou, že to roznesu po FB, popř. nalepím ve vchodě…
já to znám, peníze kazí přátelství, byla jsem naštvaná i když mi kamarádka nechtěla vrátit stovku, šlo o princip
Víš co, kdyby to byl pár korun, tak at si je strčí do…protože i pro mě je dost ponižující jí neustále nahánět a prosit o peníze. Bohužel jde pro nás o velké peníze ![]()
@dendule4 píše:
Víš co, kdyby to byl pár korun, tak at si je strčí do…protože i pro mě je dost ponižující jí neustále nahánět a prosit o peníze. Bohužel jde pro nás o velké peníze
jojo to chápu, pro mě taky bylo kvůli té stovky, ale snažila jsem se jí vysvětlit, že jde fakt o princip…
zkus to po dobrém, pak po zlém
![]()
@Kelsey píše:
Tak se s ní zkus domluvit na splatkovem kalendáři.
Zkoušela jsem, řekla jsem jí, aby mi dala aspoň něco, že zbytek mi může dát. třeba za měsíc. Bohužel mi stále nedala ani kačku
@dendule4 pokud je to víc jak 5000kč tak pohroz policií a soudem ![]()
Ještě bych ji možná řekla, chci zpět sporák našla jsem si kupce, který hned zaplatí.
Ty mas i doklad od toho sporáku?
@ka2ka nene jde JEN o 3000 @Kelsey To jsem jí také psala(moje mamka by ho ode totiž klidně koupila),tak prý ne, sporák chce a zaplatí…jenže už je to skoro měsíc planého slibování ![]()
@dendule4 můžeš si na netu vyhledat „uznání dluhu“. Pokud ti to „kámoška“ podepíše, můžeš podniknout další kroky
Počkala bych do konce srpna
a pak bych jí napsala mail, s tím, že ty peníze opravdu potřebuješ, že bys nerada, aby vám to zničilo vztahy a s návrhem na dohodu o splátkách. A kdyby to nezabralo, tak předžalobní výzva, no ![]()
@dendule4 Pokud by mi dobrá kamarádka dlužila 3.000 a nebylo to pro mě likvidační, tak bych jí holt počkala déle, ale chtěla bych po ní písemně uznat dluh.