Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A dál? ![]()
EDIT:když ti to vadí tak se s nimi nebav. Jednoduché.
Příspěvek upraven 27.09.16 v 12:33
Když tě chtějí teda jen využívat, tak s něma prostě přeruš kontakt ![]()
Bohužel takovým to nedojde nikdy, mají myšlení asi někde jinde. Měla jsem takovou rádoby kamarádku, když už jsem se ozvala, tak se na mě urazila, a já měla klid. Řekla bych, že tohle není kamarádství, ale vychcanost ![]()
No a řekla si jim, že ti to vadí? Nebo taky říct nemas někdy…?
Potřebovala jsem se vypsat, před chvíli mi tady zvonila, syna vzbudila. Nemáš? Nemáš? Já jsem asi lakomá, na to nejsem pyšná. S tím bojuju, ale kde je hranice? Jak se nenechat využívat? Já si myslím, že je prostě jen jednoduchší, proto se za sebe i stydím. Jen mi teď vzbudila dítě a už ho neuspím.
Tak záleží, proč přišla. Pokud bydlí naproti a šla k tobě pro trochu oleje na dosmažení řízků, tak bych se nevztekala ![]()
A nevnucuješ se jim? Nám takhle nosila známa věci po dětech. I když jsem odmítla, stejně to k nám hrnula. A nakonec pomluvila za nevděčnost (já většinu z těch věcí ani nepoužila).
Není to že by to bylo každý den, ale prostě nejsem na to zvyklá, že ode mně téměr vždy kdy se vidíme něco žádá.
Tak pokud by nejaky kamos chtel pujcit, musel by to byt kamos, ktereho znam hooodne dlouho a ne nejaka rychlokvaska, nekdo, o kom vim, ze mi vrati a je spolehlivy, a taky bych chtela vedet, na co. To neni lakota, spise zdravy rozum.
@Anonymní píše:
Není to že by to bylo každý den, ale prostě nejsem na to zvyklá, že ode mně téměr vždy kdy se vidíme něco žádá.
a co od tebe žádá? kdyby si ke mě kamarádka občas zašla pro vajíčka na buchtu tak se kvůli tomu určitě zlobit nebudu, ne tak potom zakládat diskuze na emiminu ![]()
Tak až příště přijde tak nedavej, ale půjč, rekni, že to chceš vrátit, a uvidíš
@Anonymní píše:
Tak až příště přijde tak nedavej, ale půjč, rekni, že to chceš vrátit, a uvidíš
Takže chce jen peníze, nic jiného?
Přátele si vybírám, pak mi odpadnou takové „starosti“. Nemám, nedám… v čem je problém?
Jsou to tvoji blízcí přátelé? Někoho takového, jako popisuje zakladatelka, já považuji max za známého a asi vydávám zcela jiné signály než ona, ale nikdo si něco takového ke mně nedovolí.
Jsem vytočená, seznámila jsem se ve skupine kamarádek s jedným párem, a tí jsou samé nemáš, nemáš? nedáš? Já jsem se snažila být milá a vstřícná, to jim nedochází?