Špatná situace bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
26.9.16 10:27

Špatná situace bydlení

Dobrý den maminky. Tuto diskuzi jsem nazvala špatná situace protože to pro mě opravdu je, nevím kam se obrátit. Přistěhovala jsem se s dcerou do bytu ve Frýdku-Místku, který se snažím zařídit, aby jsme mohly slušně žít, ale finance nevycházejí. A proto se chci zeptat Vás a poprosit Vás o pomoc. Jestli Vy, Vaši příbuzní, známí, nemají nábytek nebo spotřebiče do bytu, které by darovali. Stydím se, že žádám cizí lidi o pomoc a vím, že na tom takhle nejsem sama. Ráda bych byla ta co může pomoci a snad to tak i v budoucnu bude. Jestli jsou tady maminky, které byly ve stejné situaci nebo jsou, ráda bych, aby jste napsaly jak jste to řešily vy :) Kvůli dceři se snažím situaci řešit vyrovnaně a s klidem, ale občas se cítím, že je to beznadějné. Snad mě tady za to neodsoudíte. Předem děkuju za Vaše reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7200
26.9.16 10:32

Nekupuj blbosti, pokud jsi opravdu v nouzi tak ti dá sociálka štědrý příspěvek na nábytek, lednici, vše co nemáš. Takže tak. Ale tam ti dají jenom pokud opravdu v nouzi jsi… (v hmotné nouzi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
26.9.16 10:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
26.9.16 10:38

Zkus se kouknout na netu po bazarech, co kdo nabízí za odvoz nebo symbolickou cenu. Základní vybavení takhle určitě seženeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
26.9.16 10:46

Doporučuju mrknout na bazos a sbazar, hodně lidí nabízí věci za odvoz, na fb zkus najít skupinky „Daruji za odvoz“ a „Daruji za poštovné“, pokud jsi opravdu v nouzi, tak jak psala aletheia, na sociálku a oni ti vypočítají příspěvek na životně důležité věci, jako je lednička, postel apod. :kytka: A mimochodem, pokud máš „chytrej foun“, - LetGo aplikace, zkus nainstalovat, lidé tam prodávají opravdu za pakatel a pár kousků za odvoz jsem tam taky viděla, jen is zadej svou lokalitu a ono ti ukáže, co kdo po okolí prodává ;)

• Citovat
  • Upravit
3
26.9.16 10:49

Na hmotné nouzi jsem byla hned a pořád se cukají a každý říká něco jiného. Teď mě poslali ať jdu k soudu s bývalým přítelem ať mi dává peníze na neprovdanou matku. Ale sám je student a víc platit nemůže a výživné na malou mi platí. A soud by mě stál zase peníze navíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12183
26.9.16 10:49

Omlouvám se, že tak vkročím do diskuse, ale sháním nějaké oblečení pro holčičku (má se narodit v únoru příští rok), klidně i na donošení. Nic víc nepotřebuju, kdybyste nějaká měla, co je vám třeba líto vyhodit, ráda se toho ujmu, samozřejmě že za poštovné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
26.9.16 11:00

Pokud přítel nemůže platit, myslim, ze tu povinnost mají jeho rodiče, nemylim se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.9.16 11:02
@Aletheia píše:
Nekupuj blbosti, pokud jsi opravdu v nouzi tak ti dá sociálka štědrý příspěvek na nábytek, lednici, vše co nemáš. Takže tak. Ale tam ti dají jenom pokud opravdu v nouzi jsi… (v hmotné nouzi)
štědrý? :lol: Pokud nemá nic, na lednici max 2500 kč, na pračku max.4000, možná na nějakou postel za 1000, jinak na nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7200
26.9.16 11:02
@nik.24 píše:
Na hmotné nouzi jsem byla hned a pořád se cukají a každý říká něco jiného. Teď mě poslali ať jdu k soudu s bývalým přítelem ať mi dává peníze na neprovdanou matku. Ale sám je student a víc platit nemůže a výživné na malou mi platí. A soud by mě stál zase peníze navíc..

Ano, než dá něco stát mají se postarat rodiče. A to jsou alimenty, i na tebe musíš dostávat. Soud tě nebude stát ani korunu, bude to platit otec…
Pokud peníze nemá přechází povinnost na jeho rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7200
26.9.16 11:03
@berry4 píše: štědrý? :lol: Pokud nemá nic, na lednici max 2500 kč, na pračku max.4000, možná na nějakou postel za 1000, jinak na nic.

No a? lednice z bazaru je za 1000, pračka to stejné :nevim: Najednou se dává až 12 tisíc a to na vybavení domácnosti opravdu není málo 8o Nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.9.16 11:06
@Ketris píše:
Omlouvám se, že tak vkročím do diskuse, ale sháním nějaké oblečení pro holčičku (má se narodit v únoru příští rok), klidně i na donošení. Nic víc nepotřebuju, kdybyste nějaká měla, co je vám třeba líto vyhodit, ráda se toho ujmu, samozřejmě že za poštovné :kytka:

Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12183
26.9.16 11:10

@unuděná Bydlím kousek od Vsetínu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
26.9.16 11:10

Pokud se cukají tak v tom mají asi pravdu… V první řadě musí figurovat otec. Pokud je student, tak jeho rodiče, to má holt hoch blbý.

vybavení, pokud by to byl skutečně nějaký holobyt, se sehnat dá doslova za pár korun, sice starší, ale funkční.

U nás ve městě je na facebooku několik bazarových skupin, kde často nabízejí starší vybavení za pár korun, nicméně v nouzi fakt stačí i 10 let stará lednice a plotýnkový vařič.

• Citovat
  • Upravit
554
26.9.16 11:12

Poslala jsem ti zpravu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat