Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme takovou sousedku, shodou okolností sestřenice, to je každý den půjč mi 5 cigaret, tam celé máslo, tam vajíčka atd, hele kdyby to bylo jednou za čas tak neřeknu, já nevydelavam prachy na to abych sponzorovala i ji, kdyby to vracela sama od sebe neřeknu ani slovo, ale abych se musela o to hlásit, to ji můžu pěkně milovat, asi jsem taky lakoma ![]()
Taky důvěrně znám. A dost blbě se jich zbavuje, takových kamarádek. I když už se třeba nebavíte,, napíše, jen když něco potřebuje- nemáš?
Také jsem lakomá. Kolikrát přišla a věděla že mám - a ted vysvětli že nepůjčíš…Je to těžké. Ale už to začínám umět!
Co jsi jí zakladatelko půjčila dnes?
Mně taková známá visí. A není jí blbé se ptát dál.
@Anonymní píše:
My máme takovou sousedku, shodou okolností sestřenice, to je každý den půjč mi 5 cigaret, tam celé máslo, tam vajíčka atd, hele kdyby to bylo jednou za čas tak neřeknu, já nevydelavam prachy na to abych sponzorovala i ji, kdyby to vracela sama od sebe neřeknu ani slovo, ale abych se musela o to hlásit, to ji můžu pěkně milovat, asi jsem taky lakoma
taky máme takovou sousedku, už když jsme se sem nastěhovali, tak mě okolí varovalo. Ze začátku jsem půjčovala, pomáhala, ale je to ten typ,,podej prst, sežeru ti celou ruku,,
V momentě, kdy k nám denně chodily její dcery s úkoly, čímž narušovali samozřejmě náš režim, jsem to utla. Vyvrcholilo to v momentě, kdy mi začala vysvětlovat, abychom jim půjčili naše šestimístné auto, protože chtějí jet někam na výlet s kamarádkou a do jejich se nevejdou. Jo a pak ještě chtěla půjčit kočár, který měl jít druhý den na prodej a tudíž jsem ho potřebovala vypucovat a to se teda urazila, že jí ho nepůjčím a že přece můžu prodej o den odložit.
Co se týče potravin, tak záleží na tom, co chce půjčit, když je to cibule, tak budiž, ale když jí půjčím olej(který já kupuju lepší, kvalitnější) a vrátí se mi nejlevnější olej z tesca, tak prostě už nepůjčuju a zrovna nemám.
Zakladatelko a kdybys ty ji o něco požádala, pomohla by ti? není to tak, že jak nejsi zvyklá půjčovat, tak nejsi zvyklá ani žádat? Možná by s tím neměla problém… ![]()
@Ráchelia tak to ja jsem neskutečne lakoma
Téhle lidi se zbavuju jako plevele. Jde to těžce ale jde to ![]()
Takoví lidé jsou nejhorší. jen tě využívají. Když zjistí, že jednou „dáš“ budou chodit za tebou dál. Ruce od nich pryč.
@Malaga když já on ní nechci nic, není mi tak blízká, aby som to žádala. ráda jsem aj soběstačná.
@hudečice já nejsem zakladatelka, promiň měla jsem se označit a2