Kamarádka v depresi - jak bych jí mohla pomoct?

Anonymní
18.6.18 13:56

Kamarádka v depresi ?

Ahoj. Mám kamarádku z dětství, vyrostly jsme spolu.No zkrátka jsem zjistila, že ji dost šikanuje manžel, zakazuje chodit do práce, mít kamarády, stýkat se z rodinou.
přitom byla vždy pravý opak mě, dobře se učila, doučovala mě, škola mi nikdy nešla a sotva jsem prolézala, upovídaná, hodně cestovala.
A po létech jsem potkala zlomeného člověka. Mám dojem, že je jí jedno, jak vypadá, je na štíru s hygienou…
Jak bych jí pohla pomoct? :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2505
18.6.18 14:00

Myslím, že by bylo důležité, aby ses k ní nikdy neotočila zády a ukázala, že ji pomůžeš, pokud bude potřeba, ať ví, že se má o koho opřít, komu důvěřovat.. Netlačila bych ji do rozhodnutí, ale nastínila bych nějaké možnosti a budoucnosti ke kterým může dojít, pokud neodejde apod.. Hlavně ji být tou oporou a i kdyby ti řekla nevím co, neodejít a nenechat se prostě tím mužem poštvat.. Těžko říct, zda se dá pomoct jinak. musela by chtít hlavně ona.. Ale je pěkné, že to nenecháš být a snažíš se jí pomoct :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
18.6.18 14:13

Presne jak pise @Andrea.Tom . A maji spolu deti? S jeji rodinou se neznas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.18 14:19
@marcellia píše:
Presne jak pise @Andrea.Tom . A maji spolu deti? S jeji rodinou se neznas?

mají dcerku.Znám jejírodinu,vyrostly jsme spolu,chodily do stejné třídy,seděly vedle sebe v lavici.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
18.6.18 14:20

Pokusila bych se ji otevrit oci, pripomenout jaka byla. Ze takhle zit nemusi. Proste ji z toho vytahnout za kazdou cenu.

• Citovat
  • Upravit
4051
18.6.18 14:23
@Anonymní píše:
mají dcerku.Znám jejírodinu,vyrostly jsme spolu,chodily do stejné třídy,seděly vedle sebe v lavici.

A s nima by se to nejak nedalo probrat? I to dite musi byt chudak. To neni k ziti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.18 14:29
@marcellia píše:
A s nima by se to nejak nedalo probrat? I to dite musi byt chudak. To neni k ziti.

jejím rodičům to bude jedno.Nestarali se o ní,když byla dítě.věčně byla u nás,chodila s námi na výlety,pekla s mojí mámou,do tanečních šla taky moje máma.Kamarádka bývala akční. :(

• Citovat
  • Upravit
4051
18.6.18 14:46
@Anonymní píše:
jejím rodičům to bude jedno.Nestarali se o ní,když byla dítě.věčně byla u nás,chodila s námi na výlety,pekla s mojí mámou,do tanečních šla taky moje máma.Kamarádka bývala akční. :(

Jo aha,tak to je blby. A podarilo se ti z ni neco vytahnout,nebo se spis o tom nechce bavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.18 12:47
@marcellia píše:
Jo aha,tak to je blby. A podarilo se ti z ni neco vytahnout,nebo se spis o tom nechce bavit?

nechce se o tom bavit :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.18 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám kamarádku z dětství, vyrostly jsme spolu.No zkrátka jsem zjistila, že ji dost šikanuje manžel, zakazuje chodit do práce, mít kamarády, stýkat se z rodinou.
přitom byla vždy pravý opak mě, dobře se učila, doučovala mě, škola mi nikdy nešla a sotva jsem prolézala, upovídaná, hodně cestovala.
A po létech jsem potkala zlomeného člověka. Mám dojem, že je jí jedno, jak vypadá, je na štíru s hygienou…
Jak bych jí pohla pomoct? :think: :nevim:

Jsem na tom s kamarádkou podobně, jen s tím rozdílem, že její rodina se snaží, ale o ně nestojí :,( S ní je to jak na houpačce, negativismus pochytila od svého chlapa, volám jí a ona si přes hodinu stěžuje, jak stojí všechno za hov.no, jak jsou všichni kre. téni a mě už to vyčerpává… Snažím se s ní aspoň jednou za měsíc vídat, ten její mě nesnáší, tak se potkáváme tajně :oops: Nemůžu věřit, co se stalo z té super holky, se kterou jsme s báglem procestovaly půl Evropy, obrážely fesťáky, teď je z ní uzlík nervů, který na svého „miláčka“ nedá dopustit a co on řekne, to je svatý :zed: Že je k ničemu, kdyby ho neměla, tak je úplný hov.no a hůř, můj manžel je ze mě vždycky vyřízený, proč se s ní ještě stýkám, že on je neskutečný idiot a má o mě strach, ALE JÁ JI NEMŮŽU TAKHLE NECHAT :cert:
Anonym LA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:

Jsem na tom s kamarádkou podobně, jen s tím rozdílem, že její rodina se snaží, ale o ně nestojí :,( S ní je to jak na houpačce, negativismus pochytila od svého chlapa, volám jí a ona si přes hodinu stěžuje, jak stojí všechno za hov.no, jak jsou všichni kre. téni a mě už to vyčerpává… Snažím se s ní aspoň jednou za měsíc vídat, ten její mě nesnáší, tak se potkáváme tajně :oops: Nemůžu věřit, co se stalo z té super holky, se kterou jsme s báglem procestovaly půl Evropy, obrážely fesťáky, teď je z ní uzlík nervů, který na svého „miláčka“ nedá dopustit a co on řekne, to je svatý :zed: Že je k ničemu, kdyby ho neměla, tak je úplný hov.no a hůř, můj manžel je ze mě vždycky vyřízený, proč se s ní ještě stýkám, že on je neskutečný idiot a má o mě strach, ALE JÁ JI NEMŮŽU TAKHLE NECHAT :cert:
Anonym LA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:

Anonym LA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.18 12:56

Omlouvám se, zasekl se mi PC :oops:
Anonym LA

• Citovat
  • Upravit
2584
19.6.18 13:22

Pokud víš jak, tak se snaž posílit její sebevědomí. Ona ho má na dně, když se sebou nechá takhle zacházet. Když bude silnější, dokáže lépe vidět co se děje a dokáže mu říct dost. V tomhle stavu nemá šanci.

A pokud se může stýkat alespoň s tebou, tak ji ukaž na sobě, že se dá žít i normálně bez buzerace. A ona musí pochopit, že on není ten jediný na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí