Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že by bylo důležité, aby ses k ní nikdy neotočila zády a ukázala, že ji pomůžeš, pokud bude potřeba, ať ví, že se má o koho opřít, komu důvěřovat.. Netlačila bych ji do rozhodnutí, ale nastínila bych nějaké možnosti a budoucnosti ke kterým může dojít, pokud neodejde apod.. Hlavně ji být tou oporou a i kdyby ti řekla nevím co, neodejít a nenechat se prostě tím mužem poštvat.. Těžko říct, zda se dá pomoct jinak. musela by chtít hlavně ona.. Ale je pěkné, že to nenecháš být a snažíš se jí pomoct ![]()
Presne jak pise @Andrea.Tom . A maji spolu deti? S jeji rodinou se neznas?
@marcellia píše:
Presne jak pise @Andrea.Tom . A maji spolu deti? S jeji rodinou se neznas?
mají dcerku.Znám jejírodinu,vyrostly jsme spolu,chodily do stejné třídy,seděly vedle sebe v lavici.
Pokusila bych se ji otevrit oci, pripomenout jaka byla. Ze takhle zit nemusi. Proste ji z toho vytahnout za kazdou cenu.
@Anonymní píše:
mají dcerku.Znám jejírodinu,vyrostly jsme spolu,chodily do stejné třídy,seděly vedle sebe v lavici.
A s nima by se to nejak nedalo probrat? I to dite musi byt chudak. To neni k ziti.
@marcellia píše:
A s nima by se to nejak nedalo probrat? I to dite musi byt chudak. To neni k ziti.
jejím rodičům to bude jedno.Nestarali se o ní,když byla dítě.věčně byla u nás,chodila s námi na výlety,pekla s mojí mámou,do tanečních šla taky moje máma.Kamarádka bývala akční. ![]()
@Anonymní píše:
jejím rodičům to bude jedno.Nestarali se o ní,když byla dítě.věčně byla u nás,chodila s námi na výlety,pekla s mojí mámou,do tanečních šla taky moje máma.Kamarádka bývala akční.
Jo aha,tak to je blby. A podarilo se ti z ni neco vytahnout,nebo se spis o tom nechce bavit?
@marcellia píše:
Jo aha,tak to je blby. A podarilo se ti z ni neco vytahnout,nebo se spis o tom nechce bavit?
nechce se o tom bavit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám kamarádku z dětství, vyrostly jsme spolu.No zkrátka jsem zjistila, že ji dost šikanuje manžel, zakazuje chodit do práce, mít kamarády, stýkat se z rodinou.
přitom byla vždy pravý opak mě, dobře se učila, doučovala mě, škola mi nikdy nešla a sotva jsem prolézala, upovídaná, hodně cestovala.
A po létech jsem potkala zlomeného člověka. Mám dojem, že je jí jedno, jak vypadá, je na štíru s hygienou…
Jak bych jí pohla pomoct?![]()
Jsem na tom s kamarádkou podobně, jen s tím rozdílem, že její rodina se snaží, ale o ně nestojí
S ní je to jak na houpačce, negativismus pochytila od svého chlapa, volám jí a ona si přes hodinu stěžuje, jak stojí všechno za hov.no, jak jsou všichni kre. téni a mě už to vyčerpává… Snažím se s ní aspoň jednou za měsíc vídat, ten její mě nesnáší, tak se potkáváme tajně
Nemůžu věřit, co se stalo z té super holky, se kterou jsme s báglem procestovaly půl Evropy, obrážely fesťáky, teď je z ní uzlík nervů, který na svého „miláčka“ nedá dopustit a co on řekne, to je svatý
Že je k ničemu, kdyby ho neměla, tak je úplný hov.no a hůř, můj manžel je ze mě vždycky vyřízený, proč se s ní ještě stýkám, že on je neskutečný idiot a má o mě strach, ALE JÁ JI NEMŮŽU TAKHLE NECHAT ![]()
Anonym LA
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám kamarádku z dětství, vyrostly jsme spolu.No zkrátka jsem zjistila, že ji dost šikanuje manžel, zakazuje chodit do práce, mít kamarády, stýkat se z rodinou.
přitom byla vždy pravý opak mě, dobře se učila, doučovala mě, škola mi nikdy nešla a sotva jsem prolézala, upovídaná, hodně cestovala.
A po létech jsem potkala zlomeného člověka. Mám dojem, že je jí jedno, jak vypadá, je na štíru s hygienou…
Jsem na tom s kamarádkou podobně, jen s tím rozdílem, že její rodina se snaží, ale o ně nestojí
S ní je to jak na houpačce, negativismus pochytila od svého chlapa, volám jí a ona si přes hodinu stěžuje, jak stojí všechno za hov.no, jak jsou všichni kre. téni a mě už to vyčerpává… Snažím se s ní aspoň jednou za měsíc vídat, ten její mě nesnáší, tak se potkáváme tajně
Nemůžu věřit, co se stalo z té super holky, se kterou jsme s báglem procestovaly půl Evropy, obrážely fesťáky, teď je z ní uzlík nervů, který na svého „miláčka“ nedá dopustit a co on řekne, to je svatý
Že je k ničemu, kdyby ho neměla, tak je úplný hov.no a hůř, můj manžel je ze mě vždycky vyřízený, proč se s ní ještě stýkám, že on je neskutečný idiot a má o mě strach, ALE JÁ JI NEMŮŽU TAKHLE NECHAT ![]()
Anonym LA
@Anonymní píše:
Anonym LA
Pokud víš jak, tak se snaž posílit její sebevědomí. Ona ho má na dně, když se sebou nechá takhle zacházet. Když bude silnější, dokáže lépe vidět co se děje a dokáže mu říct dost. V tomhle stavu nemá šanci.
A pokud se může stýkat alespoň s tebou, tak ji ukaž na sobě, že se dá žít i normálně bez buzerace. A ona musí pochopit, že on není ten jediný na světě.

Jak bych jí pohla pomoct?