Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nikdo v mém okolí neztratil přátelé po oznámení těhotenství, ale je pravda že se některé kamarádství časem utlumily protože je ten život prostě jiný.
Opravdu se s tebou přestali bavit okamžitě po oznámení nebo to nebylo už nic moc ani předtím a jen si na to teď citlivější?
S tou nejlepší kamarádkou je to úplně divné ![]()
V jakém jste věku?
@Thrisha je mi 24, celou dobu to bylo dobrý ale jakmile přišlo těhotenství a s tím opatrnost tak se vše začalo kazit. Prvotní kecy jak se těší na miminko a pak to utlumení mě docela dostalo.
Zůstaly, ale já mám hned dvě nejbližší kamarádky, které byly těhotné zároveň se mnou
s jednou mame děti vždycky o týden a s druhou vždycky cca o půl roku, takže sme to těhotenství prožívaly spolu. Takové ty menší přátelství, kde děti ještě nemají se časem odmlcela. Holt jsou v jiné životní fázi a nemáme si už tolik co říct.
@Anonymní píše:
@Thrisha je mi 24, celou dobu to bylo dobrý ale jakmile přišlo těhotenství a s tím opatrnost tak se vše začalo kazit. Prvotní kecy jak se těší na miminko a pak to utlumení mě docela dostalo.
Protože jste v těch životech úplně jinde. Dneska je skoro rarita mít tak brzo dítě. Možná jsi pro ně otravná a nechtějí s tebou řešit těhotenství a mateřství. Fakt jsi strašně mladá na dítě a tvoje vrstevníky to nezajímá. Nemůžeš jim to mít za zlý
@Tosidelassrandu tak neřekla bych extra mladá na dítě. Dnešní holky v 17 čekají pomalu druhé ![]()
Je mi jasné, že jsem s tímhle trochu jinde ale i tak mi to přijde smutné.
Samozřejmě mateřství ani těhotenství s nimi neřeším. Osobně mít těhotnou kamarádku tak bych si to poslechla ale nechtěla řešit pořád dokola jako Bezdětna. Říkala jsem si jestli je to třeba nevydesilo. Zijou ještě docela divoce což je pravda, že mě přestalo bavit.
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu tak neřekla bych extra mladá na dítě. Dnešní holky v 17 čekají pomalu druhé
Samozřejmě mateřství ani těhotenství s nimi neřeším. Osobně mít těhotnou kamarádku tak bych si to poslechla ale nechtěla řešit pořád dokola jako Bezdětna. Říkala jsem si jestli je to třeba nevydesilo. Zijou ještě docela divoce což je pravda, že mě přestalo bavit.
dnešní holky v 17 čekají pomalu druhé???
a na to jsi přišla kde? v romském ghetu? tak to jo
@stinga používám internet a mám pocit, že dnes je nějaká móda mít před18 už děti.
Plno příběhu, chlubení tím, videa.
Ale to jsem jen tak nahodila jelikož mi můj věk nepřijde nějak extra nízký na dítě ![]()
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu tak neřekla bych extra mladá na dítě. Dnešní holky v 17 čekají pomalu druhé
To je úplná blbost. Já rodila loni ve 31. Všude u lekaře mi říkali, jak jsem mladá maminka a já na ně koukala, jak na blázny. Tak mi to vysvětlili jak to je
promiň, ale ve 24 jsi mezi svými vrstevníky exot budeš i exot mezi jinými matkami, protože ty zase budou o dost starší. Vybrala sis to, takže se musíš trochu smířit s tím, že teď nikam moc nezapadneš
@Tosidelassrandu to je úplná blbost Teda
exot protože budu mít dítě ve 24 letech? To se nezlobte ale to je doslova a do písmene výblitek. Pokud někdo chce děti po 30 tak je mi to jedno ale v životě bych neřekla, že je ta osoba exot, že třeba čeká takhle. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
To je úplná blbost. Já rodila loni ve 31. Všude u lekaře mi říkali, jak jsem mladá maminka a já na ně koukala, jak na blázny. Tak mi to vysvětlili jak to jepromiň, ale ve 24 jsi mezi svými vrstevníky exot budeš i exot mezi jinými matkami, protože ty zase budou o dost starší. Vybrala sis to, takže se musíš trochu smířit s tím, že teď nikam moc nezapadneš
Záleží na sociální bubline. V mem okolí všechny kamarádky měly minimálně ťo prvni dítě v těch 24 letech
já s nejlepší kamarádkou už druhé
naopak nemám nikoho, kdo by rodil po 30.
@Tosidelassrandu píše:
To je úplná blbost. Já rodila loni ve 31. Všude u lekaře mi říkali, jak jsem mladá maminka a já na ně koukala, jak na blázny. Tak mi to vysvětlili jak to jepromiň, ale ve 24 jsi mezi svými vrstevníky exot budeš i exot mezi jinými matkami, protože ty zase budou o dost starší. Vybrala sis to, takže se musíš trochu smířit s tím, že teď nikam moc nezapadneš
Tak to mi teda taky vysvětli jak to je, protože jsem rodila v 27 letech a maminky na hřišti/plavání/cvičení/ve školce byly a jsou téměř všechny zhruba v mém věku. Ostatně průměrný věk prvorodiček byl tři roky zpátky necelých 30 let, takže to odpovídá statistice. Ve 31 letech bych ženu mladou maminkou nenazývala. Ano, hodně matek je dnes i 40+, ale pořád to není většina.
V mojí sociální bublině jsem nejstarší prvomatka, rodila jsem ve 30. Ostatní měli první ještě před 30. Až teda na jednu výjimku.
Hold, člověk asi potřebuje některé etapy v životě sdílet s určitým typem lidí.
zaručeně si zakladatelka nejde někoho mimo standardní jádro přátel.
@Anonymní píše:
Kde zijes proboha?
![]()
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu to je úplná blbost Tedaexot protože budu mít dítě ve 24 letech? To se nezlobte ale to je doslova a do písmene výblitek. Pokud někdo chce děti po 30 tak je mi to jedno ale v životě bych neřekla, že je ta osoba exot, že třeba čeká takhle.
Tak treba v moji bubline by to byl exot uz pred lety. Moje kamaradky prvni dite nejdrive ve 29, nektere i mnohem pozdeji. A nemyslim to spatne, jen proste to byla rarita, to jsme koncily VS a na skole deti nikdo nemel. Ve 24 nas deti opravdu nezajimaly ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak jste to měly s přáteli v době těhotenství.
nejlepší kamarádka přestala komunikovat a ostatní po oznámení jen to, že se těší na miminko a konec komunikace.
Mám nějak pocit, že jsem o všechny přišla.
Přijde mi to na jednu stránku směšný a smutný zároveň.
Zůstali vám přátelé nebo taky zmizeli?