Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lidičky poradíte prosím nějaké kvalitní kapky??? Trpím na alergickou rýmu, od doktorky mám předepsané různé prášky atd. ale nic nezabírá. V noci kvůli tomu nemohu spát a dnes se k tomu přidala bolest hlavy. Nejspíš z toho jak neustále smrkám a popotahuji. Předem děkuji za jakoukoli radu
Výplachy mořskou vodou, inhalační tyčinku hepčí a kapat málo. Pokud kapeš neustále tak se otok sliznice může zhoršovat.
@sofiekaraskova zkus si dutiny proplachovat Vincentkou, pripadne si nech predepsat Nasonex.
Nemas vybocenou nosni prepazku?
Na 100% doporučuji Flixonase - je to spray na alergickou rýmu. Počítej ale s tím, že jeho účinek nabíhá tak 5 dní a bere se dlouhodobě. Vincentkou vyřešíš tak akorát prd.
Já když mám rýmu ( což je zpravidla od podzimu do jara) tak se snažím držet spíš babských rad jako je nakrájená cibule vedle hlavy v noci, napařování vody se solí, hodně zázvoru atd. Přiznávám, že ne vždy to pomůže. Když už je nejhůř tak sáhnu po Nasivin sensitive a ten vždy pomáhá na pár hodin. Aplikuju 3× denně, zjistila jsem že nejlíp funguje když si dám horkou vanu, na uvolňení dutin a pak stříknu do nosu. V lékárnice mi říkala že je i na alergickou rýmu tak třeba pomůže.
@Anonymní píše:
Vincentkou vyřešíš tak akorát prd.
Akutní uvolnění. Nikdo neříká, že to vyléčí alergickou rýmu…
I já mám s Nasivinem taky dobrou zkušenost. Trpím alergií každé jaro a vždy krom prášků a dýchátek používám nějaký sperj nebo kapky. Nasivin uvolní a chvili to i vydrží. Hlavně není moc drahej. Chce to vyzkoušet, každému může vyhovovat něco jiného.
Určitě něco vyzkouším, moc díky za pomoc! Jinak co se přepážky týče, tam problém není, ale také děkuji za tip.
Přeji hezký zbytek dne všem ![]()
Hledám nějaké kapky nebo sprej na uvolnění nosu, nejlépe něco přírodního, co nos uvolní. Co se vám osvědčilo? (Nechci běžné nosní spreje, ty jsem používala dlouho a mám s tím špatnou zkušenost)
@Jajarča
Mořskou vodu, popř. konvičku a proplachy solným roztokem. Jestli jsi používala spreje typu Olynth, Nasivin apod. dlouho, je jasné, že jsi s tím měla problémy - nesmí se používat déle než 5-7 dní, jinak si způsobíš závislost a otok sliznice. Taky se toho dost blbě zbavuje.
Mně se osvědčily kapky Pinio-Nasal. Jsou to olejové kapičky s éterickými oleji, takže žádná svinstva jako ve sprejích. Dávám si je buď přímo nebo inhaluji s vodou, krásně uvolní dýchací cesty.