KAPKY DO NOSU

1461
9.9.05 21:22

KAPKY DO NOSU

Myslíte, že může v těhotenství občas použít nosní sprej OLYNTH ??
V příbalovém letáku o tom, že bu to těhotné nesměly nic není.

Prosím poraďte, potřebuju se dnes vyspat :cry:

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
9.9.05 21:26

Ahojky…většinou doporučují užívat v těhu kapky do nosu určené pro děti…já jsem v lékárně vyfasovala PINOSOL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
9.9.05 21:38

Pinosol mám taky. Problém je v tom, že kapky nesnáším, potřebuju něco ve spreji :cry:
A pomohlo ti to aspoň ?? Mohla jsi po tom aspoň trochu dýchat ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.05 21:57

ja jsem jako tehotne bezne pouzivala Sanorin, dokonce mi ho predepsala i ORL doktorka

• Citovat
  • Upravit
624
10.9.05 11:09

Sanorin můžeš, taky jsem ho používala a gynekolog mi poradil Nasivin. Měla jsem kapky, ale nevím, jestli není i ve spreji. Na Olynth jsem se ptala v lékárně, v jedné mi ho doporučili, ale ve druhé moc ne. A pak si vyber :roll: . Ale někde jsem četla, že spreje do nosu se v těhu normálně můžou, protože působí jenom tam, kde mají a k mimi se nemůžou dostat. Jinak Pinosol jsem zkoušela taky, ale je to děs a hrůza. Vůbec mi nepomohl a strašně v nose štípal. Spíš se používá na napařování.
Tak ať máš brzo po problému.
 Peggi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
10.9.05 11:38

Ahojky,

já sprej do nosu používám,protože jinak bych se asi udusila. Rýma na mě přišla asi ve 4. měsíci a od té doby se drží. Dr. říkala, že se v těhu občas projevuje alergická rýma, která by měla ustoupit po šestinedělí.
Používala jsem Olynth a teď mám od alergoložky doporučený Sanorin.
Ty nosní přípravky působí jen na nosní sliznici a do krve se nevstřebávají, případně jen v minimálním množství, takže miminku by ublížit neměly.

Přeju brzo zase volný nos!!!
Lennys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
10.9.05 12:03

Ahoj,v těhu jsem řešila tu samou otázku.Lékárnice mi doporučila Pinosol ale ten mivůbec nepomáhá.Můj gynekolog mi řekl ať klidně použiji Olynth,radějí použít týden Olynth a mít klid než dlouhodobě Pinosol a pořád smrkat!!

Brzké uzdravení!

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
10.9.05 12:12

Moc Vám všem díky za rady. Teda, ale jestli tu rýmu budu mít až do konce těhotenství, tak se asi zbláznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
10.9.05 13:07

...

Ahoj,

já jsem taky snad celé těhotenství měla ucpaný nos… to bylo šílené !!! 8O Navíc se to neustále stupňovalo a ke konci už jsem kvůli tomu nemohla ani spát… :cry:

V lékárně mi řekli, že jediný možný je v těhotenství ten Pinosol… Jenomže jsem měla pocit, že to ještě zhoršuje :roll:
Pak mi jedna maminka řekla, že používá Olynth pro děti. Je to účinné, možná ne úplně košer, ale šetrnější než obyčejný.

Tak jsem pak volila kompromis, přes den ucpaný nos a pak jsem si „foukla“ jen před spaním, abych zabrala :roll:

A je fakt, že už v porodnici jsem o ucpaném nosu nevěděla :wink:

Takže „vyděržaj pionjér“ :lol:

Peťula + Pavlík

http://tickers.TickerFactory.com/…f4c1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.9.05 21:03

Ja pouzivala nasivin v kapkach, ale je i ve spreji. V lekarne se vubec neptejte, tam vam daji jen pinosol nebo vincentku, pripadne morskou sul. Zkuste to pres doktora, podle me by jedna kapka do kazde dirky jednou denne pred spanim nemela diteti vubec uskodit, rozhodne min, nez pridusena a nevyspana matka. Vzdyt, pokud uz by eventuelne ten lek prosel pres placentu, musel by byt natolikrat zredeny, ze z nej miminko dostane mnohokrat min, nez tech skodlivin ze vzduchu, jidla a stresu.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
379
11.9.05 07:18

ahoj,
ja jsem pouzivala taky Olynth,ikdyz mi ho vubec nedoporucovali.dali mi Pinosol a ten mi pomaohl jenom na den.taky jsem trpela „tehotenskou rymou“.to bylo pred dvema lety a ted jsem v lekarne dostala Mar,je taky ve spreji a je tam morska sul jeste s nejakou latkou a pomaha dobre,jako olynth.tak zkus Mar nebo se dela i Sterimar,ale je drazsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.9.05 14:10

Ahoj, já mám chronickou rýmu a ta se mě v těhotenství samozřejmě nepustila, navíc mě v I. a III. trimestru potrápil zánět nodohltanu. Bála jsem se cněco používat, ale gynekolog mi vysvětlil, že kapky do nosu miminku neublíží, protože působí lokálně a nevstřebávají se do krve. Já brala Nasivin nebo Vibrocil, to jediné mi zabírá. Dokonce mi alergolog napsal na sennou rýmu léky ve formě kapek do nosu, místo prášků. Na příbalových letácích je většinou napsáno nedoporučení v těhotenství, protože se výrobci jistí - co kdyby náhoudou - to mi řekl alergolog i gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
21.1.12 16:24
Anonymni píše:
ja jsem jako tehotne bezne pouzivala Sanorin, dokonce mi ho predepsala i ORL doktorka

záleží ale v jakém množství a kolikrát denně,Sanorin půl procentní mám taky v lékárničce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.1.12 16:33

tak mě doporučili Quixx - je to jen z mořské vody a docela to zabírá…takové jako olynth, nasivin a tak, mi zakázali…takže nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mochenkaa
22.1.12 21:21

mě nic kromě Olynthu nezabírá. Ale mám „alergickou“ rýmu od listopadu do dubna, takže to řeším jak se dá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky