Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
dcera (necelé 3 roky) si ráno stěžovala, že ji bolí ucho. Kdyby se chystal zánět, existují nějaké kapky nebo něco jiného (nejlépe volně prodejné), jak mu předejít? Díky.
Nějaké určitě existují, jako dítě jsem je jednou na bolest v uších dostala, ale zrovna tohle bych si netroufla „ordinovat“ sama… a to jinak moc k doktorovi nechodím.
já byla s bolestí ucha na ORL a zánět už tam byl ale ne tak veliký takže stačily kapky-zřejmě antibiotické.....jak už bolí v uchu tak už tam zřejmě něco je a nečekala bych a valila na ORL než se ten zánět rozjede a musí se pak píchat
Mám doma kapky při bolení oušek od aureconu. Měli by být přírodní. Volně prodejné za asi 80kč
Právě že dcerka si stěžovala jen ráno, navíc byla taková přešlá. Pak už celý den nic, řádí jako obvykle. Na ORL se mi zatím nechce, pročekám tam 4 hodiny a ještě si něco přineseme. Umí tohle řešit pediatři?
gamo v pánek jsem šla s malým k doktorce s běžným nachlazením, doktorka mimojiné koukla do ucha, kde zjistila počinající zánět. Malý si na ouško sahal, ale nenaříkal, akorát předchozí noc se budil. Napsala mu Otipax s tím, že když ho to bude bolet a bude se v noci budit s pláčem, že teprve máme jet na orl. Takže si myslím, že by to pediatr mohl řešit šetrně
Lentil, dík. Takže mám postup: když bude dnes v noci plakat, že jí bolí uši, vyrazí s ní manžel ještě v noci na ORL pohotovost. Když bude OK, raději zaběhnem zítra k dětské doktorce. Mám doma teď ještě 3týdenní mimčo, takže v kompletní sestavě na ORL rozhodně nechci jít, bude kdyžtak holt muset zvládnout noční výlet.
Ještě hlídej, jestli jí neteče z ucha, to už ten zánět mohl prasknout, sice by se jí ulevilo od toho tlaku, ale musí se to pak stejně vyčistit.
Malýmu dr napsala Otipax, nevím, jestli se dá koupit bez předpisu, ale je moc dobrý a taky mi říkala, že kdyby se někdy stalo a já neměla kapky do uší, ať dám na vatu cokoliv lihového a strčím to malému na noc do ouška, říkala klidně slivovici a nebo nakapat pár kapek.
Jojo Otipax nám zabral během víkendu. V pátek hrozilo píchání uší a v pondělí už zánět na ústupu.
Gamo jak jste dopadli?
Nakonec jsme nikam nešly. Ucho už nezmínila, vypadá OK, spí celou noc. To dopoledne hlídala babička, tak nevím, jestli to neměl být nějký test odolnosti ![]()
Otipax (Otobacid) nelze koupit bez předpisu.
Nemyslim, že hned při prvnim zabolení by se mělo dávat.
Pokud si na uši myslíš, že to jsou (zkouším a poznám, pokud jí bolí, navíc už se dá spolehnout na to, že to řekne po zkušenostech), zkusila bych nakapat do ucha plus dát Nurofen (pokud nemáš do ucha kapky, dala bych jen nurofen)
Ale asi bych s podezřením na uši nejdýl ráno jela na ušní, aby to zkoukli. Když se to chytne včas, stačej kapky a protizánětlivé léky a nemusí pak dojít na ATB, píchání…
máme bohaté zkušenosti
Muj Nicolas dostal predepsany ty same kapky ale usi ho neboli, sice zluty vosk ma v usich ale nijak nepachne. Taky jsem mu hned nechtela neco dat protoze mu to vzdy samo preslo ale pak se to vratilo tak jsem mu vyzvedla ty kapky, blbecci v lekarne tam ani nenapsali kolik mam kapek davat jen napsali kolikrat denne. V pribalovem letaku je napsane 4 kapky detem no ale kdyz ja mam kojence tak mne to docela pripada dost kapek tudiz davam mene ale chci vedet presne kolik se dava miminkum nevite to nekdo nam to nikdo nerekl. Co ty homeopatycke kapky zabre to na slabsi zantet bez bolesti?
Tak jsem v pátek byla u doktorky.Malá teploty a počínající zánět v oušku.Dostali jsme Otipax,ale pořád má teploty a naříká na ouško.Do kdy by měly ty kapky zabrat a být bez teploty?
Nám Otipax nezabral vůbec:-( Nakonec jsme stejně píchali. Jestli naříká už od pátku, určitě bych jela na pohotovost. Po dvou dnech ten zánět mohl dost pokročit. Určitě bych to nechala zkontrolovat. Škoda nechat malou trápit. Píchání sice bolí, ale uleví se pak hned.
Když si minulý týden začala malá stěžovat na ucho, tak jsem jí dle babských rad z netu dala za ouško hned studené a kapala jí do uší aloe veru (mám rostlinu, takže jsem uřízla list a kapala čerstvou šťávu) + homeopatika. A zabralo to za chviličku.