Zvracení u ročního prcka? Rychlá rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Michaelakkk
22.11.10 22:55

Zvracení u ročního prcka? Rychlá rada...!

Prosím prosím potřebuju poradit, máme doma asi nějakou střevní virózu, začala to babička včera večer, kdy zvracela, mě to chytlo v noci a celej den jsem byla na odpis… Dnes večer i děda a teď můj Samuel!! jestli mu bude špatně jako bylo mě chudinkovi tak nevím. Co mu můžu dávat k pití? Přes noc se budí na mlíko(před chvílí vyblil celou flašku co vypil před půl hodinou(. Můžu mu dát mlíko? nebo čaj? Ale jaký? Já pila černý hořký , ale to jemu dát nemůžu… Voda by ho zase tížila… teplotu nemá a znovu usnul...... :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
22.11.10 23:00

Mě doktorka radila slabý černý čaj a maximálně po kouscích rohlík. Mléko mi nedoporučovala, ale už nevím proč. My to měli tedy i s průjmem, tak nevím, jestli to nemá vliv na to :nevim: Bylo nám 9 měsíců, takže to určitě jde aplikovat i na ročáka. Ať jste brzy fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
22.11.10 23:01
Kakika píše:
Mě doktorka radila slabý černý čaj a maximálně po kouscích rohlík. Mléko mi nedoporučovala, ale už nevím proč. My to měli tedy i s průjmem, tak nevím, jestli to nemá vliv na to :nevim: Bylo nám 9 měsíců, takže to určitě jde aplikovat i na ročáka. Ať jste brzy fit :hug:

Takže když se večer vzbudí mám mu dát místo mléka čajík? ale asi jen po troškách ne?

• Citovat
  • Upravit
10459
22.11.10 23:03

Mléko určitě ne, černý čaj bych taky nedávala, dráždí žaludek. Takže studenou vodu, ještě lépe minerálku, ale po troškách. Úplně nejlepší by byl Kulíšek, pokud ho máš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.11.10 23:04

Hlavně pozor na dehydrataci ! … černý čaj také odvodňuje…

A co třeba heřmánkový čaj…ten mu také nemůže ublížit ne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
22.11.10 23:06

Asi bych zkusila po lzickach vodu, mozna i ten caj. Nebo ryzovy, mrkvovy odvar, to je teda asi spis na prujem, ale snad to neublizi, hlavne aby mel nejakou tekutinu. Pri prujmu davam mliko do ryzoveho odvaru a pouze polovicni davku. Zitra si kup roztok Kulisek, je prave pro deti, aby se predeslo dehydrataci. Asi jsem moc neporadila promin, preju at je maly brzy v poradku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
22.11.10 23:06

Nám radila na zvracení klasickou cocacolu-chlazenou po lžičkách.Je to sladké a dodá energii,uklidní žaludek.Posledně jsem ji šla koupit v noci do nonstop hospody.Mlíko v žádném případě.Ten den dva to vydrží.No a jak holky píšou černý slazený čaj,zase jen po troškách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
22.11.10 23:07

Miško,
udělej drobkovi slabý černý čaj. Kdyby mu nechutnal, tak ho trošku přislaď medem. Mléko určitě ne, to hned půjde ven. Dávej mu pít po troškách. Když mu dáš celou lahvičku, zase by to hned vyhodil :-( Čajík vychlaď, a dávej mu třeba pravidelně po trošičkách, aby u něj nehrozila dehydratace :wink:

Držím palce, ať je Samík brzy OK :kytka: :kytka: :kytka:
Chudáček maličkej :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.11.10 23:11

Pokud kojíš, tak mléko ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
22.11.10 23:12

Děkuju za rady, kulíška nemám u babičky, ale u rodičů sakra!! To bude asi strašná noc, přes den si poradíme, ale ta noc… Je zvyklý se budit na mléko… No zkusím mu udělat ten slabý černý čaj a taky fenyklový, kdyby mu ten černý nechutnal, voda je podle mě moc těžká na žaludek :nevim:

Mám se s ním zítra tahat k doktorce? co myslíte pomůže mi nějak? Samuel má i průjem asi dva dny, ale přisuzovala jsem to zubům… :nevim: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
22.11.10 23:12
kolozubka píše:
Pokud kojíš, tak mléko ano!

Bohužel už ne od 9. měsíce mě ten uličník odmítal…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
22.11.10 23:13
froggy22 píše:
Nám radila na zvracení klasickou cocacolu-chlazenou po lžičkách.Je to sladké a dodá energii,uklidní žaludek.Posledně jsem ji šla koupit v noci do nonstop hospody.Mlíko v žádném případě.Ten den dva to vydrží.No a jak holky píšou černý slazený čaj,zase jen po troškách.

Coca-colu nemáme máme jen cofolu, ale to nevím nevím, ten kofein nevadí??

• Citovat
  • Upravit
BabkaJS
22.11.10 23:14

Urcite po lzickach slabsi neslazeny cerny caj,nejlepe hodne studeny,muzes do hrnicku hodit kostku ledu.
K jidlu rohlik po troskach a na zvraceni jsou vyborne slane tycinky!!
Az prestane zvracet,potom bych podavala teprve neco na zastavu prujmu.Nedala bych diteti nic jineho,nez co jsem napsala,pokud zvraci.Ryzovym odvarem,atd. mu nepomuzu (mozna pritizim),ten neni na zvraceni.
Brzke uzdraveni :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
7421
22.11.10 23:15
froggy22 píše:

Ten čaj nejlépe slazený glukopurem - rychlá energie (ale to je rada asi píš až na zítřek…)

Kromě coly se doporučuje i nejlépe chlazená minerálka po lžičkách. Po lžičkách proto, že žaludek je podrážděný a pokud mu toho dáš vypít víc najednou, tak to sobě neudrží a jsi zpátky na začátku, ne-li na tom ještě hůř…
Místo minerálky nebo coly může být i studený slabý černý čaj…
Pokud kojíš, tak MM by vadit nemělo, ale pokus se ho taky dát v mesších dávkách třeba po půl hodině…(já vím, je to těžký - vyzkoušeno na vl. kůži, když bylo dceři necelých 5 měsíců a my na to byly podobně jako vy). UM bych se vyhnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
22.11.10 23:17

Kojení v ádném případě proto že obsahuje látku co zvracení ještě dráždí a jak je to o UM neporadim.
Colu,kulíšek,vše po kapkách a vydržet,bude to namáhavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+