Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak MM v bříšku vydrželo a mimi půjde spát. Hurá.
Na další jídla zkusíme rýži nebo pečivo.
Každopádně díky všem za rady a názory.
@ZuzanaT píše:
Tak MM v bříšku vydrželo a mimi půjde spát. Hurá.Na další jídla zkusíme rýži nebo pečivo.
Každopádně díky všem za rady a názory.
Zuzy, zkus si přečíst jen ten skutečný příběh, co jsem ti dala, fakt hodně oči otevírajíc
vřela doporučuji, já se u toho před chvíli rozplakala blízko závěru.
A opravdu v MM má děťátko vše co potřebuje, i tu důležitou blízkost maminky, to je to, co to také MOC léčí…mě např. když mi není dobře, tak jsem si všimla, jak moc mi pomáhá, když se mám ke komu přitulit, už i ta energie blízkosti léčí.
Moje malá během nejkritičtějších dní snědla jen asi půlku rohlíku a jinak jsem kojila, ubyla na váze, měla jsem obavy, ale věděla jsem, že jakmile bacil odejde, tak se tělo vrátí do normálního stavu. Navíc tělo když bojuje s nějakým bacilem, virem uvnitř, tak potřebuje spousty energie, a proto to má tak chytře zařízené, že se sníží chuť k jídlu, aby tolik potřebnout energii, nevypotřebovávalo na trávení.
Opravdu MM je vše, co potřebuje, vše okolo během boje je již dle mého zatěžující.
Má malá teď vše dohání pořádně až po nějakých 4,5 dnech.
Když si představím, že jsem malé miminko a nemocné miminko, tak jediné, co bych během mého nemocného stavu potřebovala, by byla má maminka a její prsíčko a dudala bych a dudala a dudala a spala a dudala a spala a zase dudala - vím, že tohle by mě vyléčilo. ![]()
@Šťastná.máma.4 píše:
@Petulka1234 zarytá matka - KOJICÍ DOJNA
Ano, já bych taky tak dudala, tak jako zaryté dudavé mimčo
![]()
@Petulka1234 píše:
Ano, já bych taky tak dudala, tak jako zaryté dudavé mimčo![]()
![]()
Mě je z toho zle
nesnáším tyhle typy…můj názor.
@Petulka1234 píše:
Zuzy, zkus si přečíst jen ten skutečný příběh, co jsem ti dala, fakt hodně oči otevírajícvřela doporučuji, já se u toho před chvíli rozplakala blízko závěru.
Ano, to jsem četla už ráno. Spíš mi v hlavě šrotovalo, jestli jí to kojením nepředám a nezhorším tak její stav. Linda se teď zdá být v pořádku, od rána měla 2 x kojení a 1× plátek veky (a přesnídávku, kterou vyblinkala).
Bezlaktózový Nutrilon manžel nesehnal (jsme v Praze, byl v Albertu, drogerii i lékárně). Takže to se taky vyřešilo.
Já mám křeče v břiše a a chuť k jídlu žádnou, ale aspoň to na sobě poznám, kdy začít jíst a co.
@ZuzanaT píše:
Ano, to jsem četla už ráno. Spíš mi v hlavě šrotovalo, jestli jí to kojením nepředám a nezhorším tak její stav. Linda se teď zdá být v pořádku, od rána měla 2 x kojení a 1× plátek veky (a přesnídávku, kterou vyblinkala).Bezlaktózový Nutrilon manžel nesehnal (jsme v Praze, byl v Albertu, drogerii i lékárně). Takže to se taky vyřešilo.
Já mám křeče v břiše a a chuť k jídlu žádnou, ale aspoň to na sobě poznám, kdy začít jíst a co.
Tak to přesně nevím, ale já si myslím že, jí to kojením nepředáš a že manžel nesehnal náhradu MM, tak to je jenom dobře.
Mě také nebylo vůbec dobře, měla jsem nechutenství, vůbec jsem neměla na nic chuť, ale postupně se ta chuť zase vrátí. V mateřském mléce je spouta prospěšných látek pro tvé miminko a to umělé je fakt jen jako ta poslední varianta, když už někdo nemůže z jakýchkoliv důvodů kojit.
Opravdu buď vděčná, za to, že si schopna dát svému dítěti ten nejlepší lék.
@Šťastná.máma.4 píše:
Mě je z toho zlenesnáším tyhle typy…můj názor.
Ano, každý to vidí jinak a respektuji tvůj názor na věc.
@ZuzanaT Ahoj Zuzy, tak jak to u vás vypadá? Jak se daří Lindě? Já když jsem to měla před týdnem, tak jsem dokonce měla i zimnici a bolelo mě celé tělo a hodně mi také pomáhalo, když jsem se s malinkou tulila, ona s mým prsíkem a pocitem mé blízkosti a já s ní také celou. 3 dny mě bylo opravdu zle, ale zvládli jsme to super.
Linda je ok, uz nezvracela, ani prujem nema, jedla normalne, ale dietne - ryzi s mrkvi, veku s trochou jogurtu, kasi.
Ja uz jsem taky vecer zacala jist, jen rohlik a vodu, ale uz se citim lepe. Odpoledne jsem se i vyspsla a to byla asi nejlepsi pomoc.
Kazdopadne diky za podporu a zkusenosti.
@Zuzaja Ráda jsem pomohla
Jsem moc ráda, že je vám už lépe a přeji vám nádherné prožití vánočních dní ![]()
Jdu pro rady. Já v pátek lehla s úplně vodnatým průjmem a zvracením, od soboty relativně dobrý. Měla jsem křeče v břiše. Teď lehl manžel s průjmem a pocitem na zvracení a 8letý syn teď zvrací. Mám ještě roční miminko, na co se připravit? Přes den jí normálně, v noci 1-2× kojím. Co mít doma pro případ, že to chytne i mrňousek?
Davat preventivne probiotika a dukladne si cela rodina myt ruce