Karamel ze Salka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
14.7.09 18:34

Paraplicko obcas mam jakoby slabe MS bolesti a mam takový pocit, ze neeechci. Zacinam chapat uzivatelku lucia, co si vyjednala SC :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.7.09 20:36

Pudli, neboj, šel dovnitř a ven musí :lol: a už je jedno jak - podle mě :wink: Poslíci už tě trápí ? No jo, vždyť mimčo už si pomalí balí kufry a chystá se přemístit do nového :lol:
S tím SC - já nevím, Julku jsem rodila plánovaným SC se spinálem kvůli poloze KP a nijak hrozné to nebylo, byla jsem rychle fit. Nebyla jsem na JIP a manža měl malou až do večera se mnou na pokoji. Infuze jsem měla až do večera, protože jsem málo pila a tedy se málo prolévala. Nepřipadala jsem si jinak než klasicky rodící maminy. Druhý den jsem chodila a malou si vzala k sobě, domů jsme šli za 5 dnů. Byla jsem velmi rychle fit. Možná to bylo i přístupem v mé porodnici.
Sašík se narodil klasicky, takže můžu srovnávat. Praskla voda a stejně museli pomoct čípku, aby se otevřel - to jsou ty s tím nadměrným tvrdnutí břicha :lol: - a pomalu jsem se otevírala, kontrakce jak prase (že to tak musím říct), lítalo to na monitoru nad 120 a já už po těch několika hodinách viděla rudě, bylo mi na zvracení a málem už lezla i po stropě :evil: :lol: Můj porodník mi doporučil EPI, že budu méně vyčerpaná a budu se také rychleji otevírat. Takže když jsem slyšela ta spásná slova „3cm“, tak zavolali anestezioložku a musím říct, že to hrozně pomohlo. Tlak hodně silný a jen mírná bolest - pohoda, rychle jsem se opravdu otevírala a brzy byl malý na světě. Jen jsem byla hrozně potrhaná uvnitř a 40 minut měl dr. šil a taky jsem ztratila dost krve, takže silná anemie :evil: Tělo se dávalo do kupy déle než po SC :(
Takže neboj, bude to dobré, věř tomu :wink: a důvěřuj PA i doktorovi, já u porodu chtěla mít toho svého a tak jsem mu zrušila nedělní program :lol: a nelituji. Neboj se klasického porodu, ale ani SC a rozhodně ne EPI - nejde o hrdinství, ale o tebe a mimčo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
14.7.09 20:48

Tyjo delate mi takovy chute, ze jsem sezrala tycinku ledovych kastanu :twisted:

Mam par dotazku: nemuze se stat, ze ta plechovka bouchne?

Proc pokladat na spejle?

Jo a jak to delate, aby byla plechovka uplne cela ponorena? Klesne ke dnu sama nebo musite necim zatizit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.7.09 20:58

Já měla taky strach, že to bouchne, ale vše OK, na špejle se je nedávala a držely pěkně u dna - jsou docela těžké. Už jsou vychladlé, jdu na ten korpus - vyřezávat mašinku a pak hned šlehat krém a plnit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
14.7.09 21:05

paraple: EPI se rozhodne nebojim, ten budu vyzadovat uz pri posliccich :-)

dany v papinaku cela ponorena byt nemusi, normalne snad taky ne - nakonec ta plechovka sama je malej papinak. nebouchne to, ale kdybys to otevrelůa horke, tak udelas salkovej horkej gejzir :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
19.12.12 17:06

Holky oživuji diskuzi, nechci zbytečně zakládat novou ;)
Dělám krém ze salka na cukroví a přijde mě hrozně řidký :roll:
Salko je fakt že nebylo chladný, tak pokojové teploty a máslo taky, tedka jsem to hodila do ledničky myslíte že to pomůže? nebo co s tím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.12.12 17:16

Já myslím, že to ztuhne.

Já myslím, že to ztuhne - máslo v chladu tuhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.12.12 17:18

Určitě v chládečku ztuhne… asi až moc tipuju :lol: teda aspoň pudinkový je po udělání úplně blátíčko a v lednici zatuhne úplně, že by z něj šly krájet kostičky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
19.12.12 17:20

Zkus to dát do ledničky, buď to ztuhne, nebo pak jedině přidat ještě máslo. Já teď taky dělala krém ze Salka, ale koupila jsem si přímo Salko Karamel, to se nemusí vařit, už je to zkaramelizované. A taky jsem zpočátku dala málo másla, tak to bylo řídké, pak jsem přidala máslo, aby to bylo tak asi půl Salka na půl másla a už to bylo v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
19.12.12 17:25

Holky děkuju :hug: lednička hlásí že to tuhne :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.12.12 17:41

Ztuhne az moc, vyndej to, dokud to jde natirat, jinak zlomis vetsinu cukrovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.12.12 18:05

Ztuhne, já když ho dělala do medovníku, tak jsem si taky říkala, no to je v háji, takový řídký, to jsem tomu dala, a po půl hodině v lednici jsem málem zlomila nůž :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
19.12.12 18:55

Holky, to koupený karamelový Salko, jaký je? Slyšela jsem, že není dobrý. Tak radši vařím. Ale po přečtení diskuse zkusím vařit v papiňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.12.12 19:01

Taky jsem dneska dělala ten krém z másla a salka a měla ho trošku řidší, ale v lednici zatuhnul. Karamelový salko jsme měli jednou a už bych ho nekoupila - na tom krému je to fakt znát, radši svařujeme ;)

• Citovat
  • Upravit
1
21.12.14 12:27

vaření otevřeného Salka

Děvčátka, mám dotázek nikdy jsem krém ze salka nedělala… mám tu půlku otevřeného salka… můžu vařit i otevřenou plechovku a jak dlouho?
moc děkuji za komenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport