Co nemrazit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
781
9.7.09 08:52

co NEmrazit

Ahoj, potřebovala bych vědět, co opravdu není dobré mrazit, ať už z toho důvodu, že se tím jídlo zničí nebo že to pak prostě není dobré… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
9.7.09 09:15

Myslím, že při zmražení se oddělí ve smetaně tuk a voda a po rozmražení jsou tam vločky tuku a voda zvlášť.
Houby před zmražením krátce povařím v osolené vodě, syrové nemrazím. Taky jablka a všechno vodnaté ovoce - hrušky apod. je lepší zavařit. Taky zmrazrná rýže není dobrá, hrozně vyschne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
9.7.09 09:20

Brambory taky nemrazím, ani knedlíky, omáčky a polívky zahuštěné jíškou taky ne, jsou pak takové zdrclé. Co se týče hub, ty už asi 20 let mrazím syrové a ještě žiju :lol: Blanšírování hub před mrazením není nutné, naopak se tím pokazí jejich chuť a vůně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.7.09 09:27

Taky poprvé v životě slyším o těch houbách. Odjakživa máme zmražené syrové v mrazáku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.7.09 09:43

Holky,houby se maj opravdu nechat kratce povarit.Houby jak je znamo kdyz pribdou mrazem jsou jedovate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.7.09 09:55

Vždycky jsem dávala houby do mrazáku syrové, ael šíleně mi z toho smrdělo všechno ostatní. Letos jsem je poprvé dala na trochu oleje a posmažila. Ale jak to tak vidím, asi jsem je měla spařit vodou. Jsem zvědavá, jaké budou po rozmrazení. Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
9.7.09 10:02

Ahoj,

tak já z ryze praktických důvodů došla nakonec k tomu, že mrazím skoro všechno, tedy zbytky všeho… Pravda brambory nic moc, rýže taky ne, smet. omajdy taky nic moc, ale občas k večeři jako když to najdeš:-) Rozmrazuju hlavně v mikrovlne. Houby mrazím podušené, páč nezaberou tolik místa jako syrové. Ale i syrové jsem mrazila. Nejvíc oceňuju mražené polévky - vývary s nějakou zavářkou, guláš, nesmetanové omajdy, jahody, borůvky, sámo maso, zelenina. Teď mám v mrazáku zbylý naložený křídla na gril a to jsem teda zvědavá, co z toho bude…
No a když byl mladej mimi, tak jsem mu mrazila i příkrmy, ale spíš jsem se snažila vařit čerstvý, když byl čas.

Tak to jest u nás, času totiž není nikdy dost:-)

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
9.7.09 11:18

No to je dobry, ja mam narvanej mrazak zampionama 8O 8O Uz jsem jich dost rozmrazila a snedla, nikdy by me nenapadlo, ze to muze nejak vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
9.7.09 11:44

Děda byl ohromný hobař, a taky mrazil. A zatím žijeme. Nemrazím brambory, ale omáčky jo, zahřátím jsou zase normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.7.09 11:47

Zmrazením a rozmrazením hub se z jedlé jedovatá ani závadná nestane.
Nemrazím brambory, syrové ani vařené, ale bramborové knedlíky nebo gnochi když zbydou tak klidně.
A když zmražíš něco marinovaného na gril (soleného, s glutamátem nebo s rychlosolí), tak to po rozmrazení a ugrilování to bude výrazně slanější.
Pro potraviny s velkým obsahem vody uvnitř (čerstvé maso, zelenina atd.) je důležité mrazit rychle (nejlépe „šokově“, v domácích podmínkách menší dávky po úplném vychlazení) a rozmrazovat pomalu (z mrazáku do lednice, pak na linku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
9.7.09 12:07

Mrazíte třeba knedlíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.7.09 12:20

Mrazím:
smetanové omáčky - nejsou tak dobré jako čerstvé, ale nezdrcají se mi
knedlíky - kynuté mrazím, pak je hodím v sáčku do mikrovlnky, přišplíchnu trochu vody a zahřeju a jsou krásně nadýchané
houby - mrazím syrové nebo podušené, podle toho, kolik je v mrazáku místa :wink: a ještě žiju :D
Mrazím snad všechno, i chleba a buchty (brambory teda ne).
Hlavní zkušenost je, že to v mrazáku nesmí být příliš dlouho, protože mráz potraviny vysuší (ale nechtějte vědět, co je to „příliš dlouho“ :lol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.7.09 12:21

BaraF: Jak ty bramborové knedlíky rozmrazuješ? Narychlo v mikrovlně? Já to tak nedávno udělala a nic moc to nebylo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.09 12:23

bramborový i ovocný knedlíky rozmrazuju nad párou. jsou jak čerstvý.. krásně nadejchaný.. mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! :lol:
 Káče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
9.7.09 12:48

Bramborový knedlíky v mikrovlnce rozmražený jsou hnusný. My je necháváme v lednici a pak ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí