co s koprem

331
29.6.09 18:33

co s koprem

holky poradte mi nevim jestli kdyz ususim kopr muzu z neho potom udelat omacku. nebo jde zmrazit? zklidila jsem ho ze zahradky a ted nevim co bude nejlepsi s nim udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10054
29.6.09 18:44

Nasekat, jestli máš takový ty vaničky do mrazáku, jak dělají kostičky, tak nacpat do nich, zalít troškou vody a normálně zamrazit. Nebo usušit, ale na omáčku je ten zamražený lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.6.09 18:46

Já dělám kulajdu -polévka kopr,brambor,houby a smetana(dělám z jedné kysané a jedné klasik)

omáčku klasika

a pak normálně jen natrhám a omeju a dám do pytlíku a schovávám na zimu.Ani to nijak nesekám pak když to vyndám zmrzlé tak to jen pomačkám a on se nakrájí sám:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.6.09 19:04

Jako kamča, mrazím nasucho bez vody, pak stačí promnout.
nesušila bych, tím se podle mě ztratí vůně - sušenej kopr se ani neprodává, asi se ví proč. kdyžtak myslím že jde nějak zavařit. Ale jestli máš mrazák, není co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.6.09 19:06

zmrazuju, nasekám do krabičky a hodím do mrazáku. pak jde normálně lžicí nabrat kolik potřebuju a je jako čerstvý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.6.09 19:29

zavařit v octovém /sladkokyselém/ nálevu, pak výborné do koprové omáčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.6.09 19:39

Mám recept na tuňákovou pomazánku s koprem

1 pom. máslo
1 tuňáková konzerva
kousek cibule podle chuti
 kopr

Do pomazánkového másla vmíchám tuňáka. Trošku cibule rozmačkám v lisu na česnek (kvůli klukům, aby ji nemuseli pálivou kousat) a pak podle chuti sušený kopr. Nám moc chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
29.6.09 20:36
Pudloslava píše:
Jako kamča, mrazím nasucho bez vody, pak stačí promnout.
nesušila bych, tím se podle mě ztratí vůně - sušenej kopr se ani neprodává, asi se ví proč. kdyžtak myslím že jde nějak zavařit. Ale jestli máš mrazák, není co řešit…
Susenej kopr se prodava,ale je to jak susena trava :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.6.09 21:10

No my jsme jednou susili petrzel a libecek a taky to bylo jak seno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.6.09 22:27

Kopr nejlépe čerstvý, v sezóně sklízíme postupně, část nechávám vykvést a vysemenit se, semínka taky sbírám a pak od dubna do července rozhazuju v sekci byliny (my to máme dokupy, manžel tvrdí, že je to tak přirozené a rostliny jsou odolnější a pozná jednu od druhé po vyrašení druhého patra lístků). Mrazit se dá (pokrájený v porcích nasucho), ale u nás tak kolem vánoc padá za oběť nutnosti mražení důležitějších pochutin (domácí klobásy naše i darované, zabíjačky atd.).
Kupuju i sušené koprové výhonky, vždy u jednoho bylináře, ty jejich jsou skvěle aromatické a dělám z nich v předjaří omáčku, marinády na ryby a přidávám spolu s octem do houbové omáčky (krajová mutace).
Moje zkušenost se sušením je ta, že usušit hodně výrazné druhy (majoránka, oregáno, máta..) není problém, jemně aromatické (kopr, petržel nebo estragon) naopak, škoda, estargonu máme už třetí rok stromy co se dají sklízet kosou a usušené jsou dobré opravdu jen jako podestýlka pro křečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí