Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poradíte někdo, co se dá dělat?
Vařila jsem meruňkový džem, byla jsem připravená na to, že hůř houstne, takže na 1 kg ovoce jsem dala Gelfix 3 v 1 a želírovací cukr 3 v 1 a stejně je dost řídký.
Zkusím ho znovu povařit, ale napadá mě jen přidat GElfix, ale nevím jestli bude působit, je na něm napsáno, že se má přidat před cukrem a cukr už v džemu samozřejmě je. ![]()
2 možnosti :
postaru: na sporáku tak dlouho vařit, až se vyvaří voda a zhoustne to (ale ubyde ti objem)
ponovu: přidat další gelfix - neboj se toho, zhoustne to. Zkoušej to na talířku, než to nandáš do sklenic.
taky se mi stalo, že mi marmeláda podle receptu nezhoustla, nemumím odhadnout, na které ovoce použít který.
Zuzo, taky můžeš přidat pár lžiček citrónové šťávy nebo kyselinu citrónovou. A určitě to zkoušej na talířku - jak psala Pudla. Horký džem tuhý nebude.
R.
Nebo nechat ridky a schovat ho na palacinky? Tam to moc nevadi, ze tece..... ![]()
Já bych hlasovala, že domácí meruňkovka je nejlepší marmeláda, co vy? ![]()
hlasuju pro „Nechat řídký“ … do bílýho jogurtu!!!!
Pudlo - nejlepší je domácí jahodová, meruňková hned v závěsu ![]()
Určitě zkus citronovou šťávu, dávám tak 1 velkej citron na 500g ovoce.
Hlasování? Tak jo, nejlepší je jahodová, pak jahodovorebarborová, povidla, malinová, malinovojahodová, meruňkovolimetková a meruňková
Ale samožersky mi příjde, že nejlepší jsou ty moje vlastní
![]()
Já mám nejradši meruňkovou, pak jahodovou a včera jsem udělala třešňovou a to je taky super papání, jen to vypeckovávání je teda přííííšerná práce.
Janine24: jak děláš tu meruňkovo-limetkovou? Jaký máš poměr meruněk a limetek?
R.
Romik píše:
jak děláš tu meruňkovo-limetkovou? Jaký máš poměr meruněk a limetek?R.
Dělala jsem jen 1×, ale je fakt skvělá. Bylo to 750g meruněk na 5 limetek. Proti jahodový není tak sladká, ale to nejsou ani ty meruňky. A k tomu želírovací cukr 2:1.
Holky, obdivuju vas, ze se vam chce vyrabet marmeladu…moje nejoblibenejsi je Schwartau a je fuk z jakyho ovoce…ale jste fakt dobry ![]()
Me je vzdycky lito toho nadhernyho cerstvyho ovoce ho uvarit, tak ho radsi zmrazim ![]()
neprihlasena popo
Můžu se zeptat jaká je ta třešňová? Máme teď hodně třešní a nevím už co s nimi. Višňovou děláme ta je výborná, ale třešňovou sem ještě nezkoušela. Díky
Já zas dělala šťávu z rybízu, dělám každoročně, vždy v poho a teď to vypadá jak džem
a nevím, kde byla chyba. Radu nemám, ale beru to s humorem.
Rybízová je taky skvělá - máme ji rádi do palačinek sou víc pikantnější a pak děláme Zálužické řezy a tam je fakt nejlepší
Třešňová je o dost sladší než višňová, ale taky dobrá samozřejmě. Jen u mě je trochu problém s tím vypeckováním
a že většinu třešní sníme rovnou ![]()
Rybízovou šťávu teda nemusím, ale marmeláda z černýho je moc dobrá. Z červenýho jí používám jen na linecký na vánoce, takže spotřeba 1 pidi sklenička ročně.
tak asi zkusim tu třešňovou marmošku nebo ještě tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Díky za info