jahodová marmeláda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
22.6.09 06:32

jahodová marmeláda

Ahoj holky, mohly byste mi poradit, jak udělat dobrou jahodou marmeládu? Nějaký osvědčený recept? Já sice jeden mám,ale ten mojí rodině zrovna moc nechutná :roll: , Moc díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
22.6.09 06:52

Ahoj, ja jen rozmackam kilo jahod stouchadlem na brambory a pridam Zelirovaci cukr Dr.Oetker 2:1. Delam ji teda v pekarne, ale zahrivat se to da i v hrnci na plotne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
22.6.09 08:50

Ahoj,

taky rozstoucham jahody, pouzivam prostredek Gelfix 2:1 nebo jeste lepe 3:1 - je vice ovocny (aspon dle meho pocitu). Dal postupuju dle navodu na Gelfixu - pridat cukr, privest k varu, sypnout trosku kys.citronove, minutu povarit, nalit do sklenic, otocit dnem vzhuru a po chvilce otocit nazpet.

Jahodova je nase oblibena… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
22.6.09 10:38

No právě, jahodová je taky naše nejoblíbenější, jenže mě ty jahody vždycky pak zhnědnou a není to ono…Já bych chtěla vytvořit tu krásně červenou marmeládu,ale vyjde mi z toho hnědej šlem :oops: …a nikdo to pak nechce jíst :) . Jinak díky za typy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
22.6.09 11:51

A nevaříš to na moc stupňů? Já používám na marmeládu domácí pekárnu, ta to vaří pomalu a na míň a marmelády mám krásně červené a s kouskama jahod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
22.6.09 12:23

Bohužel nemám pekárnu a vařím to na sklokeramice…Možná to fakt vařím moc zprudka nebo na vysokou teplotu…Uvidím letos, jaký to bude..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
22.6.09 14:08

Kapradinko - možná jí moc dlouho vaříš, to pak ztratí barvu. Stačí tak pět minut a je hotovo. :) Taky používám Dr. Oetker 2:1 a marmeláda je vynikající. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.6.09 17:47

Tak já vařím jen z jahod a cukru.
Rozmačkám jahody, přidám cukr (400 - 500g na kg jahod), nechám přes noc a pak vařím po malých dávkách do zhoustnutí. Do skleniček, zavřít a otočit.
 Mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.6.09 09:33

Ještě jsem se chtěla zeptat, sterilizujete pak ještě marmeládu? Já jí jen uvařila v pekárně, do skleniček, dnem nahoru a doufám, že nám vydrží. Tak jestli má někdo zkušenost jak dlouho vydrží nebo jestli radši uchovávat v lednici, pomohlo by mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
23.6.09 12:28

ahojky, nejlepší jahodovka co jsem kdy jedla a krásně červená:

500g jahod
500g rybízu
1000g cukru

dám vařit jahody s cukrem a pak přidám štávu z rybízu a vařím až to začne houstnout, pak šup do skleničky, zavřít a víčkem dolů, víc už nesterilizuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
24.6.09 14:01

Letos jsem vařila z 1 kg jahod, 1 želírovacího cukru 3 v 1 a 3 lžic cukru písku. Cukr jsem přidala jen proto, že jahody nebyly moc sladké. Jahody lehce pomačkat mačkadlem na brambory.
Povařit jen krátce - pár minut, míchat, sbírat pěnu, hned nalít do skleniček a obrátit na 5 minut. Zůstane krásně červená a máme rádi, když jsou tam kousky jahod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
1.7.09 22:06

Tak já dělám marmeládu klasicky a jednoduše, a rodina si libovala.
Chuťově a vizáží v poho. Záleží, co chceš dělat, jestli marmeládu nebo džem. Já dělala marmeládu.
Takže na kilo jahod 800-1000g cukr krupice, Želírka, kyselina citronová (lžička na jedno kilo jahod).
To kilo jahod jsem rozmixovala v mixéru, takže vznikla taková tekutá hmota bez kousek jahod. Pak dala do hrnce, povařila, ale jemně a pak dala cukr krpici - povařila a pak dala Želírku a asi před koncem vaření, cca 5minut jsem dala lžičku kyseliny citronové.
Já postupovala podle receptu na Želírce.A fakt super - jednoduché a né tak pracné. Super chuť.
V troubě jsem předehřála sklenice od jogurtu nebo dětské výživy a a pak horké plnila do horkých sklenic a obrátila jsem vzhůru nohama.
Marmeláda fakt super, na linecké cukroví o Vánocích vítězila.
Letos jsem s jahodama zaváhala, vše jsme snědli a na marmeládu se už nedostalo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirkouva
25.6.12 16:12

marmeláda jen s želírovací cukrem?

Zdravím prosím o ranu, dá se udělat marmeláda bez přidání takového množství cukru? Nestačí jen želírovací cukr? Chystám se dělat třešňovou marmeládu. Kolik želírovacího cukru? Děkuji za rady. popřípadě za recept i s obyč cukrem, ale kilo na kilo mi přijde moc…

• Citovat
  • Upravit
2153
25.6.12 16:18

Většinou stačí želírovací cukr, poměr je napsaný na pytlíku ( u toho 2:1 píšou 1 kg ovoce na 1/2 kg želírovacího cukru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
25.6.12 16:18
@mirkouva píše:
Zdravím prosím o ranu, dá se udělat marmeláda bez přidání takového množství cukru? Nestačí jen želírovací cukr? Chystám se dělat třešňovou marmeládu. Kolik želírovacího cukru? Děkuji za rady. popřípadě za recept i s obyč cukrem, ale kilo na kilo mi přijde moc…

Já dělám marmelády s Gelfixem 3:1. Tj. 1 kg ovoce a 350 g cukru. A je výborná z jakéhokoliv ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí