jahodová marmeláda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22878
3.6.14 14:56

@CokeLady jo po vychladnutí už to mám tuhy, takže když je mám hlavou dolu (a nemám je uplne plné az nahoru, třeba cm tam zbyde),tak po otočení mi levotujou :mrgreen: jakoze dolu už nestecou :lol: a nebo je dobrý na kapnout si pro kontrolu na talířek jak to ztuhlo-nez to nalejes do sklenic, ale pakmto mám vždycky ještě tužší, takže v pohodě..nestalo se mi ze by byla vodova :nevim:
Taky pouivam 2:1 a šperku kys. citronove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
3.6.14 14:57

@CokeLady a chuť taky zjistis vlastně, az bdues vyskrabavat hrnec :lol: mnaaam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
6.6.14 05:59

@CokeLady ted maj v kauflandu zelirovaci cukry od 14,–a nic víc k tomu už není potřeba.. :dance: :dance: :dance: jestli mas možnost na další ovoce… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
9.6.14 22:24

Tak jsem dovařila jahodovou marmeládu, voní to tu nádherně. :palec: 1,5 kg jahod jsem uvařila se Super želírovacím cukrem 3:1 a mám z toho necelých 8 skleniček od dětské přesnídávky. Zatím to chutná moc dobře, tak snad se nezkazí…

@lucynka25 u nás beznadějně vyprodáno

Takže jsem koupila v Jednotě půlkilový Super želírovací cukr za 40 Kč :roll: no ale zase jahody byly vlastní, k tomu skleničky, co zbyly po výživě, takže to vychází cenově dobře :pankac: asi mě zase po letech chytá zavařovací mánie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
10.6.14 06:07

@Samy jo mi byli ve 2 kauflandech a nic :pocitac: :pocitac: :pocitac: ale prý je to akce na 2mesice mi bylo řečeno, tak snad je tam příště koupil nebo me fakt nase… :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.6.14 12:24

@CokeLady No já měla doma v tu chvíli jen kilo a půl jahod a koupila jsem už půlkilové balení (takže už s cukrem) určené na 1,5 kg ovoce, tedy pro poměr 3:1. Takže tam je 75% ovoce, chuťově moc dobrý džem, já bych klidně mohla mít ještě míň sladký, ač mám sladké věci hodně ráda. Dávám konkrétní odkaz:
 http://www.oetker.cz/…uper-31.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
10.6.14 12:27

Holky a když mám doma asi tři pytlíky ( nevím proč :mrgreen: ) gelfixu 1:1 může ty poměry ( cukru) vydělita smíchat tyhle jedna jedničky třeba dvě k sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
10.6.14 12:33

@CokeLady No :mrgreen: mám tři pytlíky 1:1 a chtěla bych tam nedát tolik cukru. Běžněji kupuju 2:1 tak nechápu, kde u nás vyrostlo tohle.. A jde mi o to, aby to nebyla kejda, ale prostě hutnej džem s kousky jahod, což asi z té 1:1 nebuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
10.6.14 12:42

@CokeLady nezkazí se mi to, viď že ne :lol: Já už se totiž jen třepu na jahůdky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
10.6.14 13:36
@CokeLady píše:
To víš, že ne :andel: A kdyžtak za to budu moct já :oops:

No to mi bude k prdu, kdo za to bude moct, když budu polykat slzy :lol:
Já to teda prubnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.6.14 13:49

@DeTer V těch 2:1 a 3:1 je sorban jako konzervant - ten zajišťuje nezkažení.
Při 1:1 tam není a konzervuje tam cukr, řekla bych, že pokud dodáš k 1:1 víc ovoce, cukr nebude mít sílu konzervovat a zkazí se to.
Potom to zkusit jedině zavařit a modlit se.

Bez zavaření bych to nezkoušela, není tam nic, co by mohlo to ovoce konzervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
10.6.14 13:55

@Virginia 8o 8o 8o 8o Néééé :mrgreen:
No a co s tím ted teda s tím 1:1? Jahody udělám kalsicky jako jsem tedy zvyklá, ale co s tou jedničkou? Co se z toho dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.6.14 14:02

@DeTer no dělá se z toho sladká marmeláda - kilo jahod a kilo cukru.
Loni jsem měla jen tenhle a dělala jsem z toho hodně ovocnou meruňkovou 3:1, a přidala jsem tam nějaký konzervant, co mám na sirup, aby se nekazil, asi je to taky sorban.
Tohle:http://www.chemievjidle.cz/…e-a-zeleniny
Jako obecně spíš preferuju nějaký ekobiověci, ale aby se mi zkazily marmelády na celý rok, nebo sirupy, práce v tom jak na kostele, peněz nakonec taky, to teda ne. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
10.6.14 14:04

@Virginia děkuju. Až budu dělat něco jinýho zkusím to :mrgreen: Jahody jsou u nás jako zkouška ohněm. Každá ženská musí umět dokonalý džem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.6.14 14:10

@DeTer :lol: :lol: :lol:
Máma dělala loni z hrušek, s badyánem, hřebíčkem, skořicí, nevím, jestli 2:1 nebo 3:1, byl dokonalý. Letos se „bohužel“ :mrgreen: už uzdravila, chodí do práce, tak asi nebude mít čas. Dokonale oloupat ty krásně změklé máslovky je jen pro nejodvážnější jedince či lidi v invalidním důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí