Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@CokeLady jo po vychladnutí už to mám tuhy, takže když je mám hlavou dolu (a nemám je uplne plné az nahoru, třeba cm tam zbyde),tak po otočení mi levotujou
jakoze dolu už nestecou
a nebo je dobrý na kapnout si pro kontrolu na talířek jak to ztuhlo-nez to nalejes do sklenic, ale pakmto mám vždycky ještě tužší, takže v pohodě..nestalo se mi ze by byla vodova ![]()
Taky pouivam 2:1 a šperku kys. citronove
@CokeLady a chuť taky zjistis vlastně, az bdues vyskrabavat hrnec
mnaaam
@CokeLady ted maj v kauflandu zelirovaci cukry od 14,–a nic víc k tomu už není potřeba..
jestli mas možnost na další ovoce… ![]()
Tak jsem dovařila jahodovou marmeládu, voní to tu nádherně.
1,5 kg jahod jsem uvařila se Super želírovacím cukrem 3:1 a mám z toho necelých 8 skleniček od dětské přesnídávky. Zatím to chutná moc dobře, tak snad se nezkazí…
@lucynka25 u nás beznadějně vyprodáno
Takže jsem koupila v Jednotě půlkilový Super želírovací cukr za 40 Kč
no ale zase jahody byly vlastní, k tomu skleničky, co zbyly po výživě, takže to vychází cenově dobře
asi mě zase po letech chytá zavařovací mánie ![]()
@Samy jo mi byli ve 2 kauflandech a nic
ale prý je to akce na 2mesice mi bylo řečeno, tak snad je tam příště koupil nebo me fakt nase…
![]()
@CokeLady No já měla doma v tu chvíli jen kilo a půl jahod a koupila jsem už půlkilové balení (takže už s cukrem) určené na 1,5 kg ovoce, tedy pro poměr 3:1. Takže tam je 75% ovoce, chuťově moc dobrý džem, já bych klidně mohla mít ještě míň sladký, ač mám sladké věci hodně ráda. Dávám konkrétní odkaz:
http://www.oetker.cz/…uper-31.html
Holky a když mám doma asi tři pytlíky ( nevím proč
) gelfixu 1:1 může ty poměry ( cukru) vydělita smíchat tyhle jedna jedničky třeba dvě k sobě?
@CokeLady No
mám tři pytlíky 1:1 a chtěla bych tam nedát tolik cukru. Běžněji kupuju 2:1 tak nechápu, kde u nás vyrostlo tohle.. A jde mi o to, aby to nebyla kejda, ale prostě hutnej džem s kousky jahod, což asi z té 1:1 nebuje?
@CokeLady nezkazí se mi to, viď že ne
Já už se totiž jen třepu na jahůdky
![]()
@CokeLady píše:
To víš, že neA kdyžtak za to budu moct já
No to mi bude k prdu, kdo za to bude moct, když budu polykat slzy ![]()
Já to teda prubnu ![]()
@DeTer V těch 2:1 a 3:1 je sorban jako konzervant - ten zajišťuje nezkažení.
Při 1:1 tam není a konzervuje tam cukr, řekla bych, že pokud dodáš k 1:1 víc ovoce, cukr nebude mít sílu konzervovat a zkazí se to.
Potom to zkusit jedině zavařit a modlit se.
Bez zavaření bych to nezkoušela, není tam nic, co by mohlo to ovoce konzervovat.
@Virginia
Néééé ![]()
No a co s tím ted teda s tím 1:1? Jahody udělám kalsicky jako jsem tedy zvyklá, ale co s tou jedničkou? Co se z toho dělá?
@DeTer no dělá se z toho sladká marmeláda - kilo jahod a kilo cukru.
Loni jsem měla jen tenhle a dělala jsem z toho hodně ovocnou meruňkovou 3:1, a přidala jsem tam nějaký konzervant, co mám na sirup, aby se nekazil, asi je to taky sorban.
Tohle:http://www.chemievjidle.cz/…e-a-zeleniny
Jako obecně spíš preferuju nějaký ekobiověci, ale aby se mi zkazily marmelády na celý rok, nebo sirupy, práce v tom jak na kostele, peněz nakonec taky, to teda ne. ![]()
@Virginia děkuju. Až budu dělat něco jinýho zkusím to
Jahody jsou u nás jako zkouška ohněm. Každá ženská musí umět dokonalý džem
![]()
@DeTer
![]()
Máma dělala loni z hrušek, s badyánem, hřebíčkem, skořicí, nevím, jestli 2:1 nebo 3:1, byl dokonalý. Letos se „bohužel“
už uzdravila, chodí do práce, tak asi nebude mít čas. Dokonale oloupat ty krásně změklé máslovky je jen pro nejodvážnější jedince či lidi v invalidním důchodu.