Rybízová šťáva

2661
13.7.09 10:15

Rybízová šťáva

Urodilo se nám na zahradě velké množství rybízu. Zavařenina dětem moc nejede, tak jsem si říkala, že bych zkusila šťávu. Máte nějaký vyzkoušený recep? Pokud možno s minimem chemie. Děkuju. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3549
13.7.09 11:43

No tak na rybízovou šťávu recept boužel nemám,ale dělám z rybízu falešné brusinky a vždy se za ten rok všechny skleničky snědí,tak jen další tip,co s rybízem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
13.7.09 12:08

Ahoj, tak já si chodím na recepty tady: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…. Snad si vybereš :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
13.7.09 12:21

Ahoj, zrovna ji dělám:-)
3l rybízu
2l vody
50g kyseliny citronové
to vše necháš 24 hod odležet
pak přecedíš přes cedník, dosypeš (do té štávy :-)) 3 kila cukru a zahříváš na sporáku do rozpuštění cukru. Skladovat se dá i v plastových i skleněných lahvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
13.7.09 12:28

Děkuju a jdu trhat. :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
12.7.11 11:17

Jak to dopadlo?

Ahoj, řeším stejné dilema..
Jelikož jsme šťávový ,tak bych právě letos chtěla zkusit z červeného rybízu,ale rozhodně nějakou vařenou aby chvíly vydržela.

Dáváte i nějaký konzervant -případně jaký ?
prosím rovnou i s receptama díky všem !!!!

• Citovat
  • Upravit
MirekSedl
13.7.11 11:35

rybízová šťáva

1 kg rybízu + 1 litr převařené vody. Rybíz vylisovat, zalít vodou, přidat 1 lžičku kys.citrónové. Nechat stát 24 hod. Přecedit. Přidat 1 kg cukru,mírně zahřívat do rozpuštění. Přidat špetku kys.sorbové. Místo cukru lze použít med.

• Citovat
  • Upravit
Mellanie
13.7.11 11:40

jo ještě sem zapoměla napsat ,že nemám odštavnovač ani nějakej ten mlýnek na to..
musela bych ručně ! tak aby ten recept byl k mejm možnostem adekvátní.

díkyyy

• Citovat
  • Upravit
Mellanie
18.8.11 11:41

pomoc

ahoj.
Tak štávu jsem zkusila..snad se i povedla.(nakonec jsem přeci jen kvůli kazivosti přidala špetku kys.bezoové,jak bylo v jednom receptu)

CHCI SE ALE ZEPTAT,ve štávě se objevil jakýsi sediment.Nemluvím ted otom,že na dně..jsou zrníčka.
Ale když štávu udělam z naší chlor vody,tak navrchu se vytvoří trošku pěny bílé.A když sní zakvrdlám brčkem,tak jako pluje něco bílého ve štávě.

nevím co to je..není to na závadu?????
díky moc všem..

jo a taky mi kapku rozsolovatí.co stím?

díky.

• Citovat
  • Upravit
1961
18.8.11 12:52

Ahoj, Kamčo, bílá pěna nahoře je úplně normální, měla by se sebrat lžící, nebo přecedit přes čisté pláténko (tak to dělávala babička a šťávu dodnes milujeme :-) ) Ještě tip navíc, babička kvůli kazivosti nalévala malého panáčka rumu těsně pod víčko (uchovávali jsme ji v petkách, kdyyž už byly :-) ), šťáva nám vydržela čerstvá po 4 roky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
18.8.11 13:32

Romco takže pokaždé když si štávu budu dělat (k pití) tak ji mám lít přes plátýnko? :think:

• Citovat
  • Upravit
1961
18.8.11 14:40

No, asi by to bylo také řešení :lol: ale my jsme ji cedili po uvaření rvnou přes cedník potažený jemným bavlněným plátnem, šťáva byla naprosto čirá (zmizí tak pecičky i nečistoty) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
18.8.11 14:44

no to já jsem ji cedila..ale štávu jsem dělala za studena,ne za tepla.

a to bílé ta pěna..se tam teprve tvoří ted.když jdu štávu konzumovat víš. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1961
18.8.11 14:49

Aháááá :lol: :lol: Tak to pak nevím. :nevim: Člověče, ale šťávu za studena teda zase vůbec neznám já … to jsou mi věce 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
18.8.11 14:53

no a on zrovna nikdo vůbec nepíše..jestli je to v rychtyku a nebo ne.. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii