Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Mám dotaz, syn byl ve školce v kontaktu s pozitivní družinařkou. Byli v kontaktu naposledy minulou středu. Ve čtvrtek jsme byli informováni o dvoudenním uzavření školky. Tzn. v úterý šly děti do školky. Dnes volala hygiena, že je syn v karanténě, která mu už teda běží od minulého čtvrtku. Končí mu v sobotu. A teď otázka, má jít na test. Nema žádné příznaky ani nikdo v rodině. Šly by jste. Má tři roky. Jaký je postih, když odmítneme testování.
Pokud by byl nakažený, tak je to vědomé šíření nákazy - trestný čin.
@Anonymní píše:
Mám dotaz, syn byl ve školce v kontaktu s pozitivní družinařkou. Byli v kontaktu naposledy minulou středu. Ve čtvrtek jsme byli informováni o dvoudenním uzavření školky. Tzn. v úterý šly děti do školky. Dnes volala hygiena, že je syn v karanténě, která mu už teda běží od minulého čtvrtku. Končí mu v sobotu. A teď otázka, má jít na test. Nema žádné příznaky ani nikdo v rodině. Šly by jste. Má tři roky. Jaký je postih, když odmítneme testování.
Pokud se nestihne test, je karanténa 14 dní. Ale jestli jste už objednaní, tak nevím, mohl by to být problém.
@mackA159 píše:
Co je vědomé šíření nákazy? Nejít na test? ![]()
Lidem tu už fakt solidně hrabe.
@vokishka píše:
Pokud se nestihne test, je karanténa 14 dní. Ale jestli jste už objednaní, tak nevím, mohl by to být problém.
Objednání nejsme, ale má vystavenou elektronickou žádanku. No jde mi o to, že pokud bude negativní, tak musí jít znovu na test. Nechci, ať mu pořád někdo vrtá v nose. Za týden může jít znovu a stále dokola. Ach jo, je to celé takové smutné.
Jinak co vím, tak postih za ignorování testu není vůbec žádný. Mají v tom takový bordel, že je i možnost, že si nikdo ani nevšimne.
@MrsNorris píše:
Jinak co vím, tak postih za ignorování testu není vůbec žádný. Mají v tom takový bordel, že je i možnost, že si nikdo ani nevšimne.
To si taky myslím, ale na druhou stranu…Zítra zavolám pediatrovi nebo znovu na hygienu a uvidím. Už teď je mi ho líto.
A komu tím ublíží, když půjde do lesa, pokud ho má za domem a nikdo tam není?
Kdo se tím má šanci nakazit pokud by náhodou byla pozitivní?
@Anonymní píše:
Objednání nejsme, ale má vystavenou elektronickou žádanku. No jde mi o to, že pokud bude negativní, tak musí jít znovu na test. Nechci, ať mu pořád někdo vrtá v nose. Za týden může jít znovu a stále dokola. Ach jo, je to celé takové smutné.
Dělá se jen jeden test, ať je pozitivní nebo negativní.
@MrsNorris píše:
Co je vědomé šíření nákazy? Nejít na test?Lidem tu už fakt solidně hrabe.
Presne, na žádný test bych nešla. Hygieně bych oznámila, že tedy budeme doma do středy a zdar. Aby to bylo těch 14 dní. Za to není žádný postih.
Je absurdní, aby dítě šlo desátý den od nákazy na test. Nehledě na to, že na výsledek budete stejně minimálně do pondělí čekat, takže to vyjde nastejno.
@mackA159 píše:
Achjo, to je kravina. Ne, není.
Ten paragraf má jednu takovou hezkou podmínku a to úmysl. Nejít na test není úmyslné šíření.
@vokishka píše:
Dělá se jen jeden test, ať je pozitivní nebo negativní.
Známá negativní první test musela jít znovu, znovu byla negativní. V tom už se asi nikdo nevyzná.
@Anonymní píše:
A ona ti ta paní z hygieny neřekla, že má jít na test? Jestli ne, tak se s nikým nescházejte po dobu karantény a je to. Syn byl v kontaktu s pozitivní osobou ve školce(víme to od soboty), zítra jde na test-termín mi přišel SMS z hygieny. A ven s ním normálně chodíme, nic mu není, ani nám- ale(!)-naložíme děti do auta, vyvezeme do přírody-na pole pouštět draka, do lesa…- mezi baráky nechodíme, lidem se vyhýbáme (bydlím na vesnici, tak není problém), ale stejně se raději popovezem tím autem, abychom někoho nepotkali…
Dnes mi přišel e-mail z hygieny a test je počiny, 14 denní karantena není alternativou k negativnímu testu. Takže nejspíš budu muset dceru 5 let táhnout na testy, nebo doufat, ze to do toho 30.10 nestihneme z důvodu kapacit odběrných míst a pak se tak 14 denní karantena počítá. Bordel.
@Anonymní píše:
Ahoj
My si doma prehazovali covid koncem srpna a zacatkem zari. Nez jsme si to ja, manzel a starsi syn popredavali, musel malej (3 roky) na test 3×. A prezil to. Nasledky z toho nema. Ani nevyvadel. Neni to tak hrozny
@Kelsey A co na tom nechápu? Normálně jsem se zeptala jak to je, protože mi každý říkal neco jiného nebo i že jsem se to dočetla jinak. Proto jsem se ptala, jak to je a zda se to smí. Nikde jsem nenapsala, že jsem venku byla
Takže teď jsem se ujistila a samozřejmě nikam nepůjdu.
Příspěvek upraven 22.10.20 v 20:51