Karanténa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.10.20 21:40
@Netopýr1 píše:
Presne, na žádný test bych nešla. Hygieně bych oznámila, že tedy budeme doma do středy a zdar. Aby to bylo těch 14 dní. Za to není žádný postih.
Je absurdní, aby dítě šlo desátý den od nákazy na test. Nehledě na to, že na výsledek budete stejně minimálně do pondělí čekat, takže to vyjde nastejno.

Myslím, že by nás v nejlepším případě teprve v pondělí na test vzali.

• Citovat
  • Upravit
69126
22.10.20 21:46

Tak mé dítě bylo v karanténě, prní test negativní, ale den nato pozitivní test jiného kontaktu, a to už jsem opakování testu odmítla. Volala jsem lékařce, dohodla jsem se s ní na karanténě 14 dní bez testu (dítě bezpříznakové). Následně jsem volala kvůli něčemu jinému na hygienu a ještě se na to znovu optala a potvrdili mi, že tento postup je zcela košer. Jinak karanténa „maximálně s košem a vemte si roušku“. Samozřemě, že kde není žalobce, není ani soudce, ale když už bych někde trajdala venku, postarala bych se o to, abych nepotkala jediného živáčka, náhoda je blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
22.10.20 21:48

A k tomu vědomému šíření nákazy - asi je poněkud jiná situace, kdy a) přijdou mi výsledky pozitivního testu a já se zvesela MHD vypravím na velkou oslavu devadesátileté babičky, nebo b) dítě bylo před týdnem v kontaktu s pozitivním a já ho na 14 dnů zavřu doma a izoluju od světa. Až za tohle začnou lidi soudit jako za úmyslné šíření nákazy, tak už bude svět vážně v pr.eli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65658
22.10.20 21:52
@Anonymní píše:
Známá negativní první test musela jít znovu, znovu byla negativní. V tom už se asi nikdo nevyzná.

Kdy? Ono to plati asi měsíc. A ze začátku museli na druhy test zdravotnici a soc. sluzby. Ani oni uz nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 21:55
@vokishka píše:
Kdy? Ono to plati asi měsíc. A ze začátku museli na druhy test zdravotnici a soc. sluzby. Ani oni uz nemusí.

Aha, to nevím. Děkuji za informaci.

• Citovat
  • Upravit
1486
22.10.20 22:01

Malý byl na testu v pátek. Byla to rychlovka, zvládl to celkem v pohodě. U nás jsme za par hodin měli výsledek. Taky jsme se to dozvěděli těsně před koncem karantény, ale šli jsme, protože bez negativniho vysledku by nas nevzali zpet do skolky. A stacil jeden test.

Příspěvek upraven 22.10.20 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 22:02
@123Soňa píše:
A ona ti ta paní z hygieny neřekla, že má jít na test? Jestli ne, tak se s nikým nescházejte po dobu karantény a je to. Syn byl v kontaktu s pozitivní osobou ve školce(víme to od soboty), zítra jde na test-termín mi přišel SMS z hygieny. A ven s ním normálně chodíme, nic mu není, ani nám- ale(!)-naložíme děti do auta, vyvezeme do přírody-na pole pouštět draka, do lesa…- mezi baráky nechodíme, lidem se vyhýbáme (bydlím na vesnici, tak není problém), ale stejně se raději popovezem tím autem, abychom někoho nepotkali…

Hygiena obvolávala všechny rodiče. A nejspíše si nad rozdělili na dvě skupiny, jelikož každá skupina má jiné informace. Nám vystavili elektronickou žádanku, termín si máme objednat. V našem případě bude třeba až po skončení 14 denní karantény, která je 28.10. Druhé skupině řekli, že si mají vyžádat žadanku u pediatra. Takže jsem zmatená. Ke všemu musím příští týden, už po ukončení karantény, na gynekologii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.20 22:07
@katyna1984 píše:
Malý byl na testu v pátek. Byla to rychlovka, zvládl to celkem v pohodě. U nás jsme za par hodin měli výsledek. Taky jsme se to dozvěděli těsně před koncem karantény, ale šli jsme, protože bez negativniho vysledku by nas nevzali zpet do skolky. A stacil jeden test.Příspěvek upraven 22.10.20 v 22:03
Školka je do odvolání uzavřená. Otevřou ji až po 14 denní karanténě. Dříve ne.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.20 22:15

Nám volali z hygieny dneska, protože dcerka byla ve školce s dětmi kteří byli s nakaženou osobou. Musí se podrobit testu, prý je to povinné a pokud se nedostavíme můžeme čekat sankce. Já jsem se s toho chtěla vyvlíknout, protože nechápu smysl, když budeme stejně s ní doma a ona je bez příznaků. Navíc její mladší sestra do školky chodit může (je odhlášená, ale ona nemusí karanténu dodržovat). No nakonec jsme se dohodli, že mi ještě jednou zavolají co a jak a já mezitím doufám, že to nestihneme a jenom budeme v karaténě. Bobek dneska kvůli tomu pláče celý den, že jí někdo bude vrtat tyčkou v nose. Anonym info o dceři

• Citovat
  • Upravit
3823
22.10.20 22:23

Nechápu co delate, ať jde do lesa :roll: bydlím na okraji Prahy a tady nenosí roušku nikdo, taky mi není extra dobre a roušku venku nenosím, ostatně skoro nikdo ani širším centru. Lidi přicházejí o práci kvůli ničemu, zavírají nás jak zvířata, jsem zvědavá na procento sebevražd.. i kdybych byla pozitivní, i když na test by mě nikdo nedostal, stejně bych chodila ven. V bytě bych se zbláznila a krom toho ziju sama s dítětem takže by to ani jinak neslo. Svět se zbláznil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.20 22:26

Prosim lidicky, kdyz jsem v karantene, tak vysypat odpad do popelnice take nesmim?

• Citovat
  • Upravit
89
22.10.20 22:31

Fakt nechápu, proč by člověk nemohl jít do lesa, na louku, kterou má více méně za barákem 8o lidi, proberte se,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.10.20 22:38
@Netopýr1 píše:
Presne, na žádný test bych nešla. Hygieně bych oznámila, že tedy budeme doma do středy a zdar. Aby to bylo těch 14 dní. Za to není žádný postih.
Je absurdní, aby dítě šlo desátý den od nákazy na test. Nehledě na to, že na výsledek budete stejně minimálně do pondělí čekat, takže to vyjde nastejno.

Absurdní to není, děti jsou často bezpříznakové, je potřeba otestovat všechny. Řešíme stejný případ, poslední kontakt ve středu, dozvěděli jsme se tento týden, do soboty karanténa a všichni dospělí i děti na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.10.20 22:46
@Anonymní píše:
@Kelsey A co na tom nechápu? Normálně jsem se zeptala jak to je, protože mi každý říkal neco jiného nebo i že jsem se to dočetla jinak. Proto jsem se ptala, jak to je a zda se to smí. Nikde jsem nenapsala, že jsem venku byla :think: Takže teď jsem se ujistila a samozřejmě nikam nepůjdu.Příspěvek upraven 22.10.20 v 20:51

Mojí mamce to naopak hygiena doporučila, pobyt na čerrstvém vzduchu, mimo lidi. Do přírody může, přes obytnou část čtvrti s rouškou nebo respirátorem. Je pozitivní ze začátku s mírnými příznaky, které se teď zhoršují. Jde o to, že hygiena může uvážit celkově tvoji individuální situaci a podle toho uzpůsobit formu karantény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.10.20 22:50

V nasi skolce byl ppzitivne testovany jeden pracovnik. Hygiena doporucila sledovat deti a pri priznacich kontaktovat lekare. Thats all. :D to jen k tem skolkam a hygienam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí