Karanténa a rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2414
21.3.20 21:55

Nestykame, i bezne se s mamkou vidim tak jednou mesicne na obed, s prarodici tak trikrat rocne, takze u me zadna traga. Manzel se svou rodinou vidi jen na vanoce, me spis chybi pratele, vecer si zajit do hospudky na vino a sipky, pokecat. Dnes jsme byli po asi 11cti dnech venku v obchode a byly to pro nas vanoce :lol: az teda na ty blazny s peti plnymi voziky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
21.3.20 21:56

Nejezdíme. Většina chodí do práce a riziko je tak vyšší. Voláme si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.20 21:58

Nestykame, ale včera u nás byli na chvíli rodiče se sestrou..teď toho zpětně lituji…bojím se ještě víc. Navíc sestra žije v praze :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 22:04

Ja navštívila svoji rodinu. Máme byt v rekonstrukci, musí se dodělat nejnutnější, ať jde bydlet aspoň provizorně, takže jsme u nich na týden. Ja na mateřské, moji rodiče mimo rizikový věk na HO, můj muž má HO celoročně, nákupy nám vozí, ven nechodíme už 4 týdny byli jsme nachlazení. Necítila jsem riziko a bylo to pro nás opravdu nutné, s dětmi to dokončit nešlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 22:06

Toto bychom potřebovali vysvětlit našemu dědovi.. Je to s ním opravdu těžké :roll: Je skoro rok po mrtvici, nemluví (ale dokáže se o sebe postarat).. Jenže nedokáže u nikoho spát, chce být u sebe doma.. Kámen úrazem je to, že neustále volá, že je tam sám, že za ním nikdo nepřijde a neustále si vymýšlí co by zrovna potřeboval.. Nedokážeme mu vysvětlit, že pro jeho vlastní dobro tam nemůžeme jezdit každý den.. Od včera volal 4×, že chce naladit TV (má další 2 funkční), ale chce naladit jednu v ložnici (kde nespí).. Už nevíme co s tím :( Máma je s toho na prášky.. Může být tady u nás ale to on nechce..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 22:10

Když opominu předání usitych rousek pro rodiče tak nestykame. Bydlíme v Praze, oba na HO víc jak týden. Rodiče a prarodiče 60+ kdy se babka chová jako kdyby nic nebylo a leze neustále do obchodu a MHD. Nenechá si to vymluvit. Takže bych se spis bála, ze oni nakazí nás. Jako kdyby byla karanténa už několik měsíců tak nad tím asi budeme uvažovat, ale proboha, není ještě ani tyden :think:

• Citovat
  • Upravit
34473
21.3.20 22:19

Jo, normálně se stykam s mámou a na střídačku se staráme o dědu, který nikam nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.3.20 22:24

Nestýkáme se. Je to těžké, jsme zvyklí se pravidelně vídat, navíc mam šestitýdenní mimino, ze kterého jsou všichni vydření, o to je to pro ně náročnější. Ale bereme to, jak to je. Pokud by to mělo trvat měsíce, budeme se snažit něco vymyslet, aspoň pro mou babi, ktera je doma sama a cítí se hodně opuštěné (ale zároveň je nejrizikovější)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
21.3.20 22:28

Taky se nestykame, pouze jsme predali z auta nakup a rousky a jinak si volame. Nasi chteli prijet k nam -videt se s vnukem, ale nedovolili jsme to a nakonec sami uznali, ze to nebyl dobry napad. Musime to holt vydrzet, jinak se to bude porad sirit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.3.20 22:29

Neschazime se, nejezdime, moje rodina bydli daleko. Jsme v kontaktu na messengru, tel.
Posilala jsem jim 2× rousky usite.
Muj muz chodi normalne do prace, kdyz ma turnus. Ja si beru domu praci a castecne dochazim do prace. Nadrizena nas upozornila, ze mame byt dopoledne k dispozici, kdyby svolala neocekavanou poradu. Manzel svym rodicum volal, kdyz jsme jeli do obchodu, jestli neco nepotrebuji. Ale jsou sobestacni.
I muj otec chodi normalne do prace. Volal, jestli mu nechci dovezt vnoucata. Coz jsem nedovolila. Decka maji dedu spojeneho, ze rebelie, zabava, hrani. Ale je spousta ukolu, to by neukociroval. Nemaji prazdniny. Takze jsem odmitla. Mame se sejit o Velikonocich a spolecne oslavit narozeniny deti. Jestli k rod. navsteve dojde :nevim:. Zatim si netroufam odhadnout. Spis se vse posune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
21.3.20 22:44

Máme kontakt s tchyní, švagrovou, švagrem a s mojí mamkou a taťkou. Ale u nás je to takto i kvůli bydlení a práci. Prostě bychom se stejně někde potkali :D
Jinak třeba s babičkou a s širší rodinou se nestýkáme. Jen si voláme nebo Skype ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30637
21.3.20 22:49

Bydlí u mě dospělý syn, který jezdí pracovně po celé Moravě, takže jsme návštěvy u mých rodičů radši zrušili, je jim 72 a 78. Otec měl zrovna před týdnem narozeniny. Je mi to líto, ale nedá se nic dělat. Obden s nimi telefonuju, mamka už na mě čeká. Vždycky tak hodinu. Nepokoušela bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
21.3.20 22:58

Nestykame, píšeme si, přece jim tam něco nezatahnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.20 23:00
@Klopotkova píše:
A když je třeba partnerský pár, který spolu není ve společné domácnosti, ale žijí ve stejném městě/vesnici, mohou se třeba na víkend sejít? Co mají tito lidé dělat, taky to nemají snadné.

Taky se nevídáme, jsme na chatu nebo si voláme. Jsem riziková, je mi 50+ a mám astma. On chodí do práce, kde se potkává s lidmi. Pak to bude jako poprvé, peří bude až za obrazy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14047
21.3.20 23:02
@Anonymní píše:
Nestykame, ale včera u nás byli na chvíli rodiče se sestrou..teď toho zpětně lituji…bojím se ještě víc. Navíc sestra žije v praze :think:

Plus další milion lidí, nejvíc nakažených v Praze je, protože v Praze je nejvíc lidí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí