Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Jak to tu čtu, tak my se jako jedni z mála s úzkou rodinou pravidelně stykame. O případnou nákazu se pak solidárne podělíme.
Žijeme v nekolikageneracnim domě, takže to jinak ani nejde.
@jizvíková píše:
Plus další milion lidí, nejvíc nakažených v Praze je, protože v Praze je nejvíc lidí
Já teda ale Prahu vnímám jako riziko také. Právě proto, že je v ní nejvíc lidí, se to v ní bude hodně snadno šířit.
My se s babickama stykame. Jsme všichni doma na home office, chodíme akorát nakupovat nebo do lesa na procházku, takže nikdo není nijak víc exponovaný, všichni jsme zdraví… Navíc moje mamka žije sama, tak to by se asi brzo zcvokla a ty moje děti taky ![]()
Stýkáme se jen s tchánovcema a to jen proto, že nás stěhují. Všichni máme respirátory a rukavice po celou dobu co jsme v kontaktu. Bohužel to jinak nejde, kdyby šlo tak se samozřejmě nestýkáme. Když jim neseme nákup, tak jim ho nechaváme za dveřmi, aby ten kontak byl opravdu jen na tu nezbytnou chvíli co se věci převezou autem. Do auta k nim samozřejmě nesedáme a snažíme se dodržovat všechna opatření co jdou.
Nestykane se, jsme dospeli a par tydnu bez sebe fakt vydrzime. Dite nebude mit oslavu narozenin, na velikonoce asi taky budeme domam. Umime pouzivat mozek, skype a telefon.
Nestykame se tak jako předtím, moji rodiče nastesti bydli 3 minuty od nas, takze kdyz je třeba pohlidaji syna a my si vyridime nakup ci doktora (jsem tehotna a musim jezdit na kontroly, takze me bud veze manzel ci muj tata a jsem jim za to moc vdecna),rodice ted nepracuji. Ke tchyni jezdime jednou za 14 dni, a tam musime, zije na vesnici sama a musime ji nakoupit, ale je to mala vesnice takze se tam naopak syn vyblbne na zahrade, kdyz je ted zavrenej v panelaku.
@modravlocka tak to je něco jiného kdyz sdilite dům… My se taky tady se sousedem s kterým jsme se vidali těsně před kárantenu dal vídáme, jakože rychle kafe protoze nakazit jsme se mohli navzájem už tehdy a teď všichni sedíme doma takže je to už jedno… Ale jinak říkám včera jsem byla na rychlovku u mamky asi po 14 dnech, obě roušky, hned dezinfekce rukou, a hned zpátky domů žádné vysedavani
@jizvíková Taky vidím nebezpečí práve z Prahy. Máme tam tchyni s tchanem, kteří nepochopi, že není dobrý nápad v tuto dobu k nám jezdit, ach jo
![]()