Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Holky jak to teď zvládáte? Mám děti 8 a 2 roky. Já jsem 13tt. Manžel je téměř celé dny v práci. Bydlíme ve městě takže občas, když mám auto se mi podaří jet do lesa, kde se děti vyřadí ale jinak je to ![]()
Děti znudené. Hračky je neba, telka je neba a já mezi nevolnostmi nejsem moc kreativní???? A pak přijde manžel z práce a dá super dotaz. Proč jste tak otrávení????????????? Co u vás? Máte někdo nějaké vychytávky jak to zvládnout?
Já to zatím cítím podobně, jako když jsem byla třeba na mateřské nebo doma s nemocným dítětem, což jsem teď byla. Taky jsem těhotná. Zatím prostě nevidím rozdíl, až na to, že je mi líto, že malý nevidí babičky.
Tak my jsme taky ve městě a chodíme ven. Jen chodíme brzy ráno nebo až večer. A obden a jen na chodník před barákem.
Děti mají hrací koutek na balkoně. A zatím to stačí
10 letá má pořád dost úkolů že školy, zabere ji to minimálně půl dne.
Jede u nás hodně televize, počítače i tablet.
A hrajeme společenské hry, i hry pro jednoho. Čteme. Děti mají dovoleno jezdit doma na odrážedlech, koloběžkách, bruslích…
A teď se u nás šíji roušky
![]()
Děti mám 2,4 a 10.
A smí se teda jezdit do lesa? Původně bylo, že zdravotní procházka se smí, že je prospěšná, ale teď když se nemá zbytečné nikam jezdit, jak je to?
Tak hlavně při karanténě, jako je v nadpisu, by se mělo sedět doma a nevystrkovat nos.
Ani procházka není přípustná ![]()
https://ct24.ceskatelevize.cz/…jit-testovat
U nás běží televize, teď počítač Požárník Sam. Prasátko Pepa, Bing. Je ale pravda, že když odpoledne jezdíme nakupovat na odrážedle, Anička je hodně divoká. Potřeboval bych poradit, jak vybít tu její energii, nebo se z ní zblázním. ![]()
Dneska jsem jí slíbil, že půjdeme do parku, ale teda nevím… Pořád tam teď prší…
Mám teda jenom jedno dítě, ale zatím nemáme problém, dělám si věci, na které dřív nebyl čas,(skříně, komora) hrajeme si, čtu si, úklid, vaření, než přijede manžel z práce, uteče to jako voda. Možná je problém, že tvoje děti všechno "neba ". Co dělaly doteď?
@amazon píše:
Tak hlavně při karanténě, jako je v nadpisu, by se mělo sedět doma a nevystrkovat nos.
Ani procházka není přípustná
https://ct24.ceskatelevize.cz/…jit-testovat
Jako já myslím, že zase se to musí brát selským rozumem, jít se postavit do obchodu k pokladně s tunou zlevněnýho zboží je kravina. Jít se projít někam, kde potkám tři lidi za hodinu, není průser. Mohli bychom být víc tolerantní. Já taky včera viděl jít tři občany bez roušky. Ale protože na naší ulici je od našeho baráku vidět půl kilometru dozadu a kilometr dopředu, měl jsem tudíž jistotu, že kromě nich tam nikdo jinej není, zavolal jsem na ně jenom městskou a ne státní policii.
@fera21 píše:
Jako já myslím, že zase se to musí brát selským rozumem, jít se postavit do obchodu k pokladně s tunou zlevněnýho zboží je kravina. Jít se projít někam, kde potkám tři lidi za hodinu, není průser. Mohli bychom být víc tolerantní. Já taky včera viděl jít tři občany bez roušky. Ale protože na naší ulici je od našeho baráku vidět půl kilometru dozadu a kilometr dopředu, měl jsem tudíž jistotu, že kromě nich tam nikdo jinej není, zavolal jsem na ně jenom městskou a ne státní policii.
Na procházku se může, lidem se vyhýbat, nejlépe někam do lesa.Beru auto a jedu…
Vy si ale pletete Karanténu s Omezením pohybu..To jsou dvě věci ![]()
Při nařízené karanténě se nesmí ani na nákup…prostě je to izolace
Na zdravotni prochazku muzes. Ale priznam se, ze v tehotenstvi bych neriskovala. Neni provereno, jak se pripadna nakaza virem zachova k diteti nebo k tobe v dobe tehotenstvi. Maximalne na vlastni uzavrenou zahradu. Blbe je, jestli zijete v byte.
Najdi Pinterest. Pro starsiho procvicovani skolakov, umimematiku.cz atd., to se mu bude libit (je tam pexeso atd.).
Jeste zabavit to mladsi. Klidne bych jim doma dovolila odrazedlo. Moji vcera doma vytahli svihadlo. Je fakt, ze to byl spojeny ukol do matematiky a tv, ale to neva. My mame eliptikal, kdyz se chteji unavit, tak slapou na nem. Dnes je skarede, tak ani po zahrade se neprojdou.
Tak to v tom případě není celostátní karanténa. Může se do práce, do obchodu potravin, do drogerie, lékárny atd., může se ven na zdravotní procházku nejlépe do lesa. Udržovat vzdálenost mezi sebou, neshlukovat se. Takže my jsme díky tomu začali mnohem víc chodít, denně 10-15 km mimo civilizaci, unaví se pes, dítě i my. Vyplavíme endorfiny a hned se to zvládá líp. Není povinnost sedět doma na prdeli, základ je přicházet do kontaktu s co nejméně lidmi, netahat do obchodu děti, pokud to není nutné, rychle nakoupit, udržovat rozestupy ve frontách, používat rukavice a vypadnout.
Já to chapu, chlapy co chodi dal do práce jsou mezi lidmi, kolegy. Prijdou na jiné myšlenky. Musíme to nějak zvládnout, hlavně aby se to už nějak omezilo a vracelo do normálu. Mám děti (5,2,a tehotna začátek druheho trimestru ). Teď jak bylo krasne děti to ven lákalo, chodili jsme do lesa, max 1 clovek nebo nikdo… nemusím přejít ani cestu. Jsem doma už několik týdnu protože jsme predtim byli střídavě nemocný. Je to dlouhý pro děti… zkuste něco tvořit, podle věku nějaké společenské hry, pásku na zem a odrazedlo, něco upečte, společne proberte věci, obleceni. Zatancujte si, taky neco namalu, j ne jen děti. Musíme to nějak dat!
Máme tŕi děti, 15 let 11 let a tři roky. A zvládáme dobře. Blbneme na zahradě a pak mají dost školy