Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mrav píše:
U nás běží televize, teď počítač Požárník Sam. Prasátko Pepa, Bing. Je ale pravda, že když odpoledne jezdíme nakupovat na odrážedle, Anička je hodně divoká. Potřeboval bych poradit, jak vybít tu její energii, nebo se z ní zblázním.
Dneska jsem jí slíbil, že půjdeme do parku, ale teda nevím… Pořád tam teď prší…
Zkus ji sehnat malou trampolínu do bytu.
Jinak tedy k tématu, my jsme v domě se zahradou. Takže alespoň děti chodí tam… Ale už začíná být ponorka. Já jsem teď v léčbě a nesmím moc chodit, takže les teď nepřichází v úvahu. Manžel pracuje..
@Anonymní píše:
Mám teda jenom jedno dítě, ale zatím nemáme problém, dělám si věci, na které dřív nebyl čas,(skříně, komora) hrajeme si, čtu si, úklid, vaření, než přijede manžel z práce, uteče to jako voda. Možná je problém, že tvoje děti všechno "neba ". Co dělaly doteď?
Syn nebyl nikdy typ na hry. Ani jako malý. Každý den měl sportovní kroužek takže byl spokojený a zaplnil se mu den tím co miluje. Florbal, parkour, trampolíny…On je trochu jiný i ve škole má jiný režim. A malá mě měla hodně pro sebe takže jsme chodili na dlouhé procházky a doma si hráli s panenkami. Teď mezi sebou bojují o mojí pozornost ale každý ji vyžaduje jinak. Společně se prostě nesladi. Asi problém je, že jsme neustále v pohybu a nejsme zvyklí být téměř doma. ![]()
My fungujeme úplně normálně, akorát nemůžeme na kafíčko, dortík nebo na večeři. Venku jsme každý den, jedeme do lesa za město, včera jsme tam nepotkali ani živáčka. Dopoledne já vařím, napíšeme nějaké úkoly, poklidim a odpoledne jdeme ven, pracujeme na zahradě nebo jdu za dědou, který nevychází ven nebo přijde moje mamka,… Prostě normální život.
Mám dvě děti (3 roky a 5) a jsme doma už 14 dní, máme teda zahradu, to je velká výhoda. Zatím se děcka nenudí, ale asi začnu dělat něco mezi táborem a školou (dopo při pětiletá bude dělat úkoly pro předškoláky, malej se učit barvy, tvary). Odpo táborové hry (budeme dělat vlajku naší rodiny, pokřik, hrát hry, sbírat dřevo na táborák atd.). Úplně se mi do toho nechce, ale asi není jiná cesta, pokud to bude ještě trvat X měsíců.
Ja mam 5 let a 10 měsíců, chvilema je to ocistec. Dneska dam 5 letemu puzzle o 1000 kusech a at se snazi ![]()
Mně už to leze na mozek dokonale. Dvouleťák je protivný, protože nemůže do školky, osmiměsíční rostou zuby, takže má horečky a pláče. Když chci utěšit ji, sápe se po mně starší. Těším se, až padne 13. Hodina, přijede manžel a já odjíždím do práce. V tomhle věku děti zabavit, to je fakt nemožné. VS eho baví 5 minut, pak uteče a mně zbyde jen nepořádek. Když už fakt nemůžu, pustím mu pohádku. Problém je v tom, že další den prudí a dělá hysterické scény, že chce koukat zase
Nejradši bych vyrazila někam do lesa, klidu a úplně sama. Jenže máme město v karanténě a nesmíme ven. ![]()
@Kriss Tina píše:
Ja mam 5 let a 10 měsíců, chvilema je to ocistec. Dneska dam 5 letemu puzzle o 1000 kusech a at se snazi
Bud rada, ze nedelate hromadu ukolu.
Puzzle doma mame, ale jsou mensi. Musim prikoupit velike.
@fera21 píše:
Jako já myslím, že zase se to musí brát selským rozumem, jít se postavit do obchodu k pokladně s tunou zlevněnýho zboží je kravina. Jít se projít někam, kde potkám tři lidi za hodinu, není průser. Mohli bychom být víc tolerantní. Já taky včera viděl jít tři občany bez roušky. Ale protože na naší ulici je od našeho baráku vidět půl kilometru dozadu a kilometr dopředu, měl jsem tudíž jistotu, že kromě nich tam nikdo jinej není, zavolal jsem na ně jenom městskou a ne státní policii.
tak to to moc selským rozumem nebereš, protože pokud v okolí těch lidí nikdo nebyl, tak bez roušky nikoho neohrožovali. Tak pak není důvod na někoho volat policii. I dle odborníků se má rouška nosit mezi lidmi a ne pokud člověk kolem sebe nemá několik metrů člověka. Vláda to samozřejmě pojala jinak, ale já tedy když se jdu projít mimo civilizaci a potkám běžce bez roušky, tak by mě nenapadlo na něj volat policii, většinou se vyhneme obloukem. A každý má třeba šátek na krku, který si pak nasadí když jde nebo běží mezi lidi.
Velký problém budou mít děti, co si neumí hrát, ty, které nemají žádné koníčky, ty, které jsou ze všeho unuděné a rodiče, kteří jim neumí najít doma zábavu. Těch, co jsou zvyklí být pořád venku je minimum, většina je spíš zvyklá na zápřah škola -koníčky -OC, což teď nemůžou. A to jsme doma týden…jsem zvědavá na reakce za mesic. Ale aspoň se všichni budeme dětem na plno věnovat.
Nezvládám, mám dítě s VD a ADHD a doma se nudí a dělá jen bordel, jen řve a pořád knourá, snažím se chodit aspon na procházky, ale to je nuda a ted zas problém s rouškou, řev a zhtekot, včera skoro roušku vzteky rozkousal..snažím se nahradit terapie, které ted vypadly, ale doma nechce spolupracovat, oba s mužem děláme v gastru a ted jsme bez práce..takže méně penez..do toho muž si to hodil jako dovolenou, jen spí, kouká na tv nebo je u pc, já jen uklizím a snažím se neco dělat s dítětem, týden a už mi hrabe, začínám přemýšlet o rozvodu, pre ted je doma, nedlá dlouhé směny a stejně žádná změna, naopak snad ještě horší, jak je rozválenej a zlenivělej, dosta ho ven, to raději jdu sama, jen se hádáme, do toho naše hyperaktivní dítě a pořád mi volá tchýně, že jestli to chytne, že to bude její konečná, vyděšená k smrti, ale doma na zadku nesedí, kecá venk use sousedkou, když ji chci udělat závoz to a to se ji nelíbí, nemají český česnek, tak to ne, tak šup a leti do obchodu a to najedno ustarch nemá, mám už všeho po krk, já měla nastoupit do nové lepší práce a ta padla, měla jsme tam mít víc penez a lepší pracovní dobu a nic..nemáme vyřešene SPC kvůli logo školce, tak ted nevim co, asi nám logo školka nevyjde, pre už to nestihneme nejspíš, takže za mě, jsme totálně vyhořelá ![]()
@Anonymní píše:
Velký problém budou mít děti, co si neumí hrát, ty, které nemají žádné koníčky, ty, které jsou ze všeho unuděné a rodiče, kteří jim neumí najít doma zábavu. Těch, co jsou zvyklí být pořád venku je minimum, většina je spíš zvyklá na zápřah škola -koníčky -OC, což teď nemůžou. A to jsme doma týden…jsem zvědavá na reakce za mesic. Ale aspoň se všichni budeme dětem na plno věnovat.
tak já se třeba dceři věnuji naplno pořád, ale je fakt, že jsme zvyklé být pořád venku, v bytě trávíme minimum času, hodně výletujeme, stýkáme se s kamarádkami a jejich dětmi, takže tohle je ted nové, ponorka, aktivit máme i doma dost, ale i ty se omrzí, hlavně vidím na dceři, že ji chybí školka a dětský kolektiv, přeci jenom, já si neumi mtak hrát a taky mám jiné povinnosti, dcera se umí zabavit sama, ale má dny, kdy prostě si hrát sama nechce a věci, které máme doma ji nebaví, procházky jsou fajn, ale taky se omrzí, bereme míč a různé veci, ale i tak, navíc jamakám po večerech, když můžu, pre s dítetem za zády nemohu se plně věnovat práci, mám HO, naštěstí ted to jde dělat po večerech, přes den řeším jen akutní veci, mail a telefony, ale prostě jsme už unavená, jak nespím a přes den se věnuji dítěti, tak už není energie pořád někde běhat a u domácích věcí jako puzzle, různé kreaticní veci mi padá hlava, do toho ještě děláme logopedii, která ji nebaví, tak musim improvizovat a snažit se ji to udělat zajímavé, ale cítím po týdnu, že ta křivka padá dolů, co bude za měsíc teda nevim..asi chocholoušek pro všechny
muže mám ráda, ale nejsme zvyklí být spolu tak často
takže to je taky novinka defacto..ted s ejen bojim, abychom nebyli v uplné karantene, zatím mě zachranuje to, že chodíme aspon ven.. ![]()
@řeřicha píše:
Mám dvě děti (3 roky a 5) a jsme doma už 14 dní, máme teda zahradu, to je velká výhoda. Zatím se děcka nenudí, ale asi začnu dělat něco mezi táborem a školou (dopo při pětiletá bude dělat úkoly pro předškoláky, malej se učit barvy, tvary). Odpo táborové hry (budeme dělat vlajku naší rodiny, pokřik, hrát hry, sbírat dřevo na táborák atd.). Úplně se mi do toho nechce, ale asi není jiná cesta, pokud to bude ještě trvat X měsíců.
zahradu zavidim, aspon na takové to vypustim dopoledne a něco poklidim, uvařim, dam si kafe na vzduchu, my nemáme ani balkon a jsme ve 2KK, ložnice pidi, tak defacto jen obývák, nikdy mi to tolik nevadilo, pre jsme většinou pořád pryč, ted cítím, jakm oc hrozné to je, všichni v jednom pokoji.. ![]()
@Lucka1111 píše:
tak to to moc selským rozumem nebereš, protože pokud v okolí těch lidí nikdo nebyl, tak bez roušky nikoho neohrožovali. Tak pak není důvod na někoho volat policii. I dle odborníků se má rouška nosit mezi lidmi a ne pokud člověk kolem sebe nemá několik metrů člověka. Vláda to samozřejmě pojala jinak, ale já tedy když se jdu projít mimo civilizaci a potkám běžce bez roušky, tak by mě nenapadlo na něj volat policii, většinou se vyhneme obloukem. A každý má třeba šátek na krku, který si pak nasadí když jde nebo běží mezi lidi.
Ehm, ironie ![]()
@Anonymní píše:
Nezvládám, mám dítě s VD a ADHD a doma se nudí a dělá jen bordel, jen řve a pořád knourá, snažím se chodit aspon na procházky, ale to je nuda a ted zas problém s rouškou, řev a zhtekot, včera skoro roušku vzteky rozkousal..snažím se nahradit terapie, které ted vypadly, ale doma nechce spolupracovat, oba s mužem děláme v gastru a ted jsme bez práce..takže méně penez..do toho muž si to hodil jako dovolenou, jen spí, kouká na tv nebo je u pc, já jen uklizím a snažím se neco dělat s dítětem, týden a už mi hrabe, začínám přemýšlet o rozvodu, pre ted je doma, nedlá dlouhé směny a stejně žádná změna, naopak snad ještě horší, jak je rozválenej a zlenivělej, dosta ho ven, to raději jdu sama, jen se hádáme, do toho naše hyperaktivní dítě a pořád mi volá tchýně, že jestli to chytne, že to bude její konečná, vyděšená k smrti, ale doma na zadku nesedí, kecá venk use sousedkou, když ji chci udělat závoz to a to se ji nelíbí, nemají český česnek, tak to ne, tak šup a leti do obchodu a to najedno ustarch nemá, mám už všeho po krk, já měla nastoupit do nové lepší práce a ta padla, měla jsme tam mít víc penez a lepší pracovní dobu a nic..nemáme vyřešene SPC kvůli logo školce, tak ted nevim co, asi nám logo školka nevyjde, pre už to nestihneme nejspíš, takže za mě, jsme totálně vyhořelá
S takovým chlapem mít dítě, to je teda výhra, promiň. Nemáš to teda vůbec lehký, hodila bych mu na hrb aspoň matinku, ať si kolem ní skáče sám. Sobec ![]()
@zdenik1988 U nás normálka, akorát holt nechodíme na procházky. Dnes dopoledne s námi syn pekl housky, to ho moc bavilo. Doma má kluk i nějaké akcnejsi hracky (velké kostky na lezení, velký mic, houpačku, tunel, skluzavku, bazének s míčky…), tak se může vcelku vyřadit i doma.