Karanténa - jak přežít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
21.3.20 12:22
@Anonymní píše:
Nezvládám, mám dítě s VD a ADHD a doma se nudí a dělá jen bordel, jen řve a pořád knourá, snažím se chodit aspon na procházky, ale to je nuda a ted zas problém s rouškou, řev a zhtekot, včera skoro roušku vzteky rozkousal..snažím se nahradit terapie, které ted vypadly, ale doma nechce spolupracovat, oba s mužem děláme v gastru a ted jsme bez práce..takže méně penez..do toho muž si to hodil jako dovolenou, jen spí, kouká na tv nebo je u pc, já jen uklizím a snažím se neco dělat s dítětem, týden a už mi hrabe, začínám přemýšlet o rozvodu, pre ted je doma, nedlá dlouhé směny a stejně žádná změna, naopak snad ještě horší, jak je rozválenej a zlenivělej, dosta ho ven, to raději jdu sama, jen se hádáme, do toho naše hyperaktivní dítě a pořád mi volá tchýně, že jestli to chytne, že to bude její konečná, vyděšená k smrti, ale doma na zadku nesedí, kecá venk use sousedkou, když ji chci udělat závoz to a to se ji nelíbí, nemají český česnek, tak to ne, tak šup a leti do obchodu a to najedno ustarch nemá, mám už všeho po krk, já měla nastoupit do nové lepší práce a ta padla, měla jsme tam mít víc penez a lepší pracovní dobu a nic..nemáme vyřešene SPC kvůli logo školce, tak ted nevim co, asi nám logo školka nevyjde, pre už to nestihneme nejspíš, takže za mě, jsme totálně vyhořelá :zed:

Se „speciálními“ dětmi to musí být hrozné.
A co dítě zapojit víc do domácích pracích? Já jsem ty moje zabavila na půl dne úklidem. Každá dostala hadr a myli si svoje hračky v pokoji. A ještě měli pocit jak jsou důležité :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
21.3.20 12:31
@fera21 píše:
Ehm, ironie :)

aha, tak já myslela že to myslíš vážně. :) Ono si myslím že by se bohužel našlo dost lidí, kteří by ty policisty fakt zavolali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
21.3.20 14:24

U nás se jede tak nějak normálně, jako každý jiný den.
Máme 3 děti ve věku 7,8,9 let. Dopoledne dělají úkoly ze školy, pak uvařím oběd a najíme se. Po jídle mají chvilku pohádky a pak si jdeme hrát - staví si jejich milované lego, hrajeme společenské hry, malujeme obrázky a tvoříme. Nebo naopak mi pomáhají s uklidem - věší prádlo, utírají prach, uklizí myčku, žehlí.
Odpoledne maji také dovoleno 30min na hry v telefonu.
Když bylo teď v týdnu hezky, tak kolem 16hod jsme vyjeli za město do odlehlého lesa, kde se děti proběhaly, vyřezávaly z kůry lodičky, vytesávaly kameny - zabava se najde vždy a všude.
Ale věrim tomu, že jakmile bych se začala hroutit, tak děcka začnou být nesnesitelný :mrgreen:
Takže tuto situaci beru s nadhledem a tak, že mám konečně 100% čas na to, ho věnovat domovu a rodině.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 16:07
@alli_li píše:
U nás se jede tak nějak normálně, jako každý jiný den.
Máme 3 děti ve věku 7,8,9 let. Dopoledne dělají úkoly ze školy, pak uvařím oběd a najíme se. Po jídle mají chvilku pohádky a pak si jdeme hrát - staví si jejich milované lego, hrajeme společenské hry, malujeme obrázky a tvoříme. Nebo naopak mi pomáhají s uklidem - věší prádlo, utírají prach, uklizí myčku, žehlí.
Odpoledne maji také dovoleno 30min na hry v telefonu.
Když bylo teď v týdnu hezky, tak kolem 16hod jsme vyjeli za město do odlehlého lesa, kde se děti proběhaly, vyřezávaly z kůry lodičky, vytesávaly kameny - zabava se najde vždy a všude.
Ale věrim tomu, že jakmile bych se začala hroutit, tak děcka začnou být nesnesitelný :mrgreen:
Takže tuto situaci beru s nadhledem a tak, že mám konečně 100% čas na to, ho věnovat domovu a rodině.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: Krásně napsáno, cítím to taky tak. Mám sice „jen“ jedno dítě, ale prostě si to užíváme, hrajeme si, tvoříme, dělám to, na co dřív nebyl čas. Tak trochu nechápu, jak může být někdo na mašli z toho, že je už celý týden s dětmi doma :think:
Vždyť jsme mámy :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 17:19
@Anonymní píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Krásně napsáno, cítím to taky tak. Mám sice „jen“ jedno dítě, ale prostě si to užíváme, hrajeme si, tvoříme, dělám to, na co dřív nebyl čas. Tak trochu nechápu, jak může být někdo na mašli z toho, že je už celý týden s dětmi doma :think:
Vždyť jsme mámy :nevim:

no tak každé dítě je jiné, chápu mámy, které s dětmi dělají to a to a užívají si to, ale jsou děti, které u činnosti nevydrží minutu, ja takové dítě mám, prostě u ničeho nevydrží, věčně se vzteká, fnuká a knourá, u nás je to i tím, že má dle doktorky nedozrálou nervovou soustavu a celkově nesouměrný vývoj a do toho nemluví, ale jsou takové děti i bez diagnozy..a ano, já se z toho hroutím, ty dny se táhnou a není nic čím bych si ten čas užívala, když jsme doma, venku to ještě jde, i když jsou taky momenty, kdy je to těžké, ale to už mám zmáklé, být zavřená doma je prostě na mašli, dítě jen vymýšlí blbosti, do nějaké systematické hry se nechce zapojit, jen někde leze, skáče, do domácéích prací se snažím zapojit, ale nejde to, taky si občas představuji jaké by to bylo, kamatádka má 5 letou a hrajou společenské hry, sednou si ke stolu a dělají společně neco, dítě si samo umí vyhrát atd..u nás to není, takže tak, druhá věc je, že prostě mě to ani nenaplnuje, dělám to kvůli dítěti, jasně, ale představa celého dne s dětskými aktivitami dnem za dnem prostě není pro mě, i když se to snažím dělat..každý to má jinak no..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.20 20:14

Vy co máte milenky/milence… scházíte se v této době?

• Citovat
  • Upravit
17363
13.12.20 12:08

Holky, ahoj… obnovuji diskuzi, měli jsme dvě karantény asi měsíc po sobě, teď máme tu druhou prodlouženou…
Mám čtyřletou, zdravou, živou, aktivní… zavřenou doma, bez kamarádů… jsem s ní ráda, je to šikovné a pohodové dítě, ale co je moc, to je moc…
jste na tom někdo podobně? co děláte celé dny? Jaký máte režim?
pojďte popovídat a trochu se vzájemně podpořit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.12.20 12:18

Napakovat děti do auta a vyrazit do lesa. Hledat kešky, hrát hry, udělat nějakou bojovku, udělat si ohen, opéct buřty ( maršmelouny, hady z kynutého těsta, udělat kotlíkový guláš), postavit dům z větví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
13.12.20 12:45
@azaleila píše:
Holky, ahoj… obnovuji diskuzi, měli jsme dvě karantény asi měsíc po sobě, teď máme tu druhou prodlouženou…
Mám čtyřletou, zdravou, živou, aktivní… zavřenou doma, bez kamarádů… jsem s ní ráda, je to šikovné a pohodové dítě, ale co je moc, to je moc…
pojďte popovídat a trochu se vzájemně podpořit :-)

Ahoj. Hrejte společenské hry, najdi na PC nějakou pěknou pohádku. Třeba Kozí příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
13.12.20 12:55

Pečeme cukroví, hrajeme hry, malujeme a když je nejhůř, nalozime je do auta a jedeme do lesa

• Citovat
  • Upravit
24182
13.12.20 13:00
@azaleila píše:
pojďte popovídat a trochu se vzájemně podpořit :-)

Syn byl v karantene, zbytek rodiny byl “dobrovolně” s nim. Kromě školy, kterou začali distančne o dva dny dříve než zbytek, jsme hráli deskovky. Je pravda, ze syn je starší, ale když jsme s manželem v tom okamžiku nemohli ani jeden, syn si tu dělal prekazkovou dráhu a běhal tu v bytě. Taky se mnou cvičil, více jsme pekli, tak mě pomáhal apod.

Edit: když bylo nejhůře, poustela jsem mu filmy nebo pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.20 13:17

Byli jsme 20 dnu v kuse. Manzel po urazu, ja homeoffice a deti 8 a 9 doma. Takze jsem na ne od 8 do 17 hod rvala, at jsou zticha. Jistil to neomezeny pristup k tabletu. Proste tech 8 hod denne si neco poustely na tabletu, jinak bych nestihala praci. Skolu jsme kontrolovali vecer. Nastesti se samy uci bez problemu. Diky bohu ma cast rodiny covid za sebou a tak uz nemusi do karanteny, kdyby to chytla ta druha cast.

• Citovat
  • Upravit
17363
13.12.20 13:17
@Ariadne píše:
Pečeme cukroví, hrajeme hry, malujeme a když je nejhůř, nalozime je do auta a jedeme do lesa

a v tom lese je necháte? :mrgreen: (vtip)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
13.12.20 13:20

Díky za typy… já spíš myslela jak celkově fungujete, jaký máte režim, zda vyspáváte, máte pyžamové dny a tak?
Já se totiž snažím to nějak udržet, spát v osm, ráno snídaně u stolu, ne u televize a tak nějak celý den…
pracuji částečně z domu, do práce nemůžu kvůli dítěti a po pravdě, do zdravotnictví se teď moc nehrnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
13.12.20 13:36

@azaleila my jsme zatím měli jen ty povinné školní karantény a to na jaře jsme teda jeli bez režimu, protože nebyla online výuka tak moc pravidelná a já jsem si schválně dávala hodiny nejdřív v 9, radši v 10. Takže kolem 8 vstát, nasnídat. Syn se pustil do učení, dcera školková s hrála. Pak jsem šla učit, syn měl nějaký přepis nebo matiku. Oběd a po obědě jsme naštěstí mohli chodit ven, tak jsme šli na procházku a nebo na dvorek. Po návratu deskové hry atd.
Nyní to bylo horší. Už i děti měly online hodiny a já jich měla o dost víc než na jaře. Takže se vstávalo kolem 7.15, nasnídat a pustit se do učení. Po obědě jsme dořešili školu, co se nestihlo dopoledne a šli jsme se utahat ven. Pak opět hry. Pyžamové dny u nás nejdou na chodbách mámu zimu a odstonali by jsme to. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí