Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim, mela bych na vas tady dotaz, jestli by byl veterinar bylo by fajn, ale i kdyby s tim mel nekdo jen zkusenost.
U nasi 3lete fenky byl zjisten karcinom stitne zlazy.Jako lecba nam byla doporucena terapie radioaktivnim jodem, nemate s tim prosim nekdo zkusenost?
Uprimne se toho velmi bojim, protoze by tam mela zustat 14 dnu a pote nesmi mesic k detem, ktere mame
Navic je na nas velmi fixovana taktez deti na ni.
Jsem v naprostem soku. Lecba lekem, pri kterem by s nami mohla zustat doma pry neni tak ucinna. Lecba samozrejme neni levna, ale je to clen rodiny a chceme ji pomoci.
Pokud bychom ji nelecili vubec prognoza je 3-6mesicu ![]()
Dekuji za pripadne zkusenosti.
No tak léčí se to evidentně jako u lidí, já mám ca štítné. K dětem nebude moct, protože bude zářit. Taky nemůžu po léčbě k těhotným, dětem, k jiným na určitou vzdálenost. Nemáte kotec?
@dlouha
Nee, je s nami normalne doma, kotec nemame.Ano lecba je jako u lidi, jenze tem to vysvetlis proc to tak je, zvireti tezko.
@Atra to je jasný, ale moc možností nemáte, bude se muset izolovat, třeba v nějaké místnosti, já vím, je to hrozný, ale nedá se nic dělat, nechat vyběhat venku, co operace, ta není možná?
@dlouha
Je to sileny
Prave nevim aby pak cela lecba nebyka k nicemu, dame ji tam bude sama bez nas vr stresu a pak misto abychom ji pomszlili ji soupnout nekam do kotce
Kdyby byla zvykla byt venku, ale 3 roky s nama doma s detmi.
Pry neda, protoze je tam kolem spoustu cev a slach. Nejvetsi vztek mam na veterinare, ktery mi tvrdil, ze ta mala boule nic neni, at “to” nesleduju. Upozornovala jsem ho nekolikrat.Ma to cca rok, az ted v podlednich mesicich to vic povyrostlo, tak jsme sli jinam a bum.
Porad si rikam, jestli to neni treba nezhoubne, kdyz to ma takto dlouho. Zajimal by me nazor jineho veterinare.
@Atra píše:
@dlouha
Je to silenyPrave nevim aby pak cela lecba nebyka k nicemu, dame ji tam bude sama bez nas vr stresu a pak misto abychom ji pomszlili ji soupnout nekam do kotce
Kdyby byla zvykla byt venku, ale 3 roky s nama doma s detmi.
Pry neda, protoze je tam kolem spoustu cev a slach. Nejvetsi vztek mam na veterinare, ktery mi tvrdil, ze ta mala boule nic neni, at “to” nesleduju. Upozornovala jsem ho nekolikrat.Ma to cca rok, az ted v podlednich mesicich to vic povyrostlo, tak jsme sli jinam a bum.
Porad si rikam, jestli to neni treba nezhoubne, kdyz to ma takto dlouho. Zajimal by me nazor jineho veterinare.
u našeho psa to nebyli schopný zjistit dva veterináři, třetí to zjistil, ale bylo pozdě pes pošešl a hezký to nebylo, jestli vám nabízí léčbu tak zapomen na to co chceš ty a dej ho léčit a nebo jí nech uspat
no a proč s ní k tomu veterináři nedojdeš? dělali punkci?
@ka2ka
U vererinaru byla dvou, kdyz pominu toho blba, co stale tvrdil, ze to nemam pozorovat.
Delali ji biopsii a ta jim vysla neprukazna.Cele kolo rtg, CT, krev.
To ze se bude lecit je jasne. Chtela jsem vedet, zda ma nekdo zkusenost s radioaktivnim jodem u psa.To ze tam musi byt 14dnu, nez k ni kdokoli bude moci jit.Pote k ni nesmi deti mesic a dospely si maji drzet odstup.
Proto bych chtela lecbu, pri ktere by mohla byt normalne doma. Proto se ptam na zkusenosti. Jestli je tu nekdo ma.
@Atra a jakou léčbu ti nabízí na doma? letrox nebo eutherix?
@Atra to chudák pes pokud byl zvyklý na blízký kontakt
nejhorší to bude pak doma aby byla oddělena od ostatních
psovi tohle nevysvětlíš že je to pro dobro všech ![]()
@ka2ka
Melo by to byt Palladia, to je asi veterinarni lek.
Nema ale pry ale takovou ucinnost jako ten radioaktivni jod. S timhle lekem muze byt doma. Existuje jeste dalsi lek, ovsem opet nesmi byt u deti.
Jak dlouho trvalo nez vas pes zemrel? Jde mi o to, ze ona to ma cca rok (reseno s vetem) a az ted se to zacalo zvetsovat. Porad se asi drzim v nadeji, ze by to nemuselo byt zhoubne ![]()
@Markéta80
Presne, je to naprosto silene.Uz to ze by mela byt na klinice, sama s infuzema, pak se vrati a ze stresu do stresu
I pro nas, aby deti k ni nesly, zavrena venku. Proste strasny..Jsem z toho vazne spatna.
@Atra píše:
@ka2ka
Melo by to byt Palladia, to je asi veterinarni lek.
Nema ale pry ale takovou ucinnost jako ten radioaktivni jod. S timhle lekem muze byt doma. Existuje jeste dalsi lek, ovsem opet nesmi byt u deti.
Jak dlouho trvalo nez vas pes zemrel? Jde mi o to, ze ona to ma cca rok (reseno s vetem) a az ted se to zacalo zvetsovat. Porad se asi drzim v nadejei, ze by to nemuselo byt zhoubne
zhruba rok, byl to pes tchána ten byl dlouho době v nemocnici, tchýně nikomu neřekla, že nežere a chová se zvláštně to trvalo půl roku, půl roku lítání po veterinářích když na to přišli bylo to pozdě
jako opravdu bych neřešila že se mu a vám bude stýskat a dala ho na těch 14 dní, to zvládnete vy i on a hlavně se ti může začít měnit i povahově bude unavený mít boleti a může začít být agresivní
@ka2ka
Aha…no pokud veterinar nevymysli jinou moznost, tak to budeme muset zvladnout ![]()
Ceka nas dalsi vysetreni, zda je na lecbu jodem vhodna.Je to vsechno jako zly sen.
@Atra píše:
@ka2ka
Aha…no pokud veterinar nevymysli jinou moznost, tak to budeme muset zvladnout
Ceka nas dalsi vysetreni, zda je na lecbu jodem vhodna.Je to vsechno jako zly sen.
ten pes byl mazel, úžaný, hodný miloval děti, na konci byl agesivní, zlý, pokoušel se kousnout kohokoliv útočil, takže to že si ho necháte doma a nepodstoupí pořádnou léčbu může být v tomhle hodně velký risk
@ka2ka
Budeme vsechno konzultovat s vetem, uvidime s cim ted prijdou.