Kariéra - budu špatná máma?

Anonymní
4.10.12 15:38

Kariéra - budu špatná máma?

Dobrý den,
omlouvám se že anonymně, nechci, aby blízké okolí vědělo, co vám tady budu psát.
Mám doma roční dítě a možnost pracovat na zajímavé pozici. Doteď jsem se věnovala jen mateřství, ale tahle nabídka přišla a je hodně zajímavá, láká mě vrátit se do práce. Hlídání by zajišťovala babička, nebo manžel, který podniká, takže bychom to vše museli skloubit. Jde mi o to, jestli nebudu špatná máma, všude se píše, že první tři roky jsou nejdůležitější, že by dítě mělo být hodně s mámou. Šlo by o práci odpoledne a občas o víkendech, jinak bych mohla pracovat z domu.
Jsem nastartovaná, ale hryže mě červík pochybnosti, jestli tím nebudu ochuzovat dítě…
Jsou tady maminky podnikatelky, nebo pracující?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
4.10.12 15:45

Myslím, že špatná máma nebudeš ;) pokud si na dítě najdeš každý den trochu času na pořádné pomazlení a pomuchlání, pokud ho bude hlídat babička nebo tatínek - tak proč ne :nevim: ;)
uvidíš, jak se vám to podaří skloubit, já pracuju z domu a zvládáme to (ač poslední dobou hůř, protože malá vyžaduje mnohem víc pozornosti a od práce nás vyloženě tahá)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
4.10.12 15:50

Já bych se nebála, vždycky to jde, když se chce, já jsem se u obou dětí zapojila do pracovního procesu, když dosáhly rok..navíc v zahraničí je normální, že se matky vracej do práce po třech měsících a děti jsou v jesličkách nebo u chův..Nevím, o co by měly být děti ochuzené, vždyť o mámu nepřijdou :)
práce z domova je ale ošidná, já to tak mám a je to podle mě horší, než jít dělat mimo domov (pokud máš možnost hlídání). Sice jsem s dětma doma, ale pořád je od sebe odháním, ať mi dají pokoj, že pracuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
4.10.12 15:51

Ahoj, ja si taky myslim, ze spatna mama urcite nebudes..bydlim v Anglii, kde maminky chodi do prace, kdyz malym jsou 3 mesice, nebo v 9ti mesicich, kdyz jim skonci materska. Nekdy to proste nejde tak jak by se chtelo.ale jestli ty se citis pripravena, a najdes si chvilku pro prcka, tak proc ne. Hlavne, at ti do toho nikdo nekeca, to je jenom tvoje vec. Tohle me vadi na CR, ze kazdy strka nos, kam nema…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.12 15:53

Díky, víceméně budu pracovat pár hodin týdně mimo domov, doma bych dodělávala věci na notebooku, to už tolik času nezabere.
Děkuji :hug:
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
13119
4.10.12 15:54

Dítě potřebuje hlavně spokojenou matku a pokud ho bude hlídat otec nebo babička, tak bych v tom neviděla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
4.10.12 16:00

Ahoj, ja pracuji (z financnich duvodu) od pul roku meho drobecka, sice z domova, ale i tak ho hlida moje mamka o poschodi vys, takze me vidi jenom rano, kdyz ho tam vedu a pak odpoledne, kdyz ho vyzvedavam (jako ve skolce), ale ani tak mi nepripada, ze bych byla spatna mama, protoze se o maleho staram poradne a hlavne musim vydelavat, abych nas uzivila… ;)

Takze za me rozhodne ne… :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
7932
4.10.12 16:20
@Anonymní píše:
Díky, víceméně budu pracovat pár hodin týdně mimo domov, doma bych dodělávala věci na notebooku, to už tolik času nezabere.
Děkuji :hug:
ZAKLADATELKA

no, já jsem to předtím nedopsala, protože mě tahala dcera pryč, ale chtěla jsem taky napsat, že v zahraničí je celkem obvyklé, že se matka do práce vrací brzy…

a teda práce doma je v tomhle opravdu ošidná, my děláme z domu oba a malá nás tahá od práce imrvére, většinou samozřejmě toho z nás, který má práce víc nebo je to neodkladnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24156
4.10.12 16:35

Zakladatelko, já si taky myslím, že špatná máma nebudeš, pokud budeš pracovat. Jde o to, aby jsi si na dítě nebudeš jinak zanedbávat. Jinak, mě kdyby se naskytla výborná nabídka a měla hlídání jako ty, tak neváhám a jdu do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
4.10.12 16:56

Já taky pracuju od půl roku malé a ošizená určitě není…když jsem v práci (ČÚ) stará se o malou mamča…tím víc se pak snažím malé věnovat. Ze začátku se ti možná bude stýskat, ale pak si zvyknete obě…spokojená máma = spokojené dítě a je dobré, že nevypadneš z pracovního tempa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
4.10.12 17:04

Ja myslim ze spatna mama urcite nebudes. Nesmi to byt v modu „dite rve, ja musim rychle neco dodelat“. Ale pokud dokazes skloubit hlidani tak, aby byla mala spokojena, tak neni co resit. Ja mam 7 mesicni ditko a pracuji porad, spise si rikam ze casem to budu muset preskladat jinak (hodiny na hristi atd.), ale zatim to jde paradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
4.10.12 17:18

Maminka je nejdůležitější do roku, pak je dítě spokojené i s jinou blízkou osobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
4.10.12 19:28

Taky pracuju, malý bylo 5m když jsem šla zpátky do práce. Přes den jí hlídá mamina a funguje to dobře. Je teda fakt, že přijdu z práce, vezmu malou a nic jinýho mě nezajímá, všechno dělam až když usne a nevypadá že by strádala, naopak. Kdybych s ní byla doma tak bych koukala udělat něco i přes den, takhle se jí věnuje máma na 100 % a já taky, až si říkám jestli tý pozornosti nemá moc :lol: Hele znám mámy co jsou s dětma doma 3 roky a do práce by už po roce potřebovaly jít příkazem, protože jim to doma leze na hlavu, jenom vaří a uklízí a na děti ječí. Není to o tom, kolik hodin denně s prckem strávíš, ale jak se mu věnuješ, takže jestli se ti do práce chce, tak běž bez výčitek svědomí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.10.12 20:43

Ahoj, ja jsem se do prace vratila na plny uvazek tento tyden, dcerce je 8 mesicu. Na rodicovske dovolene me vystridal manzel. Zatim je to dobre, vsichni jsme spokojeni. Neboj, to zvladnes. Hlavni je mit hlidani, na ktere se muzes spolehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
4.10.12 20:52

Pokud máš takovouto nabídku, tak vůbec neváhej. Já se takhle vracela v 8 měsících viktora. nejdřív měl chůvu a teď už chodí do jeslí. spokojení jsme oba dva.
jak už bylo napsáno, důležitější je kvalita péče než kvantita ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí