Kariéra - budu špatná máma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
323
13.6.15 14:30

@Svistice mířila jsem přímo na situaci zakladatelky, jesně, že to chápu u ženksý, která ty prachy potřebuje, ale zakladatelka je dle svého příspěvku až tolik nepotřebuje (nechci psát, že vůbec)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
13.6.15 14:31

@jdukolem ano, JÁ to nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
13.6.15 14:31
@kapuletka píše:
Nechápu tyhle,,matky" co si pořídí dítě a v jeho půl roce ho šoupnou babičce :zed: Proč sis teda to dítě pořizovala a proč proboha vůbec uvažuješ nad dalším? Asi jsem z jiné dimenze, ale když si pořídím dítě tak snad proto, že ho chci a když píšeš, že manžel vydělává dost, proč bys proboha chodila do práce od 15 měsíčního dítěte na plný úvazek? Pochopím když jde ženská s takovýmhle mrnětem do práce 1×týdně, proti tomu absolutně nic nenamítám, ale tohle fakt nechápu a nikdo mi to nikdy nevysvětlí :nevim:

No já než jsem měla děti, tak jsem si taky myslela, že budu doma s dětmi šťastná, možná mi mohlo napovědět, že prostě nejsem typická hospodyňka, domácký typ a přesto, že své děti miluju, doma mi to dělalo vyloženě špatně. Malému je rok, kojila jsem ho ještě minulý týden, teď už kvůli lékům nemůžu, jinak bych kojila dál, ale být doma nezvládám.
Taky tedy po 4 letech doma jsem už trochu blbnula.
A poslední věc, když mi bylo náct, umřel mi táta a vím, jak měla mám problém se dvěma dětma, i když třetí nejstarší vydatně pomáhala, a prostě nechci být závislá na chlapovi, mám z toho úzkosti (prostě v noci nespím a strachuju se co bude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
13.6.15 14:35

@Svistice jít do práce na jeden den v týdnu až takové sci-fi není, vím o 2 mámách co takhle chodí a znám dalších 10 co chodí na 2 dny v týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
13.6.15 20:29

Druhému dítěti bych se nebránila. Ale vzhledem k mému věku a zdravotnímu stavu by muselo přijít co nejdřív.
Bydlíme na vesnici a při debatách na dětském hřišti každá druhá mamina „brečí“, jak je to strašné mít 7600 měsíčně. Sousedka si pravidelně týden před rodičákem chodí půjčovat peníze na plenky a Nutrilon. Když se ženy vrací po víceleté pauze od dvou dětí do práce, tak jsou ve finále rády za půlúvazek v místním marketu nebo práci u pásu v nedaleké továrně, aby měly vůbec nějaký příjem. S brigádami není problém, ale do budoucna to nic neřeší.
Od 14-ti let jsem chodila na brigády a celý dosavadní život jsem byla schopná se slušně uživit sama, tak asi jen těžko přijímám to, že by veškeré finance byly na manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.6.15 21:36

@priserka.jd Rozhodnout (a hlavně dohodnout), se musíte vy dva z manželem. Já bych na plný od dítěte s tím, že bude furt u babičky nešla. Takže v tvé situaci bych asi buď zůstala na stávajícím místě a pokud by to tam pro mě bylo neúnosné, tak bych hledala jiný zkrácený úvazek.

Ještě mě napadla možnost nakombinovat hlídání babičky (ideálně s možností home office) a jeslí. Otázkou taky je, jak moc pracovně je vytížený manžel, zda má možnost práce z domova či pružnou pracovní dobu. Prostě aby jste oba nejezdili každý den v šest večer domu, dali unavenému dítěti večeři, vykoupat a spát, ale aby se dítěti mohl někdo z vás dvou i v týdnu alespoń trochu věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí