Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jenže, jakmile řeknu ne, tak mám hrozné výčitky a vše je kolem mě najednou špatně. Cítím se, jako bych zklamala.. Proto bych potřebovala někoho, kdo by mi pomohl s odblokováním. Já vím odkud to pramení, ale nejde to prostě přepnout v hlavě a chovat se jinak. Těžko to popsat, kdo si to nezažil. Zkoušela jsem i kartářky, protože k psychologovi nechci. Vím, že je to asi běh na dlouhou trať, ale to, jak se ke mě zachovaly některé osoby, mě srazilo opravdu na kolena
Nejde to přepnout si to sama, chápu, zažila jsem. Člověk sám si v tomto nepomůže, potřebuje pomoc. Mě nakopla kineziologie, pak jsem pokračovala dále. Ale je to běh na dlouhou trať.
Ale je to úleva - předtím to bylo, jako u tebe, řeknu ne a cítím se špatně. A teď řeknu ne… a zbytek je na tom druhém, distancuji se od jeho reakce, protože vím že je to jeho, ne moje. Ale sama to fakt nedáš, to si budeš jen namlouvat, že se tě to netýká, nebudeš to cítit, chce to fakt odblokovat.
Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskusi. poslední týdny, pomalu už měsíce se zabývám tou otázkou akce-dobrý skutek a co jde na zpět. jednodušeji řečeno, někomu chcete pomoct, kdo za vámi sám přijde a o tu pomoc si říká. já jako taková se tu v tu chváli nechám zlomit (člověk tam stojí tak dlouho, dokud vás nepřemluví). jenže, vrátilo se to pouze tak, že dotyčný si nabral, co se mu hodilo a já skončila vyflusaná a jako nicka, už jsem dala, už na mě nezáleží. jako takové vím, že se to dotyčnému vrátí, že jednou to ochutná z mého pohledu. ale. a to je právě to, kde se snažím najít nějakou rovnováhu. na karmu a minulé životy jako takové věřím. ale vážně se v daný moment mám utěšit pouze tím, že dotyčnému se to někdy, třeba v příštím životě vrátí? a z toho mám tady žít? žijeme přeci tady a teď (ano a na to mě dotyčný namotával). děje se mi to v cyklech, že se to vrací, už mě to vážně otravuje, chtěla bych také svůj klid a někoho, kdo bude umět i dávat. nebo alespoň zůstat u toho, o co tak žadonil… nemá někdo zkušenost? a to ještě podotýkám, že pokud takového pak kopnu do. ulí, tak následně mám výčitky, jak on se cítí (a on v tu chvíli, co ho pošlu někam, třeba skutečně lituje, ale najevo mi to nedá a řeším další otázky, jakobych mu já byla snad něco dlužna).
Co dáš, se ti vrátí. To je za mě jediné, na co se v životě můžeme spolehnout že fakt funguje.
@Elizabetthh píše:
Co dáš, se ti vrátí. To je za mě jediné, na co se v životě můžeme spolehnout že fakt funguje.
jakože se ti nikdy nestalo, že jsi pro někoho něco udělala dobrého a skončila jsi vyflusaná a dotyčného si následně použita přestala jakkoliv zajímat?
Jenže, jakmile řeknu ne, tak mám hrozné výčitky a vše je kolem mě najednou špatně. Cítím se, jako bych zklamala.. Proto bych potřebovala někoho, kdo by mi pomohl s odblokováním. Já vím odkud to pramení, ale nejde to prostě přepnout v hlavě a chovat se jinak. Těžko to popsat, kdo si to nezažil. Zkoušela jsem i kartářky, protože k psychologovi nechci. Vím, že je to asi běh na dlouhou trať, ale to, jak se ke mě zachovaly některé osoby, mě srazilo opravdu na kolena