Co říkáte na dnešní dohodu EU s Tureckem?

69235
18.3.16 19:43

Co říkáte na dnešní dohodu EU s Tureckem?

A co na bezvízový styk s Turky s členskými státy EU? Nebo snad nedej bože, aby se Turecko stalo členským státem?
Já na to říkám, že to snad nemůžou myslet váženě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
18.3.16 19:49

Myslím si, že je to další k*avovina co rozhodně nebude Evropě ku prospěchu, spíš naopak-obávám se :? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
18.3.16 20:00

Ze je to cire silenstvi a ze Evropa konci.
A nejhorsi na tom je pro me ta bezmoc s tim cokoliv udelat. Je to hrozne zoufalstvi s ohledem na budoucnost našich deti, pokud je vubec nejaka ceka :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
18.3.16 20:01

O v kostce jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
18.3.16 20:04

Zatim nic, jeste jsem nepostrehla, co presne dojednali, ale urcite ne nic dobreho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.3.16 20:13

Jooo, pojďme šířit paniku. :roll: :roll: :roll: :zed:

Jde o vracení uprchlíků zpět do Turecka. Za každého vráceného Syřana si Evropa vybere jiného, prověřeného z uprchlického tábora. Maximálně však 72 000. Turecku nasypou do kapsy v rámci nějakých projektů 3 miliardy eur a spustí se jedna nová kapitola, která je nutná ke vstupu do EU. Nikdo nikoho tedy nepřijímá. Jde o finanční a rozpočtová opatření. Takže tolik v kostce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.3.16 20:19

@Tinuvien já se neptala na uprchlíky, já se ptala na bezvízovou povinnost pro Turky, kterou Turci chtěli od června a Eu se to podařilo odsunout na říjen, takže reálně hrozí, že Turek bude mít bezvízový styk s celou EU, o obnovených přístupových jednání ani nemluvím. O kvótách a uprchlících jsme nenapsala ani slovo, to jsi napsala ty, takže zbytečně mlátíš hlavou o zeď.

A už jen bezvízový styk s Tureckem je krok, který je hoden šíření paniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
18.3.16 20:25

@terinka4444 Našla jsi někde znění té dohody? Teď čtu, že aby turci měli nárok na bezvízový styk musí splnit 72 podmínek a teď není splněna ani půlka - ale nikde jsem nenašla, co je to za podmínky, což by mě celkem zajímalo. Jinak ptala ses, co říkáme na dohodu - ta se týká i uprchlíků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
18.3.16 20:25

@Tinuvien ty moc nemas prehled, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.3.16 20:26

@terinka4444 pokud vím, tak jde pouze o zdednodušení vízové politiky, o rušení víz nepadlo ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.3.16 20:27
@Jana525 píše:
@Tinuvien ty moc nemas prehled, ze?

A ty ho jistě máš. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
18.3.16 20:29

@Tinuvien komentujes neco, co jeste nebylo ani oficialne zverejneno. Nebo ano? Jestli ano, tak si to taky rada prectu, zatim s tim docela otaleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.3.16 20:30

Turci jsou na koni a Erdogan je previt, který využívá situace. Jeho slova o tom, jak je evropa nemožná, když nepřijme miliony uprchlíků jsou směšné ve světle toho, jak se sami chovají ke kurdům.
Neschopná EU se nechá vydírat zemí, která pronásleduje opozici, potlačuje svobodu slova a tisku a někdo takový chce do EU, je to celé fraška.

Těžko říct, jak ta dohoda bude vypadat v praxi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.3.16 20:31

@Jana525 celý den to slyším v rádiu, píší o tom noviny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.3.16 20:32

@Jana525 a diakritika by nebyla? :think: Nebo to už nám taky Turci ukradli? :P