Kaše

867
29.4.09 12:36

Kaše

Zdravím. Danečkovi bylo teď 13 měsíců. Myslím, že jí celkem obstojně i když někdy to taky stojí za prd… Někdy mám pocit, že mám doma kyselinu a ne dítě, jindy vyžaduje pouze kaši a nic jiného si nevezme…
Večeříme většinou to, co bylo k obědu, myslím, že sní dost, ale stejně se ještě „dojídá“ kaší… Dělám mu jí do lahve a než usne vypije 330 ml kase… mě by to bylo jedno, ale kolem pulnoci se vzbudi a bez dalsich 330 proste neusne… Pak tedy nekdy vydrzi spat do 8, nekdy ne… Je to normalni?? Mam ho od tej kase odnaucovat??
Jakmile mu ale udelam tu samou kasi do talire, aby jedl lzickou, nesni nic… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.4.09 12:46

v roce uz by davno mel vydrzet v noci bez jidla,ty se preci taky necpes.zkus to nahradit mlikem,ale spis myslim ze je to zlozvyk kdyz ti lzickou z talire jist nechce,to znamena ze hlady to nebude:(..radsi bych pomalu odnaucila..

• Citovat
  • Upravit
5579
29.4.09 13:12

To asi zalezi na tobe, jestli se chces vyspat… ja k detem vstavala k obema az skoro do 2 let, ale ted uz si mala zvykla, ze proste v noci ma u sebe jen flasku s pitim a kdyz se probudi a chce jidlo tak ma proste smulu. V noci se spi a jidlo se do postele nenosi. Ted myslim jen tu nocni kasi, vecer nez jde spat mu ji klidne dej.
Myslim, ze se nebudi hlady, spis si zvykl, ze dostane tak to vyzaduje. Taky pocitej s tim, ze par noci ti asi bude rvat, nez si zvykne, ze proste nic neni. A misto kase bych zkusila davat mliko. To nemusis slozite v noci chystat (teda nevim jak je to s UM, moje deti byly rovnou na kravskym, bo UM nechtely).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
29.4.09 13:41

Ahoj,
tak náš malej sice míval večer kaši lžičkou a pak suanr z láhve a ještě hodně přes rok mu bylo a pořád měl ještě jeden noční sunar…

Ale pokud se toho chceš trochu zbavit, zkusila bych mu postupně ubírat tu noční kaši…dělat míň a míň…jestli přddtím normálně jí, tak najezenej bude a je to jenom o zvyku, ale pokud jí má hodně, tak si roztáhne žaludek a za chvíli má zase hlad. Takže dělat míň kaše, třeba i míň hustou nebo přejít jenom na UM ve flašce…

• Citovat
  • Upravit
2748
29.4.09 14:00

Já myslím, že to bude asi také jenom zvyk. V noci bych dítěti kaši asi nedávala, pomalu bych se snažila buď tedy dávky snižovat nebo to zkusit zrovna jen s UM, ale to si myslím, bude syn hodně protestovat a dost možná i plakat, na to se asi budeš muset připravit. Já pokud jem kojila jsem se také v noci nevyspala a to přeci nejde do nekonečna… proto jsme přestala a odpadlo i časté noční stávání. Takže přeju hodně štěstí, ať se vám to brzy podaří zvládnout a malému co nejmenší trápení. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.4.09 14:08

To je určitě zlozvyk. Já bych v noci už nedávala - i kvůli zubům. Kojení je teda něco jiného nebo vodu na pití, ale kaši nebo cokoliv jiného už bych se asi bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22020
29.4.09 17:24

Souhlasím s ostatními, kaši bych v noci nedávala ani náhodou… maximálně UM, ale i to jen v nejhorším případě, spíš vodu nebo neslazený čaj. Pokud se takhle hezky napucne večer, nemůže mít v noci hlad, taky mi to připadá jako zlozvyk… Už je dost velký, aby pochopil, že v noci se nejí.

Bohunka ______________
Helenka, 22 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
29.4.09 20:47
Anonymni píše:
v roce uz by davno mel vydrzet v noci bez jidla,ty se preci taky necpes.zkus to nahradit mlikem,ale spis myslim ze je to zlozvyk kdyz ti lzickou z talire jist nechce,to znamena ze hlady to nebude:(..radsi bych pomalu odnaucila..

Tak to je hodně radikální názor… Já bych to tak černobíle neviděla. Jestli je to jednou za noc a hošík nemá v roce 15kg tak mu tu kaši dopřej. Všakon s toho vyroste neboj… Nebo jak už tu někdo psal, nahraď to mlíkem a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
30.4.09 09:57

Aladina - a proč je kojení něco jiného … není - je to stejné - taky je to přece jídlo :)

No ale jinak já bych to neviděla tak černě - proč by v noci nemohl dostat najíst - jak píše lacenka pokud němá 15 kg tak bych najíst dala.
Každé mimčo je jíné a má jiné potřeby. A nemůže se jasně říct jsou tabulky a tak se do nich zlatíčko musíš vejít :)

My dáváme v 18:30 kaši v lahvi, pak jde spinkat a kolem 23 dáváme sunar a pak spí až do rána a osobně s tím nemám problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.4.09 10:19

Myslela jsem kvůli zubům:-) jako, že tím se zuby nezkazí. Ale jinak je to samosebou taky jídlo a v noci už by být nemuselo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
30.4.09 11:07

Holky, zkousela jsem dneska kasi vynechat a byla to katastrofa… Ve 3 hodiny jsem rezignovala, dostal kasi a vstaval az v 9… Prijde mi, ze ma hlad… Dala jsem mu misto kase nejprve caj, po pul hodine ukrutny rev, tak jsem mu udelala UM a za hodinu znova… zkousela jsem ho osidit dudlikem, ale nepomohlo nic…
Muze mit hlad?? Ja to nechapu… MYslim, ze ji dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
30.4.09 11:21

Já myslím že hlad mít klidně může, v tomto období syn vyžadoval noční kojení cca po hodině, tedy po měsíci jsem měla dost, začala jsem mít problémy se spaním… tak jsem to utnula na jedno noční kojení (příšerný řev jsem vydržela, neb jsem padala na ústa), pak jsem mu nedala v noci vůbec. Teď je v noci klid. Ale důkladně baští přes den. Na tvém místě bych se snažila tu kaši posunout z pro tebe nepřijatelné noční hodiny na nějakou lepší. Jinak bych na tvém místě byla ráda jen za to jedno vstávání… Zvyš dávky jídla přes den. Nebo mu dávej častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.5.09 03:12

Ahoj,
náš Týnek (rok a týden:) někdy spí celou noc, ale většinou se vzbudí, a to různě, v 1, v 5 a evidentně má hlad, protože slyším kručení v bříšku a když mu kaši dám, padá to do něj jak do studny, vypije tu 250tku lahev, odstrčí lahev a spí dál jak nemluvně:) Možná je to zlozvyk, ale já nemám to srdce mu jen vrazit dudlík a dělat šššššš. Ani to nezávisí na tom, kolik vypije před spaním. Paní zubařka by nás přinejmenším vykostila… ale, no, co naděláme, že? Ten výdej přes den, co mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí