3 roky a nerostou vlásky a nehtíky

189
27.4.09 13:48

3 roky a nerostou vlásky a nehtíky

Dobrý den maminky,
mám skoro 3 letou holčičku a už mě začíná znepokojovat, že jí nerostou vlásky. Má na hlavičce sice hustou hřívu takových těch dětských jemných vlásků, ale délka nepřeshuje 3-4cm. Ještě jsem ji nikdy nestříhala, naštěstí pořád vypadá jako bych ji stříhala na kratičko, ale pomalu si začíná všímat, že holčičky mají sponečky… Zaráží mě, že je má krásně husté ale ta délka se prostě neprodlužuje. Taky nám nerostou nehtíčky, nevím, jestli to spolu může souviset, že by měla třeba málo nějakého hormonu, nebo nevím… Navíc má ty nehtíčky takové tenké a pokrabacené (takže možná rostou a hned se ulamují, ale každopádně je nestříhám…).
Jen mě zajímá, jestli jsme s tímto problémem sami, nebo to není až tak neobvyklé…
Doktorka (naže ztnámá) to neřeší. Říká, že po genetice nás honit nebude, že by s tím stejně asi nic neudělali a že si myslí, že se to postupně srovná.
Za odpovědi děkuji
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
27.4.09 14:21

Mozna bych se zkusila informovat o nejakych vitaminech podporujicich rust vlasu a nehtu. Treba pak upravit jidelnicek nebo tak. Ze dr. neresi vlasky chapu, nase 2leta holcicka ma porad takovy to miminkovsky chmyri misto normalnich vlasu, ale nekomu proste rostou pozdeji, nehty podle me znaci velkej nedostatek nejakyho vitaminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
27.4.09 18:00

S vlasky mame taky problem, ma takovy ty jemnoucky uz sice trochu zhoustly ale porad jsou kratky, zadny culicky ani sponky :( zato teda se ji silene krouti, takze to nejde ani nijak ucesat, takze chodi s vrabcim hnizdem, at cesu jak cesu, tak proste si to dela co chce a sponky ji na tom nedrzi. Ale nehtiky rostou, striham kazdou chvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.4.09 19:04

zeptej se dr. ta by ti měla odpovědět - spíš než vlásky by mě znepokojovaly ty nehty…

no a k vláskům - holt někdo nemá to štěstí:o)) vzpomínám si jak ze mě moje máma byla nešťastná - na hlavě jsem měla chmíří - celkem husté ale nerostlo do délky a bylo to jemné jak potvora - na hlavu mě dávala pořád osvědčené zábaly z olejů, vajíček, kopřiv a podobně - ale vlasů se nedočkala - rostly mi strašně pomalu - až do 7 třídy jsem chodila ostříhaná na ježka (stříhalo se tak párkrát za rok:o) a vlasy mi začly růst rychleji až v pubertě. dodnes mám hodně husté jemné vlasy, které zrovna nerostou nejrychleji - ale do půlky zad je mám:o)))

Ale je fakt že dodnes si pamatuju že moje největší přání v dětství bylo mít dlouhé vlasy - vždycky před usnutím jsem doufala že se ráno vzbudím a bude zázrak a bude culík…

tak ať jste na tom líp - s nehtama bohužel nevím ale fakt se na to zeptej - možná by neškodily i nějaké krevní testy aby zjistily zda nemá něčeho málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
27.4.09 19:42

Mě by také znepokojovali více ty nehty, ale můžeš zkusit přírodní terapii.
Chybějícím vitamínem bude - Vitamin A, který napomáhá zpevnění tenkých nehtů a podporuje růst kostí. Vyskytuje se v rybách, játrech, vaječném žloutku, mléce, špenátu, brokolici a červených a žlutých zeleninách.
Tak zkus zesílit poměr těchto potravin a pokud by se to do - týdnů nezlepšilo, asi bys měla zajít za doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.4.09 20:57

A jak jinak prospívá? Já bych zkusila klasickýho homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.4.09 08:30

Prospívá dobře - je sice hubeňour, ale papká docela pěkně. Jinak je zdravá jak řípa, jen sem tam nějaké to nachlazení. S nehtíčkama jsem už byla na kožním, lae řekli, že s tím nic dělat neumějí a že se to snad srovná - takže ta samá písnička…
Lasičko - tu homeopatii zkusím - ona je i taková nervózka (nechci říct přímo hysterka) a má pořád v sobě nějaký vnitřní strach, tak by to mohlo pomoct aspoň na tohle. Možná právě v tomto bude zakopaný pes. Uvidíme… Každopádně jsou na světě horší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.4.09 08:35

Handulino: no je přímo lék pro dětičky hubeňoučký, co nemaj moc energie, postonávají, špatně jim rostou nehty… ale to musí rozhodnout homeopat. Pohlídej si, aby to byl klasický homeopat - jde na všechno přes psychiku, pacient se opravdu srovná i psychicky (krom fyzickýho zlepšení). Boironští homeopati léčí symptomaticky, míchají léky dohromady a s psychikou nehnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.4.09 08:50

Jenže ona nepostonává - max. občas nějaká rýma, nebo teplotka a energie má taky víc než dost. Bude to asi oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.4.09 08:53

Handulina: tím líp :-) to byl jen takový nástřel, musí to posoudit odborník až po konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí