Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, ráda bych věděla, jak asi dlouho dávat dítěti UM. Syn byl dlouho kojený, UM neměl vůbec, takže jsem tohle neřešila. Díky za tipy
.
Siaamino doporučuje se do tří let,a le to jen tady v ČR podle mě je to komerční záležitost nikde jinde ve světě to tak nemají. Pokud má dítě nějaký problém jako alergie nebo atopický ekzém tak pak bych o dodržela. Já dávala od 19měsíců normální mlíko takovou tu Madetu v hranaté krabici a Nelinak je zdravá jako řípa ![]()
ahojky,
taky si myslím, že dávat do 3 let je blbost. jen z nás tahají výrobci UM prachy:) malá má od 13M sunar, od dvou let jsem jí ho chtěla zrušït a je jí 27M a má ho pořád:( nejdřív jsem trpěla těhotneskou leností, tak jsme ho nezrušily před příchod sestřičky. pak jsem jí zas nechtěla ještě víc rozhodit po příchodu sestřičky…ale říkám si, že tahle krabice je už opravdu poslední. snad si zvykne na obyč mlíko…
Prvnímu jsem dávala do 3 let, a druhému dávám ještě lactum. Ale asi ke škodě, protože odmítají normální mlíko. Zkouším mu občas dát normální, ale pozná to.
Ze sušené krávy byli urvaní, mohli se přetrhnout, jak jim jelo, ale originál jim nejede. ![]()
Dcera se odstavila v 11m a do 2 let dostávala UM ráno a večer, přes den chtěla pít totéž co mi, takže při přechodu na klasický mlíko nebyl problém, spíš naopak ![]()
Ahoj, tak my jsme na kravské mléko přešli nedávno, doteď byli na Sunaru všichni 4 a teď dávám Sunar jenom Ondrovi. Starší děti na kravské mléko přešly bez problému, někdy mám pocit, že jim to jede víc než UM
. Ahoj,M.
Mne mala prestala UM pit ted cca mesic a pul zpatky, chce normalni kravske… Jen ted nevim, co budu delat s tema zasobama co jsem si tu nasyslila
Asi ji z toho bude delat kasi nebo co ![]()
Dávám oběma pořád
, moc jsme toho nenakojili a dětem UM chutná (různé příchutě), takže si rádi ještě hrníček přes spaním vypijí.
Taky dávám oběma na noc a ráno Nutrilon, ale pijí i kravské bez problémů - trvanlivé i čerstvě nadojené.
Já dávala do dvou let UM. Ale aby to nebyl takový náraz, tak jsem to chvili dělala pul na pul. Pul kravské a pul UM a postupně jsem ho zrušila. Dětem UM už moc nechutnal.
Tak mně se syn sám od UM odstavil ve 14 měsících. Pak už jsem ho do něj nikdy nedostala. Stal se z něj závislák na jogurtech a mlíko kravský jedině do Nesquika. Ale je ok, tak mu to asi stačí.
Holky bylu kojené do roku a třičvrtě všechny. V roce začaly snídat čaj s mlékem jako my a po roce půl jsem plynule nahradila jedno kojení po druhém avenťáckým hrnkem s normálním mlékem - odstavení všech třech proběhlo bez jediné slzičky až mi to je líto…
L.
Ahojky,
my začali mlíko míchat asi tak před měsícem a to bylo malé necelých 14měsíců. Malá strašně jednu dobu v noci jedla a přes den vůbec, protože měla zásoby z noci a taky to lezlo kvalitně do rodinného rozpočtu
vypila od 7 večera do rána i 4 mlíka po 180ml a jinak řvala jak tur fakt hlady. Takže teď děláme jedno mlíko kolem 7 večera už jen ze 100 krabicového mlíka a 100 vody+ 2-3 odměrky UM (Hami) a to samé druhé jak jdu kolem 10 spát a do rána je konečně klid a přes den začala jíst líp. Vůbec žádnou reakci nemá vše je v pohodě a jsem ráda, samotné mlíko nechtěla to jsme zkusili ale časem se snad nechá líp přemluvit. Měj se.
První měla do 2,5 roku, plynule se přešlo na kravské. U druhé to plánuji taky tak nějak, uvidíme, zda bude pít kravské, na sunaru je pěkně závislá. Teď je jí rok a půl a zatím o zrušení UM vážně neuvažuju (občas je to její jediné jídlo).