Kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Jarr klííd, každej si tím prošel
hlavně děj prckovi čas, nespěchej na něj, je to pro něj vše nové, tak si musí zvyknout… těch pár lžiček je ze začátku fakt normální a pokud vyloženě nechceš kaší řešit spánek tak s tím počkej až si zvykne na tu zeleninku, časem se všechno poddá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr Dělej, co chceš a co malému chutná. Spousta dětí kaše nemá ráda, nebo je po nich bolí břicho, nebo mají pak žízeň, proto je maminky zavrhnou. Jiným dětem zase šmakuje a proto není důvod jim je nedávat. Kaše je dobrý základ, dá se dělat s ovocem nebo zeleninou, s mlékem nebo bez, takže pokud synovi chutná, dávala bych mu ji.
My dáváme kaše pořád, i teď co má malý 15 měsíců. On byl vždycky hodně kašový. Teď už mu teda dělám normální krupici z kravského mléka nebo kaše Nomina, ty jsou výborné, ty jím i já. Do toho ovoce k snídani, nebo třeba pohankovou kaši se zeleninou, tu miluje a sní toho kotel. Jako miminko jedl samozřejmě ty rýžové a jiné kojenecké kaše, i Nominu, dělala jsem mu je z MM, ze začátku k večeři, teď většinou k snídani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr Jo a syn se rozjídal několik měsíců, taky byl ze začátku problém do něj dostat pár lžiček. A teď, když je při chuti, sní klidně porci pro dospělého, nikdo nechápe, jak se to do něj může vejít. Takže fakt klid, ono to přijde časem, není kam spěchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
@Jarr Jo a syn se rozjídal několik měsíců, taky byl ze začátku problém do něj dostat pár lžiček. A teď, když je při chuti, sní klidně porci pro dospělého, nikdo nechápe, jak se to do něj může vejít. Takže fakt klid, ono to přijde časem, není kam spěchat.
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může se ta Nomina dělat i s vodou nebo jen s mlékem? Upravila se mi laktace na potřebu malého tak mám obavu že bych tolik neodstříkala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr i s vodou se může. Ale zkusit odstříkat můžeš taky. Mě po šestém měsíci prsa dost splaskly, vypadalo to, že v nich nic není, ale jak jsem začala odstříkávat, tak jsem klidně dala i 150ml (a třeba doplnila vodou). Ale tak není to nutné, to jen z mé zkušenosti. Můžeš dělat z vody, z UM, později můžeš zkusit i kozí mléko, to je pro děti lépe stravitelné, než kravské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarr píše:
Může se ta Nomina dělat i s vodou nebo jen s mlékem? Upravila se mi laktace na potřebu malého tak mám obavu že bych tolik neodstříkala…
Já kaše dělala z odstříkaného mléka, ale všechny hrozně řídly, musel je jíst lahvičkou. Ale po mléčné kaši nebo po kaši z UM ho bolelo bříško, sice to s chutí snědl, ale budil se (a to i odpoledne, když dostal kaši k obědu), takže za to neklidné spaní to nestálo. Pak jsem zkoušela i kaši jen do vody a dát napůl třeba se 100% ovocnou přesnídávkou, cca od 8.měsíce jsem dávala i kaši z vody a dochutila třeba dvěma lžícemi jogurtu. Kamarádky syn odmítá masozeleninový příkrm, ale když mu ho namíchá s kaší, tak to taky sní, takže jde i přidávat zelenina a postupně třeba i ubírat kaše a učit ho tak na tu zeleninu.
V necelém roce už jsem vařila i z plnotučného mléka klasickou krupičku nebo ovesnou kaši, kukuřičnou apod., ale radši k snídani, když měl k večeři, opět neklidně spal a častěji se budil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem kaší začínala, ne zeleninou na oběd. Příkrmy jsem začínala pátým měsícem a měsíc dlabala jen kaši, dávala jsem ji na večeři.
Dělala jsem nějakou nesladkou nemléčnou, ze Sunaru, na který byla zvyklá.
Zvykala si hezky na lžičku a chuť nebyla tak odlišná.
Za mě ideál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit