Kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4620
11.3.15 08:49

@Jarr klííd, každej si tím prošel :palec: hlavně děj prckovi čas, nespěchej na něj, je to pro něj vše nové, tak si musí zvyknout… těch pár lžiček je ze začátku fakt normální a pokud vyloženě nechceš kaší řešit spánek tak s tím počkej až si zvykne na tu zeleninku, časem se všechno poddá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.3.15 08:58

@Jarr Dělej, co chceš a co malému chutná. Spousta dětí kaše nemá ráda, nebo je po nich bolí břicho, nebo mají pak žízeň, proto je maminky zavrhnou. Jiným dětem zase šmakuje a proto není důvod jim je nedávat. Kaše je dobrý základ, dá se dělat s ovocem nebo zeleninou, s mlékem nebo bez, takže pokud synovi chutná, dávala bych mu ji.
My dáváme kaše pořád, i teď co má malý 15 měsíců. On byl vždycky hodně kašový. Teď už mu teda dělám normální krupici z kravského mléka nebo kaše Nomina, ty jsou výborné, ty jím i já. Do toho ovoce k snídani, nebo třeba pohankovou kaši se zeleninou, tu miluje a sní toho kotel. Jako miminko jedl samozřejmě ty rýžové a jiné kojenecké kaše, i Nominu, dělala jsem mu je z MM, ze začátku k večeři, teď většinou k snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.3.15 09:05

@Jarr Jo a syn se rozjídal několik měsíců, taky byl ze začátku problém do něj dostat pár lžiček. A teď, když je při chuti, sní klidně porci pro dospělého, nikdo nechápe, jak se to do něj může vejít. Takže fakt klid, ono to přijde časem, není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
11.3.15 09:09
@Hoa Mai píše:
@Jarr Jo a syn se rozjídal několik měsíců, taky byl ze začátku problém do něj dostat pár lžiček. A teď, když je při chuti, sní klidně porci pro dospělého, nikdo nechápe, jak se to do něj může vejít. Takže fakt klid, ono to přijde časem, není kam spěchat.

Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
11.3.15 09:11

Může se ta Nomina dělat i s vodou nebo jen s mlékem? Upravila se mi laktace na potřebu malého tak mám obavu že bych tolik neodstříkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.3.15 09:21

@Jarr i s vodou se může. Ale zkusit odstříkat můžeš taky. Mě po šestém měsíci prsa dost splaskly, vypadalo to, že v nich nic není, ale jak jsem začala odstříkávat, tak jsem klidně dala i 150ml (a třeba doplnila vodou). Ale tak není to nutné, to jen z mé zkušenosti. Můžeš dělat z vody, z UM, později můžeš zkusit i kozí mléko, to je pro děti lépe stravitelné, než kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16075
11.3.15 10:01
@Jarr píše:
Může se ta Nomina dělat i s vodou nebo jen s mlékem? Upravila se mi laktace na potřebu malého tak mám obavu že bych tolik neodstříkala…

Já kaše dělala z odstříkaného mléka, ale všechny hrozně řídly, musel je jíst lahvičkou. Ale po mléčné kaši nebo po kaši z UM ho bolelo bříško, sice to s chutí snědl, ale budil se (a to i odpoledne, když dostal kaši k obědu), takže za to neklidné spaní to nestálo. Pak jsem zkoušela i kaši jen do vody a dát napůl třeba se 100% ovocnou přesnídávkou, cca od 8.měsíce jsem dávala i kaši z vody a dochutila třeba dvěma lžícemi jogurtu. Kamarádky syn odmítá masozeleninový příkrm, ale když mu ho namíchá s kaší, tak to taky sní, takže jde i přidávat zelenina a postupně třeba i ubírat kaše a učit ho tak na tu zeleninu.
V necelém roce už jsem vařila i z plnotučného mléka klasickou krupičku nebo ovesnou kaši, kukuřičnou apod., ale radši k snídani, když měl k večeři, opět neklidně spal a častěji se budil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
11.3.15 15:14

Já jsem kaší začínala, ne zeleninou na oběd. Příkrmy jsem začínala pátým měsícem a měsíc dlabala jen kaši, dávala jsem ji na večeři.
Dělala jsem nějakou nesladkou nemléčnou, ze Sunaru, na který byla zvyklá.
Zvykala si hezky na lžičku a chuť nebyla tak odlišná.
Za mě ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko