Ročák a pečivo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Baba Jaga
26.7.10 11:49

Ročák a pečivo?

Ahoj maminky,dáváte nebo dávaly jste ročnímu dítěti pečivo?Mám na mysl chleba a rohlíky.Mám strach,protože obsahují lepek a v poradně říkal doktor,že je na to ještě malý.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
93
26.7.10 11:52

Ahoj, lepek je od roku v pohode. My davali uz od 9 mesicu. Nevim jak je to uvadeno v literature ted, ale pred ctyrmi lety byla ta hranice na 9ti mesicich. U jedne dcery v pohode, druha mela po pecivu trochu prujem, tak jsme to znovu zkusili v roce a uz to bylo OK.
Hodne zalezi jestli jste alergici. U nas se nic takoveho nevyskytuje, takze mame ty hranice nastavene trochu jinak.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
26.7.10 11:53

No nevim,ale nasemu prckovi je 10 mesicu a chleba,popripade rohlik mu davam uz tak skoro 2 mesice :)
Nekde prece pisou,ze lepek se uz muze od 6ti mesicu,jinde ze az od roka,spis si myslim,ze to zalezi na tobe,jak to vnimas ty a pokud v rodine nejsou zadne alergie na lepek,nevidela bych v tom problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.7.10 11:54

Údajně se teď říká, že by se lepek měl zavádět už během kojení :nevim:

Názorů na lepek je tolik, že je opravdu těžké si vybrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
26.7.10 11:56

Maty myslím v roce chleba normálně večeřel, protože nechtěl kaši. Jinak věci obsahující lepek jsem dávala asi od 10. měsíce.
Jak už je tady psáno, záleží na tobě, co dítěti dáš, ale myslím, že v roce už rohlík není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
26.7.10 11:57

Tvůj doktor nemá čerstvé info :wink:

Kojení oddaluje manifestaci celiakie, tedy to, kdy se choroba projeví. První nízká dávka lepku se doporučuje během kojení – ne dříve než ve 4. měsíci a nepozději než v 7. měsíci. Tuto dávku se doporučuje opakovat a postupně zvyšovat ještě během kojení.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.7.10 11:58

Přesně tak, názory se různí - sestřenka nedávala do dvou a půl let, my už v roce - nikdy nikdo u nás celiakii neměl, ani na jiné alergie netrpíme, tak jsme to zkusili a nelitujeme. Rodič celiaka bude zase ve svých názorech opatrnější. Obecně - pokud nemáte nějaké zdravotní komplikace, tak bych po roce s podáváním pečiva začala. Myslím, že u druhého dítěte budu ještě benevolentnější než poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baba Jaga
26.7.10 12:12

Moc děkuji za odpovědi.Též jsem měla stejný názor jako vy,ale vrtal mi v hlavě ten náš doktor.Denisek nemá žádné alergije takže dnes dám chleba s lučinou,tu má rád :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Kapi
2.8.10 17:21

V poradně mi bylo řečeno, že miminka jsou na přijetí lepku nejvíce připravena v období od 6. do 9. měsíce. My dáváme od 7. měsíců chleba i rohlík a obojí bez problémů..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko