Jaké kaše a od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kaše
Ahoj, měla bych dotaz ohledně kaší. Od kdy může bramborovou kaši s normálním mlíkem? Nebo se může připravit z UM? Od kdy může dětskou krupicovou kaši (klasickou krupuci) s normálním mlíkem? Nebo jsou pro děti nějaký extra kaše (nemyslim např. od Hami nebo Sunárka ap. kam se jen přilije voda a nechá se to chvíli stát - ty máme a používáme, ale jsou docela drahý na to kolik toho už malej sní), zkrátka něco jako ta krupice, ale levnější? Vůbec se v tý dětský výživě nějak neorientuju a když tady občas vidim co je na trhu jídla pro ně a já je vůbec neznám, tak si připadam jak nevim co, ale je fakt, že tady u nás zas tak moc velkej výběr neni, když už chci něco, tak musim do většího města. Předem díky za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Plnotučné mlíko se může při přípravě pokrmů použít od 10. měsíce, takže směle do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to znamená, že můžu i tu dětskou krupici? Do tý brkaše se musí to mlíko převařit, nebo nemusí? Je jasný, že když budu dělat, krupici, tak ta se vařit musí. Jen ještě dotaz - proč je nevhodný polotučný? Možná jsem to v nějakých diskuzích četla, ale nějak si to nedokážu vybavit a případně od kdy může to? Už vidim taťku jak mu na to plnotučný chodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petul, já už dělám klárce věco z mlíka od 9 měsíce, mum není zadarmo, a třeba na puding nebo krupičku ho potřebuju docela dost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně říkala dětská mudr, že pro prcky je dobrý plnotučný, ale čerstvý z Čech a ne z dovozu třeba z Polska. Proč plno jsem taky zapomněla ![]()
Ještě já kupuju kaše ze zdravý výživy za 30-40,–Kč z různých obilovin. Pravda, krupice vyjde levněji, zato se daj připravit jen z trochy horký vody a studenýho mlíka, nemusí se vařit, teplota akorát pro snědení a lenoch jak já si ušetří vaření kašičky v rendlíčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používáme různé bio obilné kaše z www.countrylife.cz a jsou super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzi ty už dáváš i pudink? To jsem nevěděla, takže už můžu taky a jak ho připravuješ? Nějak speciálně (jestli tam dáváš jinej cukr nebo ho míň) nebo jako každej podle návodu? Já teda přeslazenej pudink nemam ráda, mě stačí troška cukru. Takže už takhle vařím 2, protože ten muj ho má rád hodně sladkej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plnotučný mlíko se prý má dávat, páč dítko fakt nepotřebuje hubnout, stejně tak se mají dávat normálně tučné jogurty a ne light. Krupice se snad dává od doby, co se zavede lepek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak malýmu je 10 měsíců a má 10 kg a lepek už zavedený máme od 9.měsíce a myslim si, že tolik toho mlíka dostávat nebude, aby kvůli tomu hubnul a navíc by ho dostával jen v tý kaši…takže pokud by to byl jediný problém, jinak mu samozřejmě to plnotučný koupím. On je docela otesáken, odpoledne toho zbaští hodně, ale dopoledne ne. Ráno má UM s trochou kaše (těch 150ml s kaší to vyjde na těch 180ml) k obědu má 250 g a pak ještě jednu sušenku za odměnu že to spapal a pak po obědě do večera má jogurt, přesnídávku, ovoce, občas mu dám když vidí baštit něco u mě, jako rohlík atp. a večer má zase mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petule, bud ho osladím troškou medu nebo mám speciální cukr mléčný cukr z lékárny, stačí trochu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzi děkuju, mléčný cukr? bych potřebovala nějaký školení z dětský výživy, jsem vůbec nevěděla, že něco takovýho je, mam akorát hroznovej cukr, takže budu muset naběhnout do lékárny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já o tom vůbec taky nevěděla narazila jsem na to náhodou v lékárně, je to cukr s probiotikem, a navíc tenhle cukr obsahuje i mateřské mléko, tedy ne že ten koupený cukr obshuje to mléko, ale mléko v prsu obsahuje tento cukr
snad to pochopíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj pochopila jsem, takže něco jako sušený mateřský mlíko ![]()
No tak snad mu to pojede. Nejsou náhodou nějaký speciální pudinky pro děti? Jen abych něco neprošvihla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to zrovna ne, jen cukr který je I v mateřskýho mlíka, tak nějak já to nedokážu říct pořádně
odkaz bude jistější)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzi já tě chápu i když opravdu někdy vypadam, že fakt nechápu a taky někdy opravdu nechápu a to je lepší radši muj pohled nevidět
. Je to jedna ze složek MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit