Co pro 8 měsíční dítko na suchý kašel?

278
13.1.06 17:57

kašel

Děvčata poraďte mi prosím c pro 8 měsíční dítko na suchý kašel. Malý kašle jako o závod a já už to nemůžu poslouchat. Dr nám na:,–(ila Bromhexin, ale mě to připadá jak když je to ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
13.1.06 17:58

Ahoj, treba Silomat sirup. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.1.06 18:40

My dostali nejprve tussin na zklidnění kašle a na odkašlávání ambrobene. Kamarádka mi doporučovala odvar z majoránky a cibule. Moje mamka nám zas dělávala šťávu z cibule(pokrájet cibuli na malé kousky+troška cukru, aby cibule pustila šťávu, pak zcedit)Zkuste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
13.1.06 19:10

Ahoj,

s tou cibulí bych byla u osmiměsíčního mimi opatrná, radši bych do toho nešla… Ale zkus udělat olejový zábal: kus vaty dát do ohřátého oleje, nejlépe olivového (ale pozor, aby nebyl horký, jen teplý!), přiložit na hrudníček, přes to igelit, na igelit ručník a ovázat, nejlépe pružným obinadlem. Nechat co nejdýl, nejlépe přes noc, to ale asi nebude kvitováno s povděkem, aspoň dvě hodky to ale zkus nechat. Krásně se tím uvolní průdušky, na den se kašel možná zhorší, ale pak by měl odeznít. A hlavně začne odkašlávat.
Fakt létama prověřený, dělala mi to už moje mamča (vždycky jsem to nenáviděla, ale zabírá to :P ), teď to aplikuju na syna, na sebe a občas i na muže, a vážně to z 99% zabere. Taky je dobrá Vincentka, na odhlenění, ve vašem případě ale asi jen k inhalaci…

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.06 20:31

Ahojky, nam na kasel vzdycky pomuze Hedelix :D
Romca a David

• Citovat
  • Upravit
36
13.1.06 22:26

Ahoj,
dobrý je tymiánový krém, maže se na hrudníček, chodila a mezi lopatky.
můžeš použít i nějaké éterické oleje, když se ti nechce cpát mrňouse chemií.
Nakapat na mokrý ručník na topení, nebo dát blízko k postýlce.
Pa E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
18.1.06 15:45

Ahoj tak my už taky týden bojujeme s kašlem a je to čím dál horší.Dr.předepsala stoptussin baby, ale nic moc učinek. :roll: Asi zkusím ten zábal.Jsme zatím bez teplot, ale zato máme rýmu jako trám.Začala jsem v noci ubítat na topení a nakonec je z toho kašel a rýma. Manžel mi teď nadává. Ať už je jaro. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
21.4.16 16:37

Ahoj,

malý kašle od úterý. Dávala jsem mu do dnešního rána Stoptussin.

V noci hodně dusivě kašlal. Ráno jsme byly u pediatry a ta říkala, že tam slyší trochu něco na produškách - že je to hraniční. Kdyby se to nelepšilo nebo horšilo, že máme zítra přijít znovu na poslech a dala by nám Ventolin.

Napsala nám Dithiaden 3× 1/4 tabletky a doporučila změnit Stoptussin za Prospan. Dithiaden ani Prospan jsem dětem nikdy nedávala.

Dithiaden dostal ráno a pak jsem mu kolem 14 hod dala ten Prospan a Dithiaden. Pak šel spát a když se vzbudil, tak začal kašlat tak moc, že se vícekrát po sobě pozvracel. Kašlal suše min 5 minut v kuse. Teď kašle pořád suše.

Mám se vrátit zpátky k tomu Stoptussinu + mu dát na noc zase ten Dithiadem? Nebo mu mám nechat ten Prospan?

Děkuji za Vaše rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+